No, nekaj malega sem napredoval... Torej, stvar je priklopljena in imam naslednjo težavo:
Zgoraj levo, kjer je router (ta je zdaj od A1) imam TV STB priklopljen direktno na LAN4, TV dela BP
AP čisto zgoraj levo (za zunaj) je priklopljen na LAN3 in dela BP.
Vsa ostala čreva sem priklopil na LAN2 in internet in AP-ji delajo OK. Kakor hitro pa priklopim drugi STB na kateregakoli od switchev, se mreža poruši. Vse naprave na tej veji dobijo čist drug IP... Če priklopim drugi STB na LAN1, nimam težav...
Uspel sem dobiti/zamenjati vse unmanaged switche za Easy Samrt Switche in sicer TP-Link TL-SG105E in TL-SG108E. Switchi podpirajo IGMP Snooping ter ustvarjanje VLAN-ov (MTU VLAN, Port Based VLAN, 802.1Q VLAN in 802.1Q PVID).
Probaj sem vse možne variante ampak mi ne uspe spraviti STB v delovanje. Zdaj se mi vsaj mreža ne poruši, ko priklopim STB. Trenutno priklopljena shema:
LAN2 gre na prvi switch, port 1. Iz Switch 1, port 5 gre na Switch 2, port 1. Iz Switch 2, port 8 gre na Switch 3, port 1. Iz port 4 gre na STB.
Switch 1:
VLAN 1, port 1-5 untagged
VLAN10, port 1, 5 tagged
Switch 2:
VLAN 1, port 1-8 untagged
VLAN10, port 1, 8 tagged
Switch 3:
VLAN1, port 1-3, 5 untagged
VLAN10, port 1 tagged, port 4 untagged
Vsi VLAN-i kot 802.1Q
Kolikor pa imam dostopa do modema, pa imam sledeče:
Poglej priponko 43847
Poglej priponko 43848
Še nekaj - prenos podatkov bi naj bil IPoE... Upam, da mi bo znal kdo pomagat... A1 tehnična podpora je bolj neodzivna