Nuvi 5000

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ali ta naprava podpira img večje od 2GB

PS: preveril v praksi: ne podpira!

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Načeloma nima kaj biti preko webupdatera.
http://www.tramsoft.ch/gps/garmin_nuvi5000-firmware-upgrades_en.html

Morda bo potem znal.
Kakšno mapo pa imaš, ki je večja od 2gb?
smile-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Naprava ni moja. Ne vem ali so nameščene karte kupljene ali "kupljene". Gori so najnovejše CNEU, AT, AR in znane lokalne karte centralno in vzhodno Evropskih držav v dveh datotekah (..prom in...supp) ki skupaj "tehtata" 2,3GB. Dodat sem nekaj free aero kart in hotel vse zapakirati v eno datoteko. No ni šlo, tako, da sta ostali dve. Naprava ima skoraj 4GB lastne kapacitete pa še karta s 4GB "prostornine" je noter, tako, da ni problema.
FW pa ne upam posodobiti zaradi razloga iz drugega stavka glede na to, da je CNEU "ganc friška".

I

Izbrisan uporabnik #488

fw ne vpliva na karte, vendar pa v taki salati kart se ne čudim, da ne dela
smile-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
fw ne vpliva na karte, vendar pa v taki salati kart se ne čudim, da ne dela
smile-1.gif

Kaj ne dela?
Dela vse kot je predvideno. Img datoteka pač ne more biti večja kot 2GB, kot tudi na nekaterih drugih napravah, vsaj s starejšim SW ne. Posodobitve SW-ja (če sploh obstaja) pa ne morem narediti, da ne za.... lastnika pri morebitnem kasnejšem nalaganju kart z novo zaščito.

Citat:
Uporabnik srapos pravi:
Pa kaj boš z vsemi temi kartami na napravi?
Jaz nič, lastniku pa so že nekajkrat pomagale relativno varno pristati z motornim zmajem ali jadrilico izven letališč. Je pa res, da je današnja CNEU za države centralne Evrope skoraj tako popolna kot "lokalne" karte. Ampak še vedno samo skoraj!!!
Na področju zahodne Evrope pa pridejo zelo prav na CNEU "narisana" kontrolirana zračna področja (TMA, CTA), ki se jih jadriličarji morajo izogibati.
Nuvi 5000 je dovolj dobra in cenejša alternativa resnim letalskim GPS pripomočkom za nižje leteča plovila. Problem zna biti v napajanju, ker nima lastnega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Bolj sem mislil na to, da včasih določene karte pri sestavljanju v en img delajo težave in potem ne delujejo.

Daj še nekaj na spominsko kartico pa bo.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Ta je pa res lovska, da ne moreš narediti na 5000 ki posodobitve FW ja na zadnjo verzijo zaradi tega, ker se bojiš težav z novo zaščito.
Najnovejša verzija je 4.10, datira pa v oktober 2008... Upam, da nadaljnji komentar ni potreben.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Ta je pa res lovska, da ne moreš narediti na 5000 ki posodobitve FW ja na zadnjo verzijo zaradi tega, ker se bojiš težav z novo zaščito.
Najnovejša verzija je 4.10, datira pa v oktober 2008... Upam, da nadaljnji komentar ni potreben.

Če bi malo okoli pogledal ne bi tako lovsko "komentiral" po nepotrebnem !

Citat:
Uporabnik Matko pravi: Nadgradnja ti naloži tudi ".gma" datoteke na GPS (nimam pri roki, da bi pogledal točno ime)
Predvidevam: Očitno bo novi FW, za zemljevide novejše od, začel iskat ustrezne".gma" datoteke, brez njih ne bodo delali .

Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Počakaj do update mašine pol bo zavladala panika, ko jih bo 90% zaklenjenih. Isto bo z AR3.0 v glavnem vsi več al manj poznamo microshit ban vemo zakaj do njega pride tak bo isto tu prvič ko boš šel online paf.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če ne boš updejtal bo mir verjetno, dokler bo naprava živela.
Pri novih pa bo treba najti zdravilo.

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Če prav razumem, je torej Garminova ideja:

- novi zemljevidi, ki delajo samo v novem MapSource-u in ki se verificirajo preko interneta
- novi FW na napravah, ki bo onemogočal, da bi na njih delali novi zemljevidi brez verifikacije .....

Na teh štirih straneh je še več komentarjev na to temo.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Ja če misliš, da več kot leto in pol star FW pozna novo zaščito, potem pa res bolje da ne nadgrajuješ...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Ja če misliš, da več kot leto in pol star FW pozna novo zaščito, potem pa res bolje da ne nadgrajuješ...
bonk.gif

In ti misliš, da leto in pol star FW pozna 2GB velike datoteke! No napisal sem ti, da jih ne prepozna, ker je na napravi ta, zadnjii FW.

Ne vem zakaj moraš nabijat z nečim ker sploh ni predmet teme. Če imaš uporabno informacijo v zvezi teme napiši, drugače pa daj mir. Je pa okrog začetnega vprašanje že vse razjasnjeno, povedano, napisano tako, da lahko zaključimo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja.
gmapprom = cn 2010.31
gmapsupp = nekaj do2gb
gmapsupp na SD = nekaj do 2gb

To pa bi moralo biti dovolj a ne.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ja ljudje božji seveda je dovolj. Tako kot na napravi je tudi na kartici še skoraj plovica prazna. Snečer ti sam si priporočal enostavno združevanje kart z dodatnimi programi in razne prekonvertacije in podobno. Napisal sem, da naprava ni moja in na najenostavnejši način sem želel dodati željene karte (jih imam že pripravljene v img-jih, dodam ključ po potrebi, združim, ...). In da ne odkrivam tople vode včasih kaj vprašam. In kot sem že napisal je na napravi cca. 12 zemljevidov razporejenih v tri img datoteke in delujo tako kot morajo, nikakršnih problemov.
In da ne bo več panike: naprava je danes zjutraj odletela iz LJMB (Maribor) proti EPWA (Varšava). Malo bo nekje na Češkem počakala da "ceste" spucajo pa bo.
Če je pa TMC (aktiviran in dela kot pač dela) javil, da je prah na "cesti" pa ne vem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, včasih pa nekaterih kart ne moreš združiti oziroma ne pokaže vseh.

Konvertiranje pa pride v poštev samo pri novi CN pa npr. JodlarTopo 2.0:) (avstrijska da ne bo zamere) oz. pri tistih novih ki so gmap.

Razen omejitve 2gb je še dodatna omejitev znotraj img fajla, samo ne vem več števila img...