Nujen primer

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.225
3.586
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Sicer pa ima stranka razlago zakaj je je dala denar zraven pa še kartico in pri tem podpisala slip oziroma vtipkala pin? Neki mutna mi je ta vaša stranka.
Se je bratu podobno enkrat zgodilo na bencinski. Hoče plačati s kartico, vtipka pin in je kao nekaj zaštekalo, trgovec pravi da ni potegnilo. Potem plača z gotovino, ko pa dobi domov bančni izpisek, pa vidi da so mu vseeno trgali znesek z bencinske. Je šel potem na bencinsko in so se najprej zgovarjali, da mora imeti original račun. Potem je popizdil, kje pa češ najti 2 tedna star račun z bencinske. Kasneje se je vseeno dalo urediti in je dobil vrnjen denar.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
CSI Image Enhancer

grin1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Gre za to, da je stranka obdolžila kolega, da je od stranke vzel tud denar, medtem, ko je njen mož plačal s kartico (kar je zabeleženo).
Stranka trdi, da mu je dala 100 eur in ji je vrnil nekih 38 nazaj, da pa je tudi potegnil kartico, tudi na izpisku se vidi.

Zdaj pa imam filmček nadzorne kamere, pa se ne vidi najbolje. Obstaja sploh kaka možnost ali imajo to le pri CSI ?
smile-1.gif

Hvala, lp

čakaj malo. Meni tukaj nekaj ni jasno. Kolega je vzel denar in kartico?? Kako je stranka, oz. mož in žena plačevala vsak po svoje isto stvar?? A nista bila skupaj??? Predvsem zanimivo mi je to. En da denar, drugi pa kartico. Kot da sta bila skregana.
A ne bi moral potem imeti dva računa??? Eden od gotovine, drugi od kartice??? Al je bil samo eden račun izpisan, potem pa izvedena dva plačila?? Ali je bilo plačano z kartico, zdaj pa stranka trdi, da je plačala tudi z gotovino. To, da drugi dan pride nazaj v trgovino in pokaže točno 38€ "kao" vrnjenega denarja, mi je malo čudno. A ni nič zapravila v enem dnevu. Ni imela nič več še denarja v denarnici?? Se mi zdi, da je nekdo res hotu malo guljufati. Al kolega (žep) al pa stranka "smo plačal tud z gotovino.
Kaj pa kolega pravi??? Je prejel denar, al kartico???

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
He he ... znan primer. To je drugače fora določenih nategunov. Sam doživel tak primer 3x v roku enega meseca. Človek je "šele doma čez teden dni ugotovil", da naj bi mu kao vzel denar in še kartico. V vseh primerih isto : prvo klic gospoda v trgovino, nato poslovodjo pa še gospa čez kake tri ure da je 100% sigurna , da je bila zraven in da nebo hodla zdaj nazaj gledat posnetkov kamer, ampak bo kr tožla ... v nobenem primeru se niso odzvali vabilu na ogled posnetkov , ampak kar naenkrat ne duga ne sluha od njih
wink-1.gif

Tu si kolega ni mogu kaj dosti pomagat. so tolk zverzirani, da ti uturijo kartico ob pravem času, pa si potem premislijo, pa bi z gotovino plačali, pol si pa še enkrat premislijo, pa bi zopet kartico .. U glavnem te varnostne kamere so v 90% res šrot od šrota. Boljkotne za nadzor zaposlenih v trgovinah, nekemu posebnemu varovanju pa niso.

LP Miha

B81

22. jul 2007
38.089
11.244
113
Je reko kolega, stara bla okoli 80, ne 60....težko verjamem, prej senilnost, kot kaj drugega. No, bom javil rezultat, v službi so mu rekli, da se naj ne sekira
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je kot reševanje podatkov z diska. Če so gin , so hin, razen če izkašljaš 10 000 EUR, potem pa ti kar dosti skup spraskajo.

(še za 2000 let star porcelan se da ugotoviti, s kako barvo je bil pobarvan... Vprašanje je le oprema in trud.)