Nova stanovanja, garsonjere, podobni ugodni nakup?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
In kako vezo ima če je stavba grajena leta 1900 in prej ali tam okoli. Kvaliteta bivanja v stanovanju v taki zgradbi je sigurno bistveno večja kot pa v nekem novem bloku. Vsaj za moje pojme. Imaš visoke stropove, debele zidove, velike sobe,.....; ponavadi si v centru mesta ali v njegovi bližini. Ne vem no. Pa ne zdaj prodajat fint okrog visokih stroškov vzdrževanja ker to sploh ni res oz. v večini primerov ne drži.

In ob naslednjem potresu 6 stopnje ali celo manj boš ostal brez nje ker je tako super potresno grajena

ja to je res pogost pojav, vsak mesec padejo v slo vsaj 3 bajte, grajene pred 2000
hysterical-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
http://www.nepremicnine.net/ne...;pic=795391.jpg

2,5 sobno - 700.000 EUR

PS: Ni novogradnja
grin1.gif

Na oko sicer lepo stanovanje. Za moje pojme mogoče preveč mrtvo, ampak vsekakor moderno.
Sicer piše da je pogled na park tivoli, jaz pa vidim lepo sosednjo stavbo. Torej pogled ni božanski, ne upam si tudi trdit da lahko na tem balkonu piješ kafe.
Ne vem zakaj pri vragu moraš imeti v spalnici bano? Pa če jo že imaš. ne vem zakaj mora biti pod njo parket. Ker me zelo zanima kakšen bo parket po 3 letih konstantnega namakanja. Sicer verjamem da je les nek tropski ampak vseeno.
Cena 700keur?? WTF. Za ta denar dam roko v ogenj, da kupim parcelo, na njo postavim hišo z ogrevanimi tlakovci, dvema garažama, grilom, teraso in še marsičem drugim. Seveda podobno premljeno kot to stanovanje.

Vsekakor pa verjamem, da ga bo kupil nek odvetnik tipa Matos.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
In kako vezo ima če je stavba grajena leta 1900 in prej ali tam okoli. Kvaliteta bivanja v stanovanju v taki zgradbi je sigurno bistveno večja kot pa v nekem novem bloku. Vsaj za moje pojme. Imaš visoke stropove, debele zidove, velike sobe,.....; ponavadi si v centru mesta ali v njegovi bližini. Ne vem no. Pa ne zdaj prodajat fint okrog visokih stroškov vzdrževanja ker to sploh ni res oz. v večini primerov ne drži.

Poglej, bil sem v vec stanovanjski hisi letnik 1920, siska, kjer sem pomagal okno ven dat, enkrat si usekal in nic vec ker se je cela stena premaknla, to je pac dotrajan material.

In v taki bakti se zelo zahebes ko kupis stanovanje, ker notri po bajti je vse staro da te mine, take bajte je treba potem fasade delat, strehe rihtat in sigurno se marskiajdrugega kot pa v novi gradnji, sploh pa vem da so nove gradnje manj zvocno izolirane itd, ampak sej ti pamet ne dovoli da bi dajal 2500eur/m2 isto za novo gradnjo ali pa 100 let staro gradnjo. Sicer pa ni prevec moznosti za izbirat.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
ksz.

Eno vprasanje
smile-1.gif
Ti, ki kupujete stanovanja za 150k. Od kod vam denar ??? A so to krediti na 30 let, ali ste podedovali ? res mi ni jasno od kod folku tolko denarja.

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Se prav še ene 20-30k da komplet poštimaš, pa imaš urejeno.

Parkplac pa verjetno skupen?

Načeloma skupna podzemna garaža, ampak je že 15 let "poboksana", tako da ima velika večina "svoj" plac ograjen. Ker se ne ve, kdo je "lastnik", se seveda ne ruši. Tko da imam "svojo" garažo, ampak ne vem do kdaj.
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Nevem koliko ti to pomaga, v Litiji se zida blok, naval je hud, garsonjere pa so baje že vse prodane
crazy1.gif
klik

Pa kdo bi želel iti tja? Zraven je cesta, kjer se vozijo težki tovornjaki, spodaj je Lidl, okolico Lidla bodo tudi slej ko prej pozidali. Namesto da bi dvignili kvaliteto življenja, v Litiji zidajo trgovine in bloke. Za manj denarja dobiš v isti soseski obnovljeno stanovanje za manj denarja. Je pa vsaj grajeno kvalitetno. Ali pa obnoviš sam.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz.

Eno vprasanje
smile-1.gif
Ti, ki kupujete stanovanja za 150k. Od kod vam denar ??? A so to krediti na 30 let, ali ste podedovali ? res mi ni jasno od kod folku tolko denarja.

Kredit za 20 let dobra minimalna plača mesečno. Na 90k podlage.
smile-1.gif
Brez te podlage bi lahko le sanjal trisobno v Ljubljani.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
http://www.nepremicnine.net/ne...;pic=795391.jpg

2,5 sobno - 700.000 EUR

PS: Ni novogradnja
grin1.gif

Na oko sicer lepo stanovanje. Za moje pojme mogoče preveč mrtvo, ampak vsekakor moderno.
Sicer piše da je pogled na park tivoli, jaz pa vidim lepo sosednjo stavbo. Torej pogled ni božanski, ne upam si tudi trdit da lahko na tem balkonu piješ kafe.
Ne vem zakaj pri vragu moraš imeti v spalnici bano? Pa če jo že imaš. ne vem zakaj mora biti pod njo parket. Ker me zelo zanima kakšen bo parket po 3 letih konstantnega namakanja. Sicer verjamem da je les nek tropski ampak vseeno.
Cena 700keur?? WTF. Za ta denar dam roko v ogenj, da kupim parcelo, na njo postavim hišo z ogrevanimi tlakovci, dvema garažama, grilom, teraso in še marsičem drugim. Seveda podobno premljeno kot to stanovanje.

Vsekakor pa verjamem, da ga bo kupil nek odvetnik tipa Matos.

V takem stanovanju, bi komot kakšen film posnel
smile-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Citat:
Uporabnik kloko pravi:
Krademo, v teh časih ni druge.

L.p., Kloko

Pri takih cenah in plačah zgleda da res ni druge
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.401
113
No to sicer ne vem kaj si ti gledal. Se sicer strinjam, da se seveda da najti staro in uničeno in pa staro in OK. Če je bajta pri kateri ni nikjer večjih delov na katerih je zamakalo iz strehe ali žlebov, če je fasada še danes osnovna in ne odpada v večji meri potem so take bojazni odveč. Kar se tiče samih sten so npr v mojem stanovanju zunanje tene debele cca 80 cm. Opeka je dvojna in zmes luft. Potresa pa se ne bojim ker je verjetnost, da pride do rušilnega potresa po mojem manjša kot pa da zadenem sedmico na lotu.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Nevem koliko ti to pomaga, v Litiji se zida blok, naval je hud, garsonjere pa so baje že vse prodane
crazy1.gif
klik

Pa kdo bi želel iti tja? Zraven je cesta, kjer se vozijo težki tovornjaki, spodaj je Lidl, okolico Lidla bodo tudi slej ko prej pozidali.
Namesto da bi dvignili kvaliteto življenja, v Litiji zidajo trgovine in bloke. Za manj denarja dobiš v isti soseski obnovljeno stanovanje za manj denarja. Je pa vsaj grajeno kvalitetno. Ali pa obnoviš sam.

Je pa vseeno boljša varijanta, kot stara pošta, ki je še danes bolj kot ne prazna.
crazy1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Citat:

Načeloma skupna podzemna garaža, ampak je že 15 let "poboksana", tako da ima velika večina "svoj" plac ograjen. Ker se ne ve, kdo je "lastnik", se seveda ne ruši. Tko da imam "svojo" garažo, ampak ne vem do kdaj.
smile-1.gif
Počakaj, da Zoki ugotovi, da je MOL še vedno lastnik te garaže.
Bojo na hitro podrli bokse in ti rampo na vhod postavili.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
No to sicer ne vem kaj si ti gledal. Se sicer strinjam, da se seveda da najti staro in uničeno in pa staro in OK. Če je bajta pri kateri ni nikjer večjih delov na katerih je zamakalo iz strehe ali žlebov, če je fasada še danes osnovna in ne odpada v večji meri potem so take bojazni odveč. Kar se tiče samih sten so npr v mojem stanovanju zunanje tene debele cca 80 cm. Opeka je dvojna in zmes luft. Potresa pa se ne bojim ker je verjetnost, da pride do rušilnega potresa po mojem manjša kot pa da zadenem sedmico na lotu.

Moras razumet to da to ni moja hisa in recem ok sej bo se, ampak ce se spomni upravnik,lastniki al kdorkoli ze za neko obnovo moras biti ti zraven, kaj ces potem tam zivet in cakat da se kdo cesa spomne za menjavo?

Jest zivim v bloku slabe 30 let starmu, pa smo ze kar nekaj stvari menjali, kaj sele v taki sesuti napol podrti bajti.

Nazadnje urejeno: