Nova parkirna pod Kongresnim trgom

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Saj jih je ze v cankarjevem domu pred 30+ leti posteno zajebavala. Me prav zanima kaj so tukaj namutili in kam so jo sedaj napeljali.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Sem bil prejle tam, ampak sem slikal samo ploščad in oder.

kongresni1.jpg

Pa so res zajebali, trg visi v desno, pa še ljubljanski grad se je povesil.
evil.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Parkirišče in avtopralnica za isto ceno? Ne vem, zakaj morate zmeraj nekaj nergat ?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Zaradi mene če nardijo še 83 garažnih hiš v strogem centru LJ., če že grem v center -> urbana ga rola
cheer.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.245
889
113
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Glavna žila teče iz Rožnika v Ljubljanico, no rekl so da so jo spremenil, verjetno v Kazino!
glavna žila česa?

Voda ne teče samo po površju Zemlje.

Lp
kolikor jaz vem, se voda iz grajskega griča in rožnika ne drenira v ljubljanico, ampak teče po dnu ljubljanskega polja v savo. zato me pa zanima, o kakšni žili govori 4×8. mogoče zlati?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Po mojih info ima tokrat 8888 tokrat prav. Cankarjev dom in kongresni sta na vodni zili med roznikom in ljubljanico. Sem enkrat poslusal kaksne tezave so imeli pri gradnji CD, pri obnovi opere jim tudi nagaja...
Vendar glede na tvoje predvidevanje smeri dreniranja sklepam da malo....
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.401
1.268
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
temu se reče lovljenje rokov za vsako ceno. politik in gradbinec se zmenita za neko delo, opravljeno do nekega roka. med izvedbo pride do takšnih ali drugačnih zamud. politik noče popustiti, zahteva, da je opravljeno do roka, po možnosti ga še skrajša. delavci hitijo in ne delajo kvalitetno, ampak samo da je nekaj za silo narejeno. potem pa se čudite, ko odpadajo ometi, zamakajo garaže.

Če je rok dogovorjen, je dogovoren, pika. Nobenih odstopanj, ne pri roku, ne pri kvaliteti.
Jih tudi jaz ne priznam tiskarjem, recimo, in bralci naših revij nam ne. Gripa, pa je 70% bolnih? Nima veze, revija mora biti ob roku na kiosku, pa če vsi pocrkamo.
Ne vem, zakaj bi za gradbince veljalo karkoli drugega. Če pa ne znajo, naj pa crknejo, konkurence (tudi tuje) je dosti.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Za gradbince in politike to velja samo malo pred volitvami. Takrat se šele vidi kaj se da narediti v kratkem času. Tako da res ne razumem, zakaj se je moralo tako hiteti na škodo kvalitete.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Tezko je revijo primerjat z gradbenistvom. Ti bi dal revijo tiskat, cez dva dni pa bi se spomnil da bi neke slike menjal. Seveda bi rok ostal prvi dogovorjen.
Premalo se spoznas na slo gradbene narocnike. Sicer pa je sedaj ves vecji gradbeni sektor v slo propadel in bos videl kako bodo delal tujci.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.618
89
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
temu se reče lovljenje rokov za vsako ceno. politik in gradbinec se zmenita za neko delo, opravljeno do nekega roka. med izvedbo pride do takšnih ali drugačnih zamud. politik noče popustiti, zahteva, da je opravljeno do roka, po možnosti ga še skrajša. delavci hitijo in ne delajo kvalitetno, ampak samo da je nekaj za silo narejeno. potem pa se čudite, ko odpadajo ometi, zamakajo garaže.

Če je rok dogovorjen, je dogovoren, pika. Nobenih odstopanj, ne pri roku, ne pri kvaliteti.
Jih tudi jaz ne priznam tiskarjem, recimo, in bralci naših revij nam ne. Gripa, pa je 70% bolnih? Nima veze, revija mora biti ob roku na kiosku, pa če vsi pocrkamo.
Ne vem, zakaj bi za gradbince veljalo karkoli drugega. Če pa ne znajo, naj pa crknejo, konkurence (tudi tuje) je dosti.

Zmotno in zelo naivno je trditi da bo s prihodom tujcev kvaliteta zrasla cene pa padle

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne vem če je ulih zmotno. Seveda, če se ne bo noter vabilo šalabajzerje, spet v stilu, kdo bo pod mizo dal večjo kuverto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.920
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:

Se strinjam. Edino ena težava je tukaj. Ti predvidevam, da ne bi trpel, da imaš npr. pol strani praznih, nekje je zgolj pol slike natiskane, itd. Kaj bi naredil? Verjetno takoj zamenjal tiskarja, pa zahteval celotno odškodnino, a ne?
No, tukaj je bil rok spoštovan, narejeno je pa kot da bi vsak Bosanc po svoje delal skupaj. Nič se pa ne sliši o kakšnih penalih, itd. Važno, da bo zgoral fensi/šmensi dogodek in ''lep trg'', spodaj pa že sedaj vse skupaj gnije. No ja, bo pa čez par let spet popravilo in nova priložnost za ''donacijo'' tistega, kateri bo dobil ta posel. Je treba gledat naprej
cheer.gif
.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Glej, nisi v gradbeništvu očitno, kot ti je že kdo povedal.

Problem gradbeništva ni v gradbenikih ampak v slabih načrtih, zamujanju ostalih služb (elektro, telekom, plin...) in pri naročnikih, ki naknadno spreminjajo zadeve.

Ko razkoplješ eno tako ulico, misliš da ni nobenih presenečenj? Kablov za katere noben ne ve čemu služijo, cevi? Itd..
Tako delo ni isto, kot če napadeš en travnik, kjer je edino presenečenje kakšen pasji drek.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.567
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Po mojih info ima tokrat 8888 tokrat prav. Cankarjev dom in kongresni sta na vodni zili med roznikom in ljubljanico. Sem enkrat poslusal kaksne tezave so imeli pri gradnji CD, pri obnovi opere jim tudi nagaja...
Vendar glede na tvoje predvidevanje smeri dreniranja sklepam da malo....
wink-1.gif
Je to ta izliv v Ljubljanico?

V podzemno garažo si nisem upal brez plinske maske, sem pa do polnoči poslušal generalko na kongresnem trgu.

sass

Guru
1. sep 2007
5.245
889
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Glej, nisi v gradbeništvu očitno, kot ti je že kdo povedal.

Problem gradbeništva ni v gradbenikih ampak v slabih načrtih, zamujanju ostalih služb (elektro, telekom, plin...) in pri naročnikih, ki naknadno spreminjajo zadeve.

Ko razkoplješ eno tako ulico, misliš da ni nobenih presenečenj? Kablov za katere noben ne ve čemu služijo, cevi? Itd..
Tako delo ni isto, kot če napadeš en travnik, kjer je edino presenečenje kakšen pasji drek.
pozabljaš predvsem na arheologe, ki so si pri kongresnem trgu vzeli ekstra veliko časa. SJTV, če nadaljujem tvojo primerjavo z revijo: predstavljaj si, da bi moral pred tiskom vse članke dati v recenzijo, ki bi lahko trajala poljubno dolgo. ali bi krivil tiskarja, če bi članki iz recenzije prihajali prepozno?