Nova Lancia Thema

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni sicer avto zgleda zelo solidno, ampak kaj ko človek ve, da je to re - badge avta, ki je že 8 let na trgu..., pa še američan povrhu.
Cena bo pa sigurno okrog 50k€. To bi se moralo prodajat za 25k€ .

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Mnjah. Bom takole rekel, dobro da so vzeli ime Thema, ker je bila to najbolje prodajana velika Lancia, čeprav podobna Saabu 9000 in Cromi. Vsaj upajo, da bo prodaja velike Lancie boljša.

Avtu kot takemu baje prav nič ne manjka. Imel bo ZF avtomatski menjalnik z 8 prestavami. Notranjost so vsaj preoblačili Italijani in so tudi američani vsi navdušeni nad materijali (zgleda njihovo usnje pač ni Poltrona Frau ali pa Alcantara). Skratka je nekaj razredov nad staro notranjostjo v 300c, ki je
bonk.gif

Želel bi si, da bi bil avto vsaj bolje preoblečen, ne samo preznačkan. Pa da bi bil na voljo tudi z V8 motorjem. Tako pa bo samo s Pentastar V6 (3,6 litra in 296 konjev) in pa dvema 3.0 V6 diesloma (190 in 224 konjev
13.gif

Tistemu, ki pa meni, da bi bilo bolje več denarja dat Alfi pa... v Alfo je FIAT koncern zmetal žnj-krat več denarja kot v Lancio in šele leta 2010 se je prodalo več Alf kot Lancij, kar niti ni težko, če ima Lancia celo štiri modele (stara Ypsilon, stara Musa in pa malce čudna Delta, stara Phedra). V tem istem času je imela Alfa 147, 159, GT, Brera, Spider, 8c, 8c Spider, Mito. Poenostavljeno Lancia = črne številke, Alfa = rdeče. Na žalost pa ni ostalo za razvoj, ker je vse popapcal Thesis tam okrog leta 2000.

Zaenkrat bi koncern več stal pogreb znamke, kot pa to kar počnejo. Bomo videli čez 5 let. Zaenkrat imam doma še vedno tudi staro Themo.
wink-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Več se jih bo. Thesis diesel je tudi stal toliko in so jih (celo) prodali več kot 2.
grin1.gif

Avto ni 8 let star, platforma je preurejena. Razen če se ti zdi, da sta Golf 5 in Golf 6 tudi isti avto, recimo.

Sicer je pa Kanadčanom samo v dobro, da se proda več avtomobilov. S kakršnokoli znamko že.
tongue-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Saj sem napisal, da so morali nekomu prodat dele podvozja in menjalnike. To pa še ni osnova. Avtomobili bi prišli na trg skoraj tri leta prej, če se ne bi vmešal Mercedes vmes.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Saj nihče ne trdi, da to ni rebadge, FIAT je to jasno povedal. Če odstranijo plastičnost in avto naredijo bolj po evropskem okusu, nimam nič proti.
Chryslerjev motor bo verjetno tudi v redu, dovolj velik trg v US bo poskrbel za odpravo napak in dobavljivost delov, okoli dizla sem malo bolj skeptičen, čeprav po lastniški strukturi družbe, ki ga proizvaja (50% GM, 50% FIAT) bi rekel, da bodo delali dizle za ameriški trg in evropske rebadge ameriških mašin, tako da mogoče to ne bo le neka leva tovarna z butičnimi motorji, ki jih nihče ne bo znal popravit in za katere se ne bo dobilo delov.
Za ustrezno ceno, ga vzamem. Če bo stal isto kot E klasa pa nima šans.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Tukaj se tudi vidijo razlike med Themo in 300.

V severni Ameriki se torej dobi že za 19.900 EUR z vštetim prevozom iz Kanade v US. Sem bil kar blizu s ponujeno ceno.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

Osnova je Chrysler 300C. Kar pa niti ni slabo.

Seveda ne, to je ja tradicija. So se vrgli bo čungalunga kitajskih vzornikih.

pozabil si povedat da ima v krvi rejli.torej avtomatsko se prišteje 10k€ k ceni zaradi renomeja
hysterical-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ja 300 se dobi od 27 tisoč in nekaj dolarjev naprej. Ima pa samo klimo in navadno blago v notranjosti, nima xenona, skratka oskubljen avto do konca. Nekako tako kot VW.
evil.gif
Ali pa slovencem bolj razumljivo, Golf 6 GTI v ameriki dobiš za 23700 $ (direktno preračunano 16500 €), pri nas je pa 26800 € najcenejši. Se pravi, da nas tu olupijo za 62 %.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ne.
Drugo osebo sem pričakoval z obrazložitvijo porekla... in zagovarjanjem Lancie...
hysterical-1.gif

Saj zato sem pa napisal "Ne". Ker kakor sem bil podučen tule, 300C nima nikakršne zveze z MB iz prejšnjega tisočletja. Kaj šele Lancia Thema. Pomoje je Thema zgolj slučajno podobna Chryslerju.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Tega nisi napisal. Še enkrat preberi kaj je napisal Moongose in kaj sem jaz. 300 ni narejen na nobeni osnovi nobenega Mercedesa. Pika. To, da je Mercedes ustavil dokončanje mnogih modelov (ne samo 300, Magnuma), ker je želel svoje komponente podtaknit v avtomobile, je pa znano. Zdaj, če se tebi zdi, da je kdo napisal, da pa nima nobene zveze ...
crazy1.gif

Sicer pa... a si nista podobni ...
hysterical-1.gif

1991_lancia_thema_8.32_serie2_690.jpg
IFWT_LanciaThema.jpg

Problem je samo, da tale nova ni Lancia.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Ne.
Drugo osebo sem pričakoval z obrazložitvijo porekla... in zagovarjanjem Lancie...
hysterical-1.gif

Saj zato sem pa napisal "Ne". Ker kakor sem bil podučen tule, 300C nima nikakršne zveze z MB iz prejšnjega tisočletja. Kaj šele Lancia Thema. Pomoje je Thema zgolj slučajno podobna Chryslerju.
pozabil si napisati še da je tema iber avto med tem ko je c300 samo polizdelek pa čeprav gre za same shit.skoraj honda sindrom
evil.gif