Ja, s tole 24 urno opcijo je kot kaže nekako malo mešano.
Tudi pri meni se je zgodilo, da sem si na Tenerifi vklopil 24 ur EU/ZDA kao neomejeno, pa sem ugotovil, da je prenos PORAZEN. Internet je deloval s hitrostjo GPRS ali počasneje. Sem si po enem dnevu rekel: "OK, bom jaz tole izklopil...", nakar ugotovim da se mi bo kljub izklopni komandi zadeva deaktivirala po enem mesecu. JAOOOO. To je pomenilo, da sem v tednu dni na Tenerifi skoraj vsak SMS ali klic plačal 3€ (ja, kaj več kot en klic ali SMS na dan pač nisem naredil in s tem mi je gladko maznilo 3€), ker internet je bil do te mere neuporaben, da sem raje vzel predplačniški Vodafone.
Nakar sem si rekel: "Eh, to so španci... "
In sem čez kak mesec na izletu v Nemčijo probal, kako bo to kaj delalo na njihovem omrežju... JAOOOOO Zgodba se je ponovila. Internet s porazno hitrostjo - primerljivo s tistim na Tenerifi. Na srečo sem bil tokrat bolj pazljiv in sem paket 24 ur aktiviral na številki, ki jo v tujini ne rabim. No, tu sem popizdil in klical na klicni center, kjer so mi rekli, ja to pa ja ni možno. Saj je vse v redu...
...ampak gospod, vidim pa, da ste porabili vse zakupljene megabajte v vašem paketu VEČ.
WHAT??? Kaj pri bogu imajo enote v mojem paketu VEČ z enotami, ki jih zakupim za tujino???
No, nato pa pride še tretja epizoda paketa 24 ur EU/ZDA ali kaj že bi to naj bilo.
Sem si dobesedno prihranil 59MB v mojem paketu VEČ in šel tokrat na Madžarsko, kjer si spet aktiviram internet. Za vsak slučaj še pokličem na klicni center, če sem ziher na pravem omrežju, ker glede na *121*... niz oni nudijo ta paket v omrežju "HU T-mobile", meni pa telefon ponudi "Telenor, Telekom in Vodafone". No, ko mi dama na drugi strani zagotovi, da Telekom bo pa tu tapravi, sem pomirjen do...
...SMSa z vsebino:
"Obvescamo vas, da ste dosegli zakupljeno kolicino prenosa podatkov z največjo mozno hitrostjo, zato smo vam hitrost znizali na 64kbit/s. Ce zelite do konca meseca uporabljati prenos podatkov po najvisji mozni hitrosti, vam priporocamo vklop dodatnega paketa na *121*2#klici. Info in pomoc na 080 2288. Vas Telemach."
Ja za božjo voljo, od kod sedaj to!?!?!?
Paket za tujino, na katerem nisem niti približno porabil vseh podatkov, jaz v tujini a oni meni to!?!?!
To ne more biti res.
Začuda je internet deloval s kolikor toliko normalno hitrostjo naprej in sem se poskušal čim manj obremenjevat s tem SMSom....
...do SMSa, ki je prišel en dan po tem, ko sem že prišel domov:
"Obvescamo vas, da ste presegli 40 EUR limita. Presezen limit ne vpliva na nadaljno uporabo storitev. vas Telemach."
No, tu sem pa imel temo na oči in pritiska 200. grem gledat na moj.telemach.si, kjer ugotovim, da sem po njihovem naredil na Madžarskem stroška dobrih 62€
EJ, TELEMACH - SUPER STE. KAR TAKO NAPREJ - TO JE DOBER NAČIN DA IZGUBITE STRANKO S FIKSNIM PRIKLJUČKOM IN 6 NAROČNINAMI MOBILNE TELEFONIJE, pa ne zato, ker bi šel vstran od vas, ampak ker me bo lepega dne infarkt od vsega sranja.
A res preveč zahtevam, če pričakujem da bodo storitve delovale tako kot obljubljate in da bodo obračunane tako kot obljubljate!?!?