Nuvi 250-kako izbrisati mapo Priljubljene

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Jaz sem tudi resetiral Nuvija..pa ni nič pomagalo
frown-1.gif

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Ali si mogoče spremljal, kateri file se je po brisanju spremenil? Na mašinci je sicer še nekaj datotek, ki so mi tabu in bodo tudi take ostale, dokler jih mal ne raziščem. A je kdo že kaj na Garmina podrezal s tem problemom. Men res para živce ker ne morem dodajat točk če prej ne brišem oz. sprostim prostora.
bonk.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ko prižigaš nuvija drži prst v zgornjem levem kotu in istočasno zadrži gumb za prižiganje 30 sec. v skrajnem levem položaju. Nato te bo vprašal ali želiš pobrisati vse priljubljene. Potrdi z da. Sicer pa vse to piše tudi v navodilih.

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Hvala za namig. Včasih je res potrebno pogledati navodila
bonk.gif
.

Za vse, ki imate Nuvija 6?? -> desni spodnji kot in gumb za prižiganje držiš par sekund.( navodilo na 4.strani manuala Garmin). Nato te vpraša za brisanje oz. reset.
Izbriše pa tudi vse ostale nastavitve (Državo, jezik,..) ji vrne na fabriške in moraš ponovno nastavit. Vendar če imaš za brisat 500 Favoritov je za to še vedno potrebno manj časa.
PS:
10 sekund na uri v desnem zgornjem kotu prižganega Garmina (2?? pa na bateriji) ti pokaže sistemske nastavitve,... Koristno ko iščeš npr. serijsko številko SD kartice,katere mape imaš, stanje baterije ...sploh če nimaš PC-ja pri roki.
Se oproščam vsem, ki to veste, jaz sem pač "odkril Ameriko".
uf-1.gif

332089-Reset_HW_SW.JPG

Priponke

• 332089-Reset_HW_SW.JPG
    332089-Reset_HW_SW.JPG
    101,6 KB · Ogledi: 292
Nazadnje urejeno:

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Vedno je lažje spraševati kot pa opraviti osnovni RTFM

Spraševal sem o smelejši možnosti čiščenja podatkov ne pa o "generalnem čiščenju sistema". Sicer se vedno splača že na začetku uporabe nove naprave sprobati tudi funkcijo "Vračanje oz. tovarniške nastavitve", da vsaj vidiš kakšne so in kaj je potrebno ponastaviti.

Možna a malo verjetna je rešitev v dodelavi Mapsorca, ki je odličen program. Funkcija Upload in Dovnload, bi morala delovati ekvivalentno, tako kot v primeru PoiLoader-ja, namreč, da zna zbrisat tisto, kar pošlje na napravo vsaj na področju Točk poti, oz. v sistemskem delu na Garminu, ki nima, ne vem iz kakšnega vzroka, te vražje Priljubljene, v svojem file-ju.

PS. Še banalnost uradnega suporta: Odgovorili so mi takole :
"Odprite Raziskovalca ali Moj računalnik in v njem odprite disk Garmin ali nüvi. Odprite mapo Garmin, v njej pa mapo gpx. V mapi gpx boste našli datoteko »current.gpx«. Zbrišite jo, s tem boste zbrisali vaše Priljubljene." Malo morgen
hysterical-1.gif
Tolk oni svoje RFM.

Sicer je pa posledično zanimiva tale nadaljevanka "Skriti menuji na Garminih", ki jo lovim pa različnih forumih in temah in pri RFM. Mogoče bi jo dali v svojo temo? Za Nuvija sedaj poznam tri skrite menuje: ura, desno spodaj pri prižiganju in na prikazu hitrosti. A je še kakšen prikriti hint, menu, ..?
Manual, ... berem
smirk-1.gif

germil

Zelenc'
26. okt 2012
17
0
1
51
Maribor
www.elektronik.si
Na NUVI-ju 250 imam čuden problem, namreč ne pusti mi brisati ničesar, oz zbrišem lahko, a ko se garmin ponovno zažene so prej zbrisane datoteke ponovno na starem mestu. (GMAPPROM.img, gmapsupp.img, GUPDATE.GCD.....in ostale). Probal sem z resetom (desni spodnji kot zaslona), Probal s pritiskom na tipko reset pod nalepko, vendar vse brez uspeha.Ima kdo kako rešitev za moj problem? Formatiranje notranjega spomina ne dela.
NUVI 250
SW:5.00
Id: 834
Hvala

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede na to, da ti formatiranje ne deluje je po vsej verjetnosti crknil čip.
Če preko PC vidiš vsebino nuvija potem ti niti eden cure ne bo pomagal.
Naredi backup nuvija na PC in javi, če ti ga pusti naredit ali ti pri določenih mapah javi napako.

Z webupdater si ga že probal posodobit na FW 5.10?

Probaj flešat z tem v pre boot Klik
Postopek bo trajal med 10-20 minut, ko bo postopek končan, se bo nuvi samodejno povezal v mass storage, do takrat pa ne stiskaj ničesar in ne odklapljaj nuvija iz pc.

germil

Zelenc'
26. okt 2012
17
0
1
51
Maribor
www.elektronik.si
Web updater sicer zazna napravo, prenese datoteke, vendar se neaprava ne nadgradi.
10.gif

Probal sem kopirati datoteke na pc, a se pojavlja problem pri naslednjih datotekah:
sys_log.bin
current.gpx
temp.gcd
in precej datotek s končnico.sum.
uf-1.gif

Flashanje pa je po cca 30 minutah javilo:
The garmin deviceis unable to program the requested memory region.
This could be due to incompatibility between this application and the garmin device.
If this error continues to accure...contact garmin...
bonk.gif

Hvala za pomoč.
nahrung002.gif

Lep pozdrav
ps: dober podpis (Albert Einstein)

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Slabo kaže, to napako javi ponavadi, ko je čip v zadnjih izdihljajih.
Upam, da imaš SD kartico, bova probala še nekaj naredit, če bo potem pustil pobrisat, ampak dvomim.

Prenesi si ta rar in ga razpakiraj direktno na SD Hwid 834

Sd kartico vstavi v nuvija in nuvija poveži na Pc (če se ti nuvi ne vklopi samodejno ob povezavi z Pc ga vklopi na gumb)

Ko bo postopek končan, se bo nuvi samodejno povezal z Pc

Sedaj ga izklopi in vklopi nazaj in preveri, če so izginile sum datoteke oziroma, če jih lahko ročno odstraniš.
Če imaš še vedno sum datoteke na nuviju in jih še vedno ne moreš izbrisat potem je šel čip.

p.s.
Ta postopek preko SD formatira nuvija in teh datotek sum več ne sme biti, ko se postopek konča.
Zato pa po končanem postopku nuvija izklopiš in vklopiš nazaj, da vidiš, če se bodo zopet pojavile.

germil

Zelenc'
26. okt 2012
17
0
1
51
Maribor
www.elektronik.si
Imam SD kartico, sem nanjo skopiral mape gmapsupp.img, ampak sem jo pozabil v službi, torej jutri nadaljujem. Hvala za vso pomoč.
17758-icon_confused.gif

GOTOF JE!

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Srčno upam, da ti bo pobrisalo po tem postopku zgoraj, ker drugače je to to, bo delal dokler bo delal, le na samem nuviju ne boš mogel nič spreminjat.
Zakaj oziroma kako se čip poškoduje nimam pojma, ampak ima neko zaščito, ki ne pusti več dodajat ali brisat datotek.

germil

Zelenc'
26. okt 2012
17
0
1
51
Maribor
www.elektronik.si
Datoteke sem razpakiral na Sd, mapo Garmin direktno na root, vstavil v Garmina, ga povezal na pc, a se nuvi le poveže v načinu mass storage device, ne zgodi se nič drugega. Ali sem kaj spregledal, spustil kak korak? Ko se srečava imaš pivce v dobrem.
Hvala.

Podobne teme