Novo pri Telemachu II.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Kaj pa če vzameš na sina testno obdobje 7 dni?
Omrežje na free2go in za naročnike je isto. Enako velja za gostovanje v Telekom omrežju. Cenovno pa je vključeno le v Več paketih, free2go pa po mojih informacijah plačaš po porabi (ampak ne me držat za besedo).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Sin še ni polnoleten, pa nisem hotel komplicirat z računi, pa raznimi izjavami/pooblastili ... raje dam štiri evre in poskusim brez birokracije.
Saj microSIM je verjetno sedaj v vseh teh paketih že standard?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Meni je bilo tako razloženo na prodajnem mestu, paketi VEČ imajo vključeno gostovanje v ceno samo minute se porabijo hitreje
wink-1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Sin še ni polnoleten, pa nisem hotel komplicirat z računi, pa raznimi izjavami/pooblastili ... raje dam štiri evre in poskusim brez birokracije.
Saj microSIM je verjetno sedaj v vseh teh paketih že standard?

Če, si kje iz moje bližine ti dam SIM kartico da potestiras, če pa daš za pivo pa je tvoja
smile-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Free2go normalno koristiš v nac.gostovanju, le ugodnosti ki jih pridobiš ob polnitvi za 10/20€ ali revolucije ne morš koristit iz gostovanja....

VEČ paketi - obračunski interval je isti v lastnem omrežju ali v gostovanju

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Free2go normalno koristiš v nac.gostovanju, le ugodnosti ki jih pridobiš ob polnitvi za 10/20€ ali revolucije ne morš koristit iz gostovanja....

VEČ paketi - obračunski interval je isti v lastnem omrežju ali v gostovanju
Glej, tako je bilo meni rečeno, pol še pa bolje če ji isti obračunski interval.
aplauz.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če kdo ni dobil SMS-a:

Pozdravljeni. Za se boljso uporabnisko izkusnjo bomo v noci s petka na soboto nadgradili glavni register mobilnih uporabnikov.
V primeru nedelovanja vam svetujemo, da v soboto zjutraj izklopite ter ponovno vklopite mobilni telefon. Vec info na 080 22 88. Vas Telemach

Na njihovem FB pa so navodila kako se prijavit po novem v UniFi, ni potrebna nobena registracija več, samo Telemachov SIM mora biti v napravi.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Kupil sem Free2Go, da malo preizkusim Telemachovo omrežje. Načeloma ok, saj je večinoma itak v Telekomovem omrežju
evil.gif
ampak - tudi takrat, ko sem recimo v Kamniku ali Ljubljani, nikakor ne pokaže, da je zagrabil LTE. Najprej sem mislil, da je hec v tem, ker je predplačniška kartica, vendar sem kasneje pogledal še pri kolegu, kjer sem presenečen opazil, da nikakor ne skoči v LTE. Čeprav bi pričakoval, da v Kamniku (na različnih koncih) in v centru Ljubljane LTE signal je.
Ideja?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mene pa zanima naslednje;
Če na telemachovem signalu lovim edge, pa rabim internet, ali lahko preklopim na telekom in uporabljam boljši signal (če seveda je)??

Bob me mal jezi, ker ravno ko rabim ni pravga signala. Sej ponavadi se potem kmalu najde, samo skakat par 100m sem in tja, mi pa ravno ni.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda lahko, lahko si tudi nonstop na Telekomu (čeprav nekateri pravijo, da so dobili klic Telemacha s vprašanjem zakaj imajo tako nastavljeno), je pa hitrost omejena na 1 mega.

@krava - pri kom si se hotel povezat na LTE - Telemachu ali Telekomu? Telekom ima LTE na 1800 MHz, ki ima precej manjše pokrivanje kot LTE 800 pri Telemachu, ampak so bazne tako na kupu, da bi moralo vseeno vsepovsod vlečt.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
SIcer ne vem, na katerem območju Kamnika si, ampak lani poleti je 3 G pokritost bila zelo dobra. za 4G pa res ne vem, skoraj pa dvomim, da ni vsaj kakšna bazna tudi tam. Še na poti na Veliko planino (z avtom čez???) je bila skozi dobra pokritost. Na Veliki planini bi pa lahko bila boljša.
Je pa res, da je bila potem kmalu po prehodu v Tuhinjsko pokritost slaba.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Jaz na pre plačniški sploh ne morem vklopit LTEja je mogoče prestara je še prej od tuša?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Mah ta LTE je brezveze, ker telefon zelo hitro prazni baterijo, sam imam zadevo zato izklopljeno.
Od česa je potem odvisno da telefon hitreje porablja energijo, od recimo neoptiziranega hardwera oz. softwera aparata.
Ali torej potem vsi telefoni imajo povečano porabo ali samo nekateri
sprasujem se.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
To je očitno nekaj na omrežju Telemacha... Ker sam tega ne opazim pri Si.mobil omrežju celi cajt na LTE in mi v mirovanju čez noč porabi 2% baterije itn.. Tudi ko uporabljam telefon ne opazim nič več porabe baterije kot pri 3G omrežju ..
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne, to nič ni očitno na omrežju Telemacha, a misliš, da so njim prodali posebne 'baterijo-praznujoče'' oddajnike?
bonk.gif
Če misliš trollat pojdi iz teme.

@WeWatchingYou - odvisno je od telefona, predvsem pri prvih, ki so imeli LTE je opazno, da je poraba večja. Enako je bilo pri 3G, ko so kurili baterijo kot zmešani, sedaj pa imajo na 3G daljši stand-by/talk time kot na 2G.