Obnova stanovanja by Goba

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Prav ima. Uporabljam Taft že par let. Je zakon.

Drugače pa z nosečo banbo ja. Itak manjkata še dve sobi ki pa sta malo še sesuite ker tok enih stvari se suši pa tko

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
meni so naredili enako...
doktorka medicine in univerzitetno izobraženi gradbinec...

adijo grla, žarnice, plafonjere, ogledalo v WCju,...

aja, da ne omenjam, da so hoteli odmontirati tudi radiatorje...

nauk zgodbe: ni nujno da se cigansko/čefursko obnašajo samo tisti na iæ. janezi znajo biti slabši...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj so lepo napisali, kaj mora po zakonu ostati v stanovanju. Vse ostalo je del dogovora oz. kupoprodajne pogodbe.

Verjetno sta se selila v novogradnjo in sta stare luči enostavno samo zmontirala tam. Tudi jaz ne bi kupcu šenkal lustra za 50-100 EUR, če bi vedel, da bom moral potem kupiti novega. Enako s kopalniško opremo, če je še uporabna za naprej. Imaš ti toliko denarja, da ga lahko mečeš stran?
Potem bi lahko nekdo tarnal tudi, ker je prodajalec odpeljal hladilnik, kuhinjo, pralni stroj, posteljo... nič od tega pač ni del nepremičnine. Pač treba se bo navadit, da je potrebno ločit opremljeno in neopremljeno stanovanje. V določenih pogojih bo prvo dražje od drugega.

To z radiatorji pa si si verjetno malce izmislil, kaj?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
dovolj dolgo se ukvarjam z nepremičninami da vem kaj je del premične in kaj nepremične opreme stanovanja...

"luster" v kuhinji so dejansko pustili, so pa iz njega pošravfali običajne sijalke... po katere je bilo treba priti 8km daleč in si vzeti čas...
hudobija, nič ekonomije...
ker plafonjere je ceneje namontirati nove kot pa stare dol dajati, jih transportirati in potem na novo montirati, sploh ker gre za obično "eco" cenovno varianto...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Sem sam to naredil za zelo malo denarja.

8888 - če maš km za dat je lahko ja, čakam še na eno omaro

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:
dovolj dolgo se ukvarjam z nepremičninami da vem kaj je del premične in kaj nepremične opreme stanovanja...

"luster" v kuhinji so dejansko pustili, so pa iz njega pošravfali običajne sijalke... po katere je bilo treba priti 8km daleč in si vzeti čas...
hudobija, nič ekonomije...
ker plafonjere je ceneje namontirati nove kot pa stare dol dajati, jih transportirati in potem na novo montirati, sploh ker gre za obično "eco" cenovno varianto...

plafonjera stane vsaj 20 eurov, da jih pet odmontiram mi vzame 10 minut časa... bi rekel, da se splača

Mi smo sicer skoraj čisto vse pustili v stanovanju, ko smo ga prodali (pač stvar dogovora). Edino posteljo smo odpeljali. Ampak če misli naslednji lastnik vse prenavljat (pri nas tega ni bilo, ker smo 5 let pred tem mi generalno obnovili) potem ne vidim smisla, da mu kaj puščam, če pa bo on vse vn fuknil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Ma ne sej za plafonjero se bi mi jebal samo grlo + žarnca pride 2 eur maks. Kje ti je pa to strošek če si mu že prej skeširal tisoče evrov

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj, če je bilo stanovanje srovo znotraj (torej da so bile na stropu grla + žarnice in ne luči) potem mi na pamet ne pade, da to odmontiram, samo če pa plafonjero/luster vzamem dol, pa tud ne bom šel grla kupovat in monitrat gor...

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.131
96
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi: ...plafonjera stane vsaj 20 eurov, da jih pet odmontiram mi vzame 10 minut časa... bi rekel, da se splača
Plafonjera za 0,99€ . Sem enkrat kupil zalogo, pa sta še dve-tri nekje po omarah. Za manj kot evro ne grem stare dol dajat, je čistit in vozit drugam.
Drugo pa je, če s stropa visi Swarowski kristal.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Če koga zanima lahko priporočim vodovodarja in parketarja, malarja pa samo pogojno, dela natančno a počas....

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ko že ravno omenjaš parketarja ..

Zakaj ne kupite parketa pri pač nekem prodajalcu, pa vam tudi oni položijo. Zakaj? Kot prvo dajo samo 8.5% DDV, pa 10 let garancije na parket. Če pa kupite parket pri nekomu, plačate še 20% DDV, pa potem nimate garancije na parket .. oziroma včasih dajo 2 leti ..

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Katera kuhinja je to? imam enake ročaje in sta dva že razmajana (po treh letih). Dankuchen hoče ca. 70€ za ročaj, zato iščem cenejšo varianto.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Kuhinja je Dankuchen. Preživela že dve selitve in še vedno vse na mestu.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Katera kuhinja je to? imam enake ročaje in sta dva že razmajana (po treh letih). Dankuchen hoče ca. 70€ za ročaj, zato iščem cenejšo varianto.

Gres k Starmanu v PC ("poslovna" cona alias sramota) Komenda in kupis rocaj kakrsnega zelis za cetrtino cene, vijake pa na kile prodajajo. Sem jaz zamenjal v roku enega leta polovico, ker mi je prekratke sraufe dal notri in so se navoji potrgali...

Kontakt od vodovodarja tudi meni prosim na PM...

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Tnx.
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Komenda bo kar ok. Bil sem že v Schachermayerju v Trzinu, pa nima pravih.