Nova prikolica, problemi

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Verjetno nisem na pravem mestu odprl temo, pa vseeno...

Torej, gre se za novo prikolico staro 3 mesece in imam dve težavi.

Prva je ta da mi je po 20 dvigih oz kipanjih začela sveča puščati spodaj na matici, druga pa je ta, da prikolica že rjavi, čeprav je stara 3 mesece
13.gif

Starost je res taka, ker je delana oz njen priklop delan po meri za moj traktor, in ja gre se za traktorsko prikolico.

Mi znate povedat, kako ukrepam? Vsaj glede sveče, ali jim naj zamorim tudi glede barve? Prikolica je drugače serijske proizvodnje iz tujine.

Hvala za pomoč
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
definitivno uveljavljaj garancijo in boš videl kaj bodo rekli...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Garancija, kar zatezi, ce pa bos imel sitnosti pa malo poslikaj pa nas opozori na proizvajalca-prodajalca.
rjavi tam kjer sicer ni bilo kaksne poskodbe?
Svece preobremenil nisi?

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Nisem preobremenil, rjavi pa na vseh zvarih..pa tudi na vsake toliko....tudi tam kjer ni poškodb

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Nisem preobremenil, rjavi pa na vseh zvarih..pa tudi na vsake toliko....tudi tam kjer ni poškodb

Prvo stvar le reklamiraj, drugo stvar se ti bodo pa smejali. Kaj misliš da si kupil prikolico za gledat?
evil.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:

Prvo stvar le reklamiraj, drugo stvar se ti bodo pa smejali. Kaj misliš da si kupil prikolico za gledat?
evil.gif

za gledat nikakor ne...vendar da po 3 mesecih začne rjavet?
se pravi bo zdržala koliko? 2 leti?

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
Mi imamo Mlazovo, pa je že čist prebunkana in še vedno le sem ter tja kakšna rja, imamo jo 10 let. Reklamacija takoj, vsaj glede sveče, no glede rje bo težka.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:

evil.gif

za gledat nikakor ne...vendar da po 3 mesecih začne rjavet?
se pravi bo zdržala koliko? 2 leti?

Če je dovolj debelo in kvalitetno jeklo je rja samo estetski "dodatek" ... če nočeš rje potem plačaj ne vem kakšno galvanizacijo in bo celotna stvar prišla 2x dražje, ampak sam še nisem videl "delovne" prikolice ki bi bila tako obdelana. Gnoju, pesku in drvom je itak vseeno kje se vozijo, pravemu kmetu pa pravtako!
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prikolica naj rjavi tam, kjer je podrgnjena, poškodovana. ne more pa rjavet na zvaru, ki je bil na zraku in brez vidnih poškodb..

tk k bi se ti kadil v kabino..pa bi ti rekl..ja..avto, avto..mora met motor in t anekam kadi

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
A si to kupil tisto novo Bosansko zadevo? Se ne morem spomnit imena. Sva isto s fotram gledala razstavno, pa je bla že tista rjava. Ne moreš verjet! Tako da sva s fotrom kupila staro Tehnostrojko, naročila nove stranice, naredila mreže za poviške, popeskala in prašno pobarvala kar se je dalo. Ni hudič, da bo zdržala vsaj še 20 let!

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Si že kakšno kupil?

mislm, da maš tak mnenje?

Ko boš dal pa 10 jurčkov boš drugače govoru.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kaj se pustiš. dal sem ti pameten predlog, veš, da neki soli je..torej..

kaj se hebes s temi zafrustriranci.

btw
k da sem jaz kaj boljsi..kot ti, ne kot oni

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Si že kakšno kupil?

mislm, da maš tak mnenje?

Ko boš dal pa 10 jurčkov boš drugače govoru.

Ne, samo pri delovnih strojih se ponavadi ne kupuje izgleda ampak funkcionalnost. Daj slike da vidimo to tvojo rjo ...

Glede 10k, dal si očitno premalo, kupil bi kvalitetno robo.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Ma sej ni panike.

Sej po eni strani ima "tatih" prov, sam čaki mal...da rjavi tm k nima zarad nbenga razloga...

Itak se bodo pa skliceval glede sveče da je bla preobremenjena, no bomo videli...

Razumem, da začne po 5ih letih rjavet, pa da bi bla vsak dan zunaj.
Ampak 3 mesece, pa da je pod nadstreškom, je pa mal huda...
Pa nisem taprav kmet, če hočem da prikolca zgleda vsaj en let normalna

hahhaha

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
ah softi pustmo ga....

je že na ignore
se ne splača

sam se pa qura zastop čis na vsako stvar, ni da ni

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Primitiven? Veš sploh kaj ta beseda pomeni ...

Ok se oproščam, res je nova prikolica nima kaj rjaveti. Ampak po drugi strani bo slej ko prej začela rjavet ker je namenjena delu in pač poškodbe naredijo svoje, zato je tudi predviden matarial tak da zdrži rjavenje ki je posledica normalne uprarbe. Kolikor razumem rjavijo vari na nosilcih? To pomeni da je rja že od prej in so potem samo pobarvali čez posledično je rja udarila skozi barvo. Če je barvano solidno (anikorozijska temeljna barva) potem se rjavina ne bi smela širit oz. se zna zgodit da bo celo "izginila". Če je barvano zanič potem je vseeno če sploh ne bi bilo barvano, ampak dvomim da se to šteje v garancijo.

Skratka nikjer ne trdim da je normalno da takoj rjavi, samo pač s kvaliteto pride lako tudi to. Garancijo pa dvomim da se da uveljavljat ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno to. orodje se kupi za delo. po uporabi je lahko..poškodovano..in nad tem se nimaš kaj pritoževat.
če pa orodje ne uporabljaš, ne sme biti posledic kot jih navaja.
tudi če ga uporabljaš, s eve kje so lahko psoledice

to je tako kot povezava garancije na prerjavenje z obvezo po rednih servisih na pooblaščenem servisu..ne vidim možne povezave.
al pa razbit avto zadaj, pa rjavenje spredaj