Obup pri nakupu rabljenega vozila

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Sem že skoraj obupal glede nakupa rabljenega vozila do 2500 evrov. Vem, da se, da dobit za ta denar dober avto z malo kilometri in s srečo v popolnoma orginalnem stanju, samo, kje se skrivajo taki avti, se ne prodajajo ali pa se prodajo preko znancev.
Sem pogledal že, čez deset avtov (samo v avtohišah)in zaenkrat je samo eden, ki je resnično OK, brez prask, v orginalnem stanju, brez rje, gre se za pežoja 306, amapk brez klime. Ali se ga splača kupit, je pri njih servis, res zaenkrat je samo ta avto OK.
Sem pa šel danes gledat eno xsaro k Avtodelti pa je vila vse enki popraskana, stovčena od toče pa še streha je bila zvita, zaradi karambola, potlej mi pa reče, da odkupujejo samo take avte, ki so v dobrem stanju. Sicer cena 1500 evrov, ampak vseeno zelo slaba, potem grem gledat še BTC vse mki rjavo, štrihano mislim, da niso vredni tega denarja.
Sedaj pa tisti pego 306 (nov model) je med desetimi najboljši, cena 2000 evrov l.97.

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kaj pa ta:

Xsara 1.4

Pa mogoče Break s klimo?

Xsara Break

Kilometrov nimajo pretirano. (če so realni :))

Ta Break je zadnji letnik, tako da bi mogla biti kar dobro opremljena. Klasična hiba pri Xsarah je da se volanski obroč zelo dosti obrabi, pa četudi nima dosti km. Domača Xsara Break ima 150000 preverjenih km, pa je volan od sonca čisto znucan, kot da bi imela že 300tisoč :)

Motor 1.4 ... rado prebije tesnilo glave pri tam cca ... 100tisoč km ... drugih hib ponavadi nimajo te mašince. Xsara s 75konji ni glih športnik .. malo se vseeno pozna teža avta, se pa da spodobno vozit.

LP

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kaj pa kake Seat-e si gledal? Tole poglej cordoba s klimo in zelo malo km:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2260206#

Crodobe ne kupim nikoli več, tisti zadek me je pošteno motil, potem že tako ma velko rit pa ne moreš dat notri niti mal večje predmete, medtem, ko v xsaro lahko zbašeše pomivalni stroj. V Cordobo tud TV-ja ne moreš dat. POtem zadnje dve vrati sta tok majhni pa nerodni za not hodit, drugače motor je bil odličen, pleh ap bolj slab, ko sem jo mel še.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Kaj pa ta:

Xsara 1.4

Pa mogoče Break s klimo?

Xsara Break

Kilometrov nimajo pretirano. (če so realni :))

Ta Break je zadnji letnik, tako da bi mogla biti kar dobro opremljena. Klasična hiba pri Xsarah je da se volanski obroč zelo dosti obrabi, pa četudi nima dosti km. Domača Xsara Break ima 150000 preverjenih km, pa je volan od sonca čisto znucan, kot da bi imela že 300tisoč :)

Motor 1.4 ... rado prebije tesnilo glave pri tam cca ... 100tisoč km ... drugih hib ponavadi nimajo te mašince. Xsara s 75konji ni glih športnik .. malo se vseeno pozna teža avta, se pa da spodobno vozit.

LP

Potlej bi ap raje vzel uno Xsaro iz Ljubljane, ko je 1950 evrov pa še neki ej reku, da bi spustu.
Sej ne rečem, je OK tista xsara, ampak moti me udrtina na obeh bokih le tok, da vidiš pod kotom.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Tale izgleda kar dobro, če je v originalnem stanju.

Drugače pa priporočam Žajfi, da se zapelje do Litije h Carcommercu. Zadnjič je tam nekdo nabavil zelo dobro ohranjeno cordobo. Lahko pa prej malo potelefonira.

Cordoba zna biti dober nakup, čeprav meni oblika ne sede, kar se tiče tehnike pa sem pred časom peljal eno 1.4 l. 1995, pa sem bil kar presenečen nad mašino, vem pa iz prve roke, da se je pri tisti cordobi menjalo samo olje (redni servisi), kakšen jermen in pa kakšne zavore plu še kak potrošni material.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Oni tega nimajo na svoji spletni strani. Tisto kar imajo je preko Seat prodajne mreže in pa celo večnost že prodajajo eno Alhambro.

Moj oče je zadnjič, ko sem jaz tam okoli nekaj hodil videl in potem tudi kupil dobro ohranjeno cordobo letnik 2003, ki tudi ni bila na netu, pa bi bil kmalu za 10 minut prepozen z aro.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Sem že skoraj obupal glede nakupa rabljenega vozila do 2500 evrov. Vem, da se, da dobit za ta denar dober avto z malo kilometri in s srečo v popolnoma orginalnem stanju, samo, kje se skrivajo taki avti, se ne prodajajo ali pa se prodajo preko znancev.
Sem pogledal že, čez deset avtov (samo v avtohišah)in zaenkrat je samo eden, ki je resnično OK, brez prask, v orginalnem stanju, brez rje, gre se za pežoja 306, amapk brez klime. Ali se ga splača kupit, je pri njih servis, res zaenkrat je samo ta avto OK.
Sem pa šel danes gledat eno xsaro k Avtodelti pa je vila vse enki popraskana, stovčena od toče pa še streha je bila zvita, zaradi karambola, potlej mi pa reče, da odkupujejo samo take avte, ki so v dobrem stanju. Sicer cena 1500 evrov, ampak vseeno zelo slaba, potem grem gledat še BTC vse mki rjavo, štrihano mislim, da niso vredni tega denarja.
Sedaj pa tisti pego 306 (nov model) je med desetimi najboljši, cena 2000 evrov l.97.

Hmmm...mene zmoti le ena stvar: za 2500 eur RES nekdo pričakuje NOV avto...kot bi ga pripeljali iz salona??
Brez vsake prazke, brez znakov obrabe, brez...
shocked-1.gif

Meni je žal to rahlo skregano z logiko.

Pa veliko sreče pri nakupu.
Meni osebno (pa sem kupila in prodala že mnogo avtomobilov) je milijonkrat važnejša ohranjenost motorja, da ima avto klimo...kot pa neke male prazke, vdolbine,...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
eh, trust. tebi ni pomoči.
dva tedna že kupuješ avto, pa še kr nič.
zdaj, al maš premalo denarja, ali pa imaš previsoke zahteve.
odloči se že enkrat, si namreč hujši ko kaka baba.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
eh, trust. tebi ni pomoči.
dva tedna že kupuješ avto, pa še kr nič.
zdaj, al maš premalo denarja, ali pa imaš previsoke zahteve.
odloči se že enkrat, si namreč hujši ko kaka baba.

Ah ti pa ne znaš dobro čitat.....mam visoke zahteve, dma sem oblubu, da bom dobu avto, kot se šika, trg je prenasičenm z avti, da bi kupoval obutane koln kište, ker potem resno raje obdržim dobrga swifta, gre se zato, da kupim novejši avto in z vso osn.opremo, ker swift jo nima.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Dva tedna za iskanje rabljenega avta pa res ni veliko.
wink-1.gif
Jaz sem za svojega trenutnega porabil 2 meseca.

aplauz.gif

Bolje en zamujen odličen avto, kot pa kupljen slab, za moje pojme, če je avto obutan, opraskan, jim je bilo lastnikm mar za avto, samo, da so se usedli in vozil okol, čistoča in merkasnja pa nič in jest, da bi tak avto kupu
stupid-1.gif
, če je avto recimo brez odrgnin, znotraj lep-spucan, motor neopran in podvozje nepškodovano nimaš, kaj več iskat, bi bil nakup prfekten.
Pr nas mamao 8 let star avto pa nima niti en praske, niti ene udolbince, vedno čiščen pa ne bo zaradi tega nič kaj več vreden, kot ostali avti, vreden ej morda več, ker ma samo 70tkm (1x na teden LJ + 1x teden k maš)

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Dva tedna za iskanje rabljenega avta pa res ni veliko.
wink-1.gif
Jaz sem za svojega trenutnega porabil 2 meseca.

2 tedna? če se jaz prav spomnim, išče avto že od nekje začetka lanskega leta.

Svojega sem kupil za dobrih 5 jurjev, pa vanj vložil še dobrega jurja. Pa kaj potem, dela pa kot nov, s 4x manjšim vloženim denarjem, kot če bi res bil nov. Iskal sem ga pa skoraj pol leta.

>>> Bolje en zamujen odličen avto, kot pa kupljen slab,
Je res, ampak odličnih rabljenih avtov je na voljo hudo malo.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno: