Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Velenje in Celje preverjeno, za ostalo (še) ne vem. Uporabniki 2G telefonov teh težav nimajo, ravno tako tisti, ki sicer imajo UMTS telefon, toda nastavljen na 2G only...

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Pomembno obvestilo
Spoštovani. Zaradi tehnične težave pri redni nadgradnji omrežja, lahko na širšem območju vzhodne Slovenije prihaja do motenj v delovanju 3G omrežja. Priporočamo, da na svoji napravi začasno ročno nastavite uporabo le 2G omrežja. Tehniki so že na terenu in se trudijo napako čimprej odpraviti. Prosimo za razumevanje.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Zato sprašujem : Domžale, LJ, Logatec, Medvode, Kranj, deluje tako 3G voice kot data (umts900 - 2100), imam na dual, Aha - vzhodna slovenija.

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem zdaj pravkar v Velenju na UMTS 900 dobil SMS o zgrešenem klicu, telefon na polnem signalu...

Enako včeraj zvečer v Slovenj Gradcu...

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz sem zdaj pravkar v Velenju na UMTS 900 dobil SMS o zgrešenem klicu, telefon na polnem signalu...

Enako včeraj zvečer v Slovenj Gradcu...

Enako danes zjutraj. Klicatelj je imel znak, da zvoni, vendar pri meni ni bilo nič. Nato pa dobim SMS o zgrešenem klicu. Lokacija okolica Trebnjega
jezen.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz do sedaj nisem imel nekih problemov, zadnjih nekaj dni pa konstantno dobivam sporočila, da sem bil nedosegljiv ali pa da mi kdo reče, da me nikakor ne more poklicat - enkrat zazvoni in vrže ven.

Edini problem, ki ga imam pa ves čas od menjave operaterja - ko kdaj pokličem, takoj vrže ven (na hitro se mi izpiše network busy ali nekaj podobnega). Včasih tudi 10x pokličem, preden mi uspe vzpostavit povezavo.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
3g ga mal res biksa
confused-1.gif

sam se pa sprašujem, kje za hudiča je tisti SM ko je mel Top pakete ?

Matr no, mam za podaljšat 2 paketa pa me niti en paket ne prepriča -ponudba/cena
sprasujem se.gif

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Pri polnem 3G signalu nedosegljiv in dobim SMS o zgrešenem klicu. (Prevalje).
13.gif

Plačujemo pa nedela s****

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
bile so neke nadgradnje, a ne vem če še trajajo,..
jaz na območju borovnica, vrhnika, ljubljana težav nimma. če težave obstajajo je za to klicni center.
če pa ti klic vrže ven enkrat mesečno pa tu jaz ne vidim nekega hudega problemaje pa res da je nekaterim tudi to preveč,..
b

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Na fb so napisali da bodo predvidoma naslednji teden zakljucili, dokler pa naj bomo na 2g...
Ven mece nekajkrat tedensko, vcasih moras tudi do 10x poizkusit da lahko vzpostavis povezavo. Tistim, ki ste na simobilu od zacetka, ste navajeni slabega omrezja, ce ti je pa prej 14let dobro delalo, te pa to moti...

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Zanima me zakaj so samo pri Simobilu težave z nedosegljivostjo? Pri drugih operaterjih še nisem slišal, da bi se kdaj kdo pritoževal.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Sokol: pač zamenjajo opremo samo tisto ko je zares potrebno, ne da bi celotno omrežje zamenjali
smile-1.gif
To jih bo po mojem v prihodnosti še zelo teplo. Če se bo to pojavljalo vsako leto si bo kmalu prislužil najbolj pokvarljivo mobilno omrežje.

Drugače se posodablja od Velenja do Maribora. Pred mesecem se je posodabljalo Prekmurje. Je pa Si.mobil za UMTS zagnal nov RNC (številka 5).

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Na fb so napisali da bodo predvidoma naslednji teden zakljucili, dokler pa naj bomo na 2g...
Ven mece nekajkrat tedensko, vcasih moras tudi do 10x poizkusit da lahko vzpostavis povezavo. Tistim, ki ste na simobilu od zacetka, ste navajeni slabega omrezja, ce ti je pa prej 14let dobro delalo, te pa to moti...

To more neki lokalno bit pri tebi narobe, al je pa kaj s telefonom... Pri meni take težave na simobilu (da bi 10x moral probal vzpostavitev povezave) ni, niti je ni bilo še nikoli odkar pomnim...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
3g ga mal res biksa
confused-1.gif

sam se pa sprašujem, kje za hudiča je tisti SM ko je mel Top pakete ?

Matr no, mam za podaljšat 2 paketa pa me niti en paket ne prepriča -ponudba/cena
sprasujem se.gif

Tudi jaz ne vem kaj bom ko ORTO U NULO poteče... XS in S ZATE sta veliko predraga glede na to kaj nudita,
v M zate so pa posebej vsiljena druga omrežja, ki jih sploh ne potrebujem... (Cena bi lahko bila na račun tega vsaj 5 EUR nižja...)
S ZATE dobim slično zadevo pri BOB-u (minibob) za samo 6,90 €, Simobil pa samo z 50 sporočili hoče 17,9 €.
hysterical-1.gif

Razumel bi razliko, da bi Simobilu omenjena zadeva stala okrog 12-13 € ne pa 17,9 €.
smile-1.gif

Zakaj ni več na izbiro glede klicev v druga omrežja kot v starih paketih (da uporabnik izbere ali bo imel opcijo ali ne) ?

Verjetno bom primoran preit na BOB, ko mi poteče ORTO U NULO... Razen če do takrat dajo kake primerne pakete...
Kot primernega za moje potrebe smatram npr. takega kot je M ZAME, brez drugih omrežij, ostalo vse enako, cena pa 17 €...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Meni se to dogaja doma in v sg pred sparom konstantno, v velenju pa se tudi ne spomnim kdaj se mi je nazadnje pa tam vec telefoniram. So pa npr meni uporabni edino paketi z enakim zakupom v vsa omrezja - nimam pojma pri katerem operaterju je kdo, niti me ne zanima

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

To more neki lokalno bit pri tebi narobe, al je pa kaj s telefonom... Pri meni take težave na simobilu (da bi 10x moral probal vzpostavitev povezave) ni, niti je ni bilo še nikoli odkar pomnim...
confused-1.gif

Točno tako, zna biti tudi s telefonom kaj narobe. Vem pa da se to pozna tudi pri "novejših" samsungih v kombinaciji s staro sim kartico, ko se jo zamenja za najnovejšo začuda te težave izginejo. Dvema prijateljema so na servisu predlagali zamenjavo sim.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.