Lanskoletna prenova 4-sobnega stanovanja (ena soba še čaka prenove = še cca 1.200€ stroškov, ker je trenutno skladišče)
Rekapitulacija stroškov:
4.500€ - Okna (4x Veliko polkno + malo polkno skupaj 2,2m x 1,6m, 1x 3xpolkno skupaj 3,2m 1,6m; pri vseh oknih notranje police + zunanje alu police + rolete z notranjo nadokensko "kabino")
5.500€ - Kuhinja - elementi, polotok, miza
3.400€ - Kuhinja - naprave (hladilnik, plošča, pečica, napa, pomivalec, pomivalno korito, armatura)
4.500€ - Gradbena dela (ves iznos, vrata v betonsko steno+preklade, širitev odprtine vrat x2, rušenje stene med balkonom in kuhinjo, gradnja zunanje stene, praskanje vinila s tal, kjer je bil odvoz na deponijo)
1.600€ - Vrata (Zunanja protivlomna + 4x notranja)
2.150€ - nakup parketa (gotovi parket 95 m2)
1.200€ - polaganje parketa (cca 70m2)
3.250€ - Knauf in keramika (2x zazidava odprtine vrat, keramika kopalnica, keramika wc, ipd)
3.280€ - Elektrika in komunikacije (zamenjava vseh kablov, prestavitev stikal in vtičnic, nove postavitve stropnih svetil, TV kabel v 3 sobe, LAN kabel v 5 sob, prestavitev izhoda optičnih kablov, električna omarica z varovalkami, ...)
4.000€ - Strojne instalacije (stemanje in zamenjava vseh cevi, vgradnja 2x ventilov za vodo in 2x stevcev za vodo, kanaleta za tuš, podometni kotliček, vgradnja podometnega tuša, 6x radiatorji (dobava, montaža, prestavljanje priključka, termos. ventili...)
2.000€ - Sanitarna oprema (podometni termostatski ventil, wc, mehčalci/filtri za vodo, umivalnik za wc+pipa, tipka za wc, tuš ročka, tuš glava 40cmX40cm...)
600€ - steklena stena za kopalnico 180cm x 200cm
Mislim, da je to to... tako za občutek in orientacijo. Pri nekaterih stvareh sem gledal na ceno, pri drugih pač ne. Sem pa s 15.000€ (od oka) prišel na to cifro, ker sem se odločil za temeljito in ne le površinsko obnovo. 15.000 bi me prišlo recimo kopalnica, wc, barvanje, parket (po šparovni varianti)