Number26 banka končno na voljo v Sloveniji

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.449
426
83
Tudi unicredit ima ponudbo, da v primeru osebnega lahko vzames dodatno se poslovnega, ki je "brezplacen". Paket obeh se ti obracuna po tarifi osebnega (2 za ceno 1), stroske ti obsesijo na poslovnega, tako da tehnicno gledano osebni postane brezplacen.

Se vedno pa je to drazje od n26, kjer je osnovni biz tier se vedno brezplacen. Edino fizicno kartico novim strankam zaracunajo dodatno. Sicer transakcije, placila, prilivi - to je vse free, ne pomnim da bi mi v 7 letih kdaj kaj zaracunali.

Denarja na atm naceloma ne dvigujem, tako da tega vidika ne poznam.

Izgubis pa v primerjavi z osnovnim osebnim n26 integriran wise, pridobis pa cashback. No, vsaj vcasih je bilo tako.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Samo vodenje racuna brezplacno ali vse... Prilivi, odlivi, trajniki,...?
Hja... Na s.p. imam 3 prilive na mesec in prispevke plačam... Druga tudi na Revolutu zadnjih 5 let nisem uporabljal. In ker 10€ ne dam, bom zaprl.

Ena ideja je bil poslovni n26, pa se mi ni dalo ukvarjati s tem, ker osebnega s "taveliko" naročnino že imam zaradi obresti na stanje in potem bi moral verjetno prestavljati in iskati drugo kombinacijo. Ker kolikor sem na hitro gledal ne moreš imeti osebnega + poslovnega.

V igri je bil še Unicredit, ker tam imam tudi odprt račun zaradi solidnega depozita, ampak predvidevam, da bo % ob naslednjem podaljšanju padel, posledično pa verjetno ne bom več njihov komitent :)

Zato sem se odločil za Sparkasse, ker sem tudi že komitent z osebnim računom iz časa, ko je bilo, če imaš stanje na računu nad 1000€ vodenje brezplačno. In dokler bo to ostalo ostajam tudi jaz.

Podjetni paket (24 mesecev free):
  • Strošek vodenja poslovnega transakcijskega računa
  • Otvoritev dostopa do storitev spletnega elektronskega in mobilnega bančništva STIK,
  • Provizija za uporabo spletne elektronske banke Pro.Stik,
  • Provizijo za uporabo mobilne banke m.Stik,
  • 2 domača ali čezmejna regulirana plačila do 50.000 EUR preko spletne elektronske ali mobilne banke,
  • 4 domača ali čezmejna prilivna plačila
  • Izdajo debetne kartice MasterCard,
  • Varnostno obveščanje – Napredni varnostni paket (Plus paket),
  • Izdajo poslovne plačilne kartice MasterCard s polovičnim stroškom članarine, na zahtevo imetnika ob izpolnjevanju pogojev določenih v SPP za poslovanje s poslovno plačilno kartico MasterCard.

Ostale storitve se zaračunavajo skladno s cenikom banke.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.000
6.611
113
Hvala, ampak to mi ne odgovarja. Revolut biznis sem jaz ze zaprla...

Kdo ve, ce obdrzim n26 pa placujem racuna, ki mi jih izstavijo drugi in placam placo in prispevke zaposlenim, medtem pa VSI prilivi v vezi s poslovno rabo pridejo na drug TRR:

- ali krsim pravila n26
- moram prijaviti TRR Fursu kot da ga rabim za poslovno rabo

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.149
357
83
Goriska
Hvala, ampak to mi ne odgovarja. Revolut biznis sem jaz ze zaprla...

Kdo ve, ce obdrzim n26 pa placujem racuna, ki mi jih izstavijo drugi in placam placo in prispevke zaposlenim, medtem pa VSI prilivi v vezi s poslovno rabo pridejo na drug TRR:

- ali krsim pravila n26
- moram prijaviti TRR Fursu kot da ga rabim za poslovno rabo
Jaz sem kar obdržal n26 business za osebne namene, čeprav sem s.p. zaprl oz. naredil preoblikovanje v d.o.o. (na katerem imam sedaj NLB).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.000
6.611
113
Mislim, da bom kar tako naredila. N26 za drugega kot depozit trenutno ne rabim. Hocem pa loceno od osebnega racuna oziroma racuna, ki ga imam ta privat zadeve. A temle pro se pa rudi ne nameravam vec zafrkavat.