Nujno - 2x tni odbitek pri placilu

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
OK, to je to. Si se zavaroval v primeru, da bi se pojavili še kakšni neznani zneski.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Me prav zanima, kako se bo izšlo. Bom javil takoj, ko bo kaj znanega. Samo me je opozoril, da lahko traja tudi do 1 mesec, da raziščejo, kaj in kako...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Zdaj mi je še manj jasno, ko sem kliknil details na paypalu. Evo:

Original Authorization
Date Type Status Details Amount
May 16, 2013 Authorization To MG Completed ... - €30.80 EUR

May 20, 2013 Charge From Credit Card Completed ... €30.80 EUR

May 20, 2013 Web Accept Payment Sent Completed - €30.80 EUR

Original Authorization: -€30.80 EUR
Total Payment -€30.80 EUR

Nič jasno.

Kje točno je problem? Prvo je avtorizacija, drugo je obremenitev kreditne kartice, tretje je zaključena transakcija. Simple.

Aja še nekaj - sem si predstavljal tako kot ti praviš - prva je avtorizacija. OK: -30,8EUR. Potem je charge iz masterja + 30,8EUR.
Tukaj bi jaz zadevo zaklučil. Se pravi nula.
Potem pa bi na koncu moralo pisati: Original Authorization: -30,8EUR, in za total payment +30,8EUR? Ali si narobe zamišljam?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz menim, da je bila napaka pri pošiljanju sms sporočil. Malo spremljaj spletno banko, da se ne bi še kaj drugega pojavilo. Lahko pa tudi paypal prosiš za pojasnilo, so dokaj ažurni.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem zjutraj preveril klik. In tista transakcija iz 16.5 je še vedno rdeča(kot da bi blo na čakanju), ta iz 20.5 pa je postala črna.
Še vedno pa je celotni odbiti znesek na MCju dvojni.
Mogoče pa bo ta rdeča šla v storno in mi 28ga ne bodo 60 odbili, ampak samo 30.
Bomo videli.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.140
3.196
113
Pri meni se je to že nekajkrat zgodilo, pač kličem na banko kaj so spet zajebal in transakcijo skenslajo.......to je to.

p.s ne vem pa zakaj jih plačujem da opravljam njihovo delo

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Moj primer.
Master kartica, tudi dobivam SMS po transakciji. Pred tedni, sem plačeval in je POS terminal zahebaval, da sem moral dvakrat vnesti PIN. Po drugi prijavi je bilo plačilo spravedeno. Dobil sem pa štiri(4) SMS-e.Ko sem na KLIKU doma pogledal, je bila izvedena samo ena obremenitev na kartici.
LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Bom, samo hočem vedeti, da je res na strani banke napaka. Ali je pač še kje kakšna "luknja" ?

Ponavadi sistem napako sam odpravi, se mi je že zgodilo, da je 2x snelo, sem na banki reklamiral in se je uredilo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No saj reklamacijo sem že podal, tako da sedaj čakam na končni izid
smile-1.gif

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Stvar je taka:

Kar se SMS - sporočil tiče, ti pošlje SMS ko se zgodi kakršnakoli sprememba oz. dostop do tvojega MC računa. Torej, si na blagajni, kartico zavrne, oz. transakcija ne gre čez - DOBIŠ SMS. Ne da je denar odtegnjen, ampak, da do tvoje kartice nekdo dostopa. Potem plačaš še 1x, transakcija je uspešna in dobiš spet 1 SMS.

Namen SMS-ov je, da vam javi, kdaj kdo poizkuša dostopati do vaše MC kartice - podatkov, ne pa tudi nujno, da se takrat trga denar. To pa zaradi tega, da če vi slučajno ne uporabljate MC v tistem momentu, vas opozori na to in pravočasno ukrepate.

Ker je bil to malo tak delikaten primer, je previdnost zaželjena, pretirana skrb pa preveč.

Lp

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Čakam na 28ga, ko se plača mastercard, koliko mi bo odbilo iz računa. Bom javil v temo, kaj bo
smile-1.gif