Novost za naknadne bi-xenon predelave

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kako pa pozimi deluje pranje, če pokrovček primrzne k odbijaču? Jaz sem pri prejšnjem avtu zmeraj moral zjutraj še po pokrovčku razbijat led, da se je pokrovček premikal levo in desno kak mm ali dva, toliko, da sem videl, da ni "zahaklan" z ledom, ker drugače ali bi mi skurilo motorček ali pa varovalko. Ženske dvomim, da pucajo led s pokrovčkov za pranje zjutraj, torej jim le to crkne. Kaj pa med vožnjo? To itak primrzne k odbijaču?
rolleyes-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Če ponovno prebereš, nikjer nisem pisal o tem koliko se grejejo. Članek govori o svetilnosti, ki je pri 25W xenonkah zelo podobna (upam da dobrim) žarometom s H7 halogenkam.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kako pa pozimi deluje pranje, če pokrovček primrzne k odbijaču? Jaz sem pri prejšnjem avtu zmeraj moral zjutraj še po pokrovčku razbijat led, da se je pokrovček premikal levo in desno kak mm ali dva, toliko, da sem videl, da ni "zahaklan" z ledom, ker drugače ali bi mi skurilo motorček ali pa varovalko. Ženske dvomim, da pucajo led s pokrovčkov za pranje zjutraj, torej jim le to crkne. Kaj pa med vožnjo? To itak primrzne k odbijaču?
rolleyes-1.gif

Pri meni v navodilih piše da če zmrzne, pusti tako kot je, da samo odmrzne. Se mi pa kljub hudemu mrazu še ni zgodilo, morda zato ker imam doplačane ogrevane šobe (mislil sem da je to za brisalce, a je morda tudi za šobe)

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Če prav razumem situacijo si lahko v obstoječe žaromete z lečo montiram 25W Xenon Kit in bo ok? Nebi rad hodil na kakšnega izrednega tehničnega.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
IbizaDriver. Jaz, ko sem zjutraj zbil tisti led dol s pokrovčkov in jih malo premaknil levo in desno, da niso bile zmrznjene, sem potem, ko sem še spucal šipo, malo pošprical stekla in tudi pranje luči se mi je "prižgalo" in jih pošpricalo, tako, da ne vem, kaj bi se zgodilo, ker čez pokrovčke je bila plast ledu in ni šans, da bi se dvignili. In tako ti skuri varovalko oz. lahko tudi motorček in pranja stekla nimaš več in tist, ki niso pozorni na to pranje, jim celo zimo ne deluje pranje stekel oz še naprej.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Meni se je ene 2-3x zgodilo da sem pozabil oz. nisem pogledal ali so pokrovčki šob zamrznjeni in je pri čiščenju šip skurilo varovalko, z motorčkom vse ok, dela še sedaj BP. Je pa res imeti pametno ogrevane šobe...prav za te primere.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ja saj poanta naprav za pranje žarometov pri ksenonskih žarometih je bolj kot ne izključno to, da se takšni žarometi premalo segrejejo kajne? In posledično pozimi ne morejo topiti snega, ki se ob morebitnem sneženju med vožnjo nabira na lučeh in zastira osvetlitev.

Dvomim.

Tudi klasične žarnice ne odtaljujejo snega...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ravno par dni nazaj sem pucal avto, pa je na koncu po parih minutah strganja vetrobranskega stekla plata leda skoraj sama zdrsnila dol z luči. Glede snega pa imaš morda res prav, ker ko fajn sneži in ko greš naprej, se sneg kar nabira na lučeh, če pa stojiš, pa se verjetno tali, saj ni mrzlega vetra, ki bi hladil luč.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Notri pa sedeži za 10€, pa barva volana in armaturke bi lahko bila malo manj "cheap"
hysterical-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, sej, zarad tega. Pogledaš avto, uuuu, ktira huda makina, pol pa pogledaš noter, pa moraš it gate zamenjat.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Če prav razumem situacijo si lahko v obstoječe žaromete z lečo montiram 25W Xenon Kit in bo ok? Nebi rad hodil na kakšnega izrednega tehničnega.

Žal ne.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kake luči pa imajo novejši BMW-ji???
Močna bela svetloba, ki sveti za 3 avte naprej:)
Resno me zanima kaj imajo to.

Če sem prov videl, enim pa tako močno sveti tudi samo tisti obroček (angel eyes)??

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tony pravi:

(Zadnjič sem vozil kolegov avto, ki mu je desna luč svetila čisto v tla. Zakaj? Ker je vajenec na uradnem servisu žarnico narobe obrnil, ko jo je zatlačil v žaromet...
stupid-1.gif
)

Očitno na vseh super duper zahtevnih in dolgotrajnih izobraževanjih (zaradi katerih opravičujejo visoko urno postavko ) menjave žarnice niso obravnavali ali pa je takrat šel na stranišče.
evil.gif