"Hint - tennis ball and chewy gum.
Na večini avtomobilov deluje sistem zaklepanja s ključavnicami na sistem pritiska oz. tlaka. S pravilnim ključem zagotoviš, da ključ odide do kraja ključavnice, ter ga lahko zavrtiš, če pa ga zavrtiš, pa pride zaradi povečanega tlaka do odklepa vrat oz. premik jezička.
Teniška žogica deluje enako, v kolikor ključavnica zadosti "dihta" in zrak nima odpotovati nikamor drugam, kakor v ključavnico. Zaradi nadtlaka premakne vzvod in avto se odklene. V kolikor avto nima alarma, preprosto potegneš ročko za motor, ter ga razstaviš, brez da bi kar koli tulilo. "
še na starem Suxu sem enkrat pozval "mojstre" teniških žogic da mi pridejo z njo novejši avto odklenit...Pa se ni nihče javil, žal.
kdorkoli je že podiral VAG ključavnico ve da to 100% ne deluje;heh, eno sem zaradi vlage podiral ravno včeraj in to na 2004 leonu, je pa res da se je avto "ponujal" kar sam ker je spustil stekla saj je na vezju "prebijalo" stikalo ki beleži zaprta/odprta vrata...
Prosim ne več pisat take po forumih, avti že dolgo nimajo več pnevmatskega CZ da bi to delovalo...