Novi desktop

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
SpaceMonkey ti je razlozil tehnikalije, sam pa ves ali se bos sel overclockanje ali ne. Glede na to, da si poudaril TIHO delovanje, ugibam da ne, pa ze tako se s tem ubada izredno majhen del uporabnikov. Jaz imam na mizi enega C2D, ki ima bojda odlicen OC potencial (50+% s tovarniskim hlajenjem pravijo clanki iz obdobja, ko je prisel ven), moj hladilnik je pa tudi tak, da je ja ves cas TIHO. Plata omogoca mnogo igrackanja v BIOSu (zato sem vzel tako, sem bil z mislimi se v prejsnjih casih), a se nisem poskusil ama bas nicesar v stirih letih, ker deluje zadeva vrh glave dovolj hitro. Po toliko letih se mi zdi se bolj absurdno, da bi na racun obcasno nekoliko visje zmogljivosti, katero res rabim zelo redko, skrajseval zivljensko dobo. Toliko vec se mi zdi vredna odsotnost hrupa, da niti EIST nimam izkljucenega, torej procesor veliko vecino casa deluje se pri nizji frekvenci od nominalne.

Ce torej rabis OC, vsekakor vzemi K model. Ce ne rabis, vzemi ne-K. Ce bo odlocitev padla zgolj zaradi iger, razmisli o ne-K modelu in namenitvi razlike denarja za boljso graficno, ce se lahko s tem premaknes en rang navzgor, ker bo razlika precej bolj opazna v vecini iger.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Ne bom navijal, ampak za par 10 € pa res ne bom šparal. Niti iger igral, ampak če je višji rang oddaljen par 10 €, bi to bilo kaj?
smile-1.gif
Pa da je tiho, seveda.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Ne bom navijal, ampak za par 10 € pa res ne bom šparal. Niti iger igral, ampak če je višji rang oddaljen par 10 €, bi to bilo kaj?
smile-1.gif
Pa da je tiho, seveda.
S temi 10€ ne boš prav nič v višjem rangu. Procesorja sta identična, le da se dražji da navijat, cenejši pa le malenkostno.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Se pridružujem temi, da ne odpiram nove.

Gre se za novi namizni računalnik za gospo, ki uporablja računalnik predvsem za surfanje po internetu.
Trenutni stari je v zadnjih izdihljajih.

Kaj pravite na to:
http://www.ceneje.si/racunalni...019B95F?tab=pod

Gre res za nezahtevno uporabnico, želja je, da ne bi bil računalnik po dveh letih počasen...
Aja, če ve kdo za kakšno ugodnejšo varianto, pa na dan z besedo
smile-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ta je dosti boljši: Home PC Advanced

Osnovna Plošča:
Matična plošča ASRock N68-GS3 UCC AM3/PCIE/V256/S/R/F1000 - info
Procesor:
Procesor AMD Athlon II X2 255, 3,1GHz, Dual-Core, S-AM3, Boxed - info
Grafična Kartica:
Integrirana na osnovni plošči.
Pomnilnik:
Pomnilnik APACER DDR3 2GB PC10600/1333 128X8 APA - info
Trdi disk:
Trdi disk Samsung 500GB 16MB SATA2 300 7200 HD502HJ - info
Ohišje:
Ohišje LC Power MIDI 648B LC420H 420W črn ATX - info
Napajalnik:
V ohišju.

Spletna cena: 216,09€

Bi se dalo še par evrov znižat ceno na račun manjšega diska. Je sestavi.si cool, so kar ažurni, smo za sorodnika naročili skoraj identično sestavo (boljšo mamoplato + dvd pekač) in so dostavilli v treh dneh. Dela presenetljivo dobro, win 7 delajo BP, ocena CPUja 6,3. še najbolj ga bremza integrirana grafika.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Toliko vec se mi zdi vredna odsotnost hrupa, da niti EIST nimam izkljucenega, torej procesor veliko vecino casa deluje se pri nizji frekvenci od nominalne.
Zakaj pa bi izklopil EIST?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Mislil sem na grafiko, od viška ne boli glava.
smile-1.gif

Res da od viška ne boli glava, samo če nimaš neke realne koristi tudi višek ni smiseln. Ali zapraviš 100€ več (pri celotni konfiguraciji) zdaj ali jih pa vržeš v predal in čez 2 leti s tistimi 100€ upgradaš hardware, ki bo po vsej verjetnosti takrat imel precej boljši price/preformance, kot danes.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
smile-1.gif
Pa da je tiho, seveda.

To sem tud jst govoru takrat k sm kupoval komponente, zdej mi je pa žal da se nism stegnu za 100€ več in kupil boljšo plato in močnejši napajalnik.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Procesor potem tece vedno z nominalno hitrostjo. Na primer, E6400, nominalna frekvenca delovanja 2.13 GHz, frekvenca delovanja z 48 procesi (steti vsi prikazani v Task Managerju, vkljucno s sistemskimi, od tega je vecina mojih, od tega mnogo brskalnikov, odprtih v novih oknih, cesar Task Manager ne steje kot samostojen proces, ceprav je data segment locen, cas izvajanja pa individualen) je pa 1.6 GHz.

Ker pricakujem nejeverne tomazke, sem prilepil slikico. In ne, procesor ni underclockan (niti ni overclockan, ceprav bi ga lahko posteno navil, temperatura je stalno pod 50 stopinj).
1116131-CPU.PNG

Priponke

• 1116131-CPU.PNG
    1116131-CPU.PNG
    26,7 KB · Ogledi: 163

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
KSZ
OK, katera grafika je potem višji model od GTX 460. Pa da je isto tiha?

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Če iščeš tišino najprej menjaj stock intel cooler ker zadeva ob obremenitvi je veliko glasnješa kot GTX 460.

Dobiš že zlo soliden cooler za 30+ €

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Procesor potem tece vedno z nominalno hitrostjo.
Saj vem, kaj naredi. Zanima me, zakaj hočeš tako imeti (ti ali kdorkoli drug).

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
KSZ
OK, katera grafika je potem višji model od GTX 460. Pa da je isto tiha?

Isto tiha ni nobena, sem ti ze zgoraj napisal, da je 0.75 GB model GF 460 na testih najtisji. Ne bistveno glasnejsa (~4 dB), a zmogljivejsa je AMDjeva HD6950.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Huh, tu je pa čez 100 eur razlike, tako da ostajam pri GF.

Naročim potem to konfiguracijo. Hvala vsem.
zmaga.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Pa se res splaca za DTi-jeve potrebe 8 GB rama kupovat?

IMHO bi bilo ze 4 GB dovolj, nekih hudih ram pozresnih opravil ni opazit, da bo pocel.. Jaz bi raje to razliko porabil pri graficni..

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Itak ne bom (dosti) igric igral, bom razliko raje namenil v monitor. Kupujem pa za dolgo časa, oz. bi še zdaj imel P4, če mi ne bi pri HD filmih štekal.