Nova cvetka naše Cerkve

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:

nikol nism biu v cerkvi, ampak se s tem ne strinjam

vsak se naj sam odloci, oz. starsi,

izbira naj bo svobodna

kako naj starši odločijo? kako pa oni vejo, kaj bo otroku pasalo čez 15, 20 let??? Sej sploh nimajo te pravice!

matr, kakšne izjave...

on: take bi jest preganjal isto kot muslimanske skrajneže! Sej tale pacientka je ista! Nej gre en rocker jo mal podražit, pa ga bo zihr napadla. V imenu boga seveda.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vem, kako bi jo lahko podražili ...

pod tisto njeno zadnjo molitvico "žage" prtegnemo, pa je ...
grin1.gif

ROCKER TILL I DIE!! pa tud če s tem hudiča kličem nase ...
evil.gif

bonk.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Iz vrtca?

Kaj zdaj že otroci iz vrtcev tako množično obiskujejo rock koncerte, da je treba pred tem pojavom posebej svariti njihove starše.

Tu mi nekaj ne gre skupaj. Nekdo se je s tem pismom očitno pošalil ..

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Zelo preprosto in že znano: cerkev si je hudiča (satana) izmislila da lahko upraviči svoj obstoj
grin1.gif

Sicer pa ni boljše glasbe kot sproščujoči zvoki AC/DC
zmaga.gif

Lp.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
malo off topic malo ne:

41. člen

(svoboda vesti)

Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno.

Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.

Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.

-------

tko da se bo vedlo za naprej, predvsem ko se govori o otrokovem "neprivoljenju" h krstu.

pa tut če tega člena v ustavi ne bi bilo....
lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.784
113
pri taščici
Baje bodo zdaj na prižnicah priporočali varno vožnjo...
včeraj rekel mislim da mislim da Žerjav
Kar naj, moj foter naredi 2kkm letno, pa so ga zadnjič (prej kakih 20let ne)štrafali ker je šel k maši nepripasan(vedno vozil nepripasan). Če bi mu župnik to že prej povedal, bi mogoče že prej uporabljal "komat". Sedaj se kar "spomni" na njega...

Sicer pa sem proti takim akcijam in res ne vidim kje so videli povezavo vrtec-rock otočec. Ko je lani-predlani bila "bitka talentov" je okoličanka tudi po maši delila flyerje za glasovanje..... pa dejansko ne izvaja veliko drugačne glasbe kot je rock....

Baje so jih v kopru ta vikend dobili preko 30 s prepovedanimi substancami (pa so se še kljub temu našli nekateri ki so mislli, da njihov golf lahko glisira...)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
Ma saj tu se vidi da gre za delo neotesane stare babure ki v zivljenju ni nikoli delala in je prepricana da jo je stvarnik ustvaril zato da ostalim soli pamet. Osebno tega ne povezujem s cerkvijo generalno (ker je evidentno da je na babnicinem zeljniku to zraslo, sploh pa ideja da to poveze z rock otočcem) ampak s to radikalko. In če bi kot oče otroka to dobil na dom bi reso začel razmišljat o prepisu otroka kam drugam. Namreč če ženska nima neke zdrave pameti ko piše take pamflete kako mi lahko zagotovi da uporablja zdravo pamet pri varstvu mojega otroka.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Obstajajo tudi take tercialke, ki bi bile zmožne iz srca napisati tako pismo, vendar se mi tu zdi sumljivo, da v pismu, ki naj bi bilo naslovljeno na starše otrok iz vrtca, ni nihče podpisan, poleg tega, da predšolski otroci niso ravno fani rocka
evil.gif

Očitno je tole napisal nek šaljivec, ki je tako poskrbel za dokaj učinkovito dodatno in zastonj reklamo za Rock Otočec.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
off: Čestitam zasedel si 1.mesto!!!

Si moj 1. *** Ignoriran uporabnik ***
cheer.gif

Končno sem se rešil tvojega smetenja na Alter-ju.

Lp

dobro idejo si to dal!
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Tole je napisala psihicno nestabilna oseba, ker je naravnost bolano. .
Saj sem napisal. Stanuje blizu kraja, kjer se odvijajo rock koncerti, pa se je sfuzlalo, za to tud to pozna :)

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Zanimivo, jaz postanem živčna ob zvokih narodno-zabavne glasbe in cerkvenih kao zabavnih pesmih, ki imajo v rerfernu Jezusa, kak Jan Plestenjak povzroča napade besa, obračanje želodca, pa še kaj... mogoče me pa je satan že tako obvladal, da mi lahko pomaga samo eno konkretno izganjanje
confused-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Ksz ...

Kakšne budalščine tukaj berem. Nekateri bi vernike kar zažgali, nekateri bi jih ubili itd. S tem seveda dokazujete svojo nizko stopnjo duševnega razvoja. Blagor ubogim v duši, zakaj njihovo je nebeško kraljestvo
hysterical-1.gif

Ne resno, ljudje, dejte mal premislit, preden kakšne neumnosti bleknete. Vera je svobodna, vsak se lahko zanjo odloči ali pa pač ne.

En pacient bi vero in katoliške vrtce kar prepovedal
stupid-1.gif
), pomaganje drugim, dobra dela, ljubezen. To so take stvari, ki jih večina na tem forumu ne pozna, znate pa seveda samo pljuvati. Lahko je vse popljuvati in delati slabo, opa, za kaj dobrega se je treba že potruditi. Da delaš slabo pa ni potrebnega veliko napora.

Bodite no malo bolj odprti. Nihče vam noče nič žalega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
hja uči jih, sam jih noben ne upošteva! Jest mislim, da predvsem zavaja slepe ljudi, da nosijo € vsak dan tja!

pa sej mene je tud učiteljica v vrtcu učila ljubezni, dobrih del! Tud starši so me učili tako, tko da ne vem, če rabiš glih v neki izmišljenega verjet, da imaš take vrednote!

Oni učijo strpnost? Zakaj pa ne moreš imeti poroke če nisi krščen? Pa sej teh tem je bilo tukaj že dost... Tud v svetem pismu piše, da so neverniki za drug svet...

In če je vera svobodna, zakaj so otroci, še ko so dojenčki prodani cerkvi, ko sploh še ne vejo, kam so se včlanili? A to je svoboda zate?

In če država odpisuje cerkvi davke in ostale podobne dajatve, mi ubistvu škodujejo! ker moremo vsi ostali tok več plačat, da se pokrije njihov "odpustek"! A to se ti zdi fer??? Od cerkve do njenih članov recimo? "Nam ni treba plačevati, vi pa kar plačujte, pa še sem kej prinesite"

In pol še takale pisma... Pa še bolno odpovedovanje sexu, in pol se kisa duhovnikom v glavah! Hvala bogu, da imajo v zupnijah tud kakšne kuharice pa kakšne ženske sploh, da se to mal pomenijo za zaprtimi vrati...

Altersuxu:
v zadnjem odstavku tvojega zakona piše: "Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja. "

in krst se ti zdi nekaj v skladu s tem???

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Daj zrihtaj ime od tega osebka pa bom klical na Ognjišče za glasbeno željo in jo bom posvetil avtorju pisma.

Pesmica pa recimo tale:

Irona Maiden - 666
cheer.gif

Woe to you, Oh Earth and Sea, for the Devil sends the
beast with wrath, because he knows the time is short...
Let him who hath understanding reckon the number of the
beast for it is a human number, its number is Six hundred and
sixty six."

I left alone my mind was blank
I needed time to think to get the memories from my mind

What did I see can I believe that what I saw
that night was real and not just fantasy

Just what I saw in my old dreams were they
reflections of my warped mind staring back at me

'Cos in my dream it's always there the evil face that twists my mind
and brings me to despair

The night was black was no use holding back
'Cos I just had to see was someone watching me
In the mist dark figures move and twist
Was this all for real or some kind of hell
666 the number of the beast
Hell and fire was spawned to be released

Torches blazed and sacred chants were praised
As they start to cry hands held to the sky
In the night the fires burning bright
The ritual has begun Satan's work is done
Sacrifice is going on tonight

This can't go on I must inform the law
Can this still be real or just some crazy dream
But I feel drawn towards the evil chanting hordes
They seem to mesmerise me ... can't avoid their eyes
666 the one for you and me

I'm coming back I will return
And I'll possess your body and I'll make you burn
I have the fire I have the force
I have the power to make my evil take it's course

evil.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hja uči jih, sam jih noben ne upošteva! Jest mislim, da predvsem zavaja slepe ljudi, da nosijo € vsak dan tja!

pa sej mene je tud učiteljica v vrtcu učila ljubezni, dobrih del! Tud starši so me učili tako, tko da ne vem, če rabiš glih v neki izmišljenega verjet, da imaš take vrednote!

Oni učijo strpnost? Zakaj pa ne moreš imeti poroke če nisi krščen? Pa sej teh tem je bilo tukaj že dost... Tud v svetem pismu piše, da so neverniki za drug svet...

In če je vera svobodna, zakaj so otroci, še ko so dojenčki prodani cerkvi, ko sploh še ne vejo, kam so se včlanili? A to je svoboda zate?

In če država odpisuje cerkvi davke in ostale podobne dajatve, mi ubistvu škodujejo! ker moremo vsi ostali tok več plačat, da se pokrije njihov "odpustek"! A to se ti zdi fer??? Od cerkve do njenih članov recimo? "Nam ni treba plačevati, vi pa kar plačujte, pa še sem kej prinesite"

In pol še takale pisma... Pa še bolno odpovedovanje sexu, in pol se kisa duhovnikom v glavah! Hvala bogu, da imajo v zupnijah tud kakšne kuharice pa kakšne ženske sploh, da se to mal pomenijo za zaprtimi vrati...

Evrokrat:
v zadnjem odstavku tvojega zakona piše: "Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja. "

in krst se ti zdi nekaj v skladu s tem???

Neverending story ...

V Cerkvi kot ustanovi bi bilo res treba veliko konkretnih stvari spremeniti, ampak vera kot sama se mi pa ne zdi napačna. Sicer vsakemu svoje, v cerkev itak ne hodim, si pa vse skupaj predstavljam po svoje.

In to, da se otroku v vrtcu razloži par osnovnih krščanskih vrednot, ni nič slabega. Ne vem, zakaj vas ne skrbi za tiste otroke, ki so vsi blazni in po vrtcih letajo s puškami ter se streljajo, to je pa okej.