Nov zakon pomaga.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pravkar povedali po radiu. 60 ljudi manj mrtvih kot lani v istem času. Upajmo, da se ne bo zgodila kakšna huda nesreča kjer bi naenkrat umrlo več ljudi. Avtobus Bognedaj.
Kazni bi morale bit še višje.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kazni bi morale bit občutno manjše! Zakaj je manj mrtvih koliko pa je bilo lani takih nesreč ko se jih po po 5-7 komadov na enkrat ubilo? Zakon ni niti slučajno pripomogel k temu!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz pa mislim, da je to posledica:
-preusmeritve prometa na AC (vinjete),
-ljudje počasi (ampak res počasi) dojemajo, da nič ne profitiraš če noriš,
-poostrenega nadzora policistov (sem jih letos večkrat srečal, kot lansko leto na enaki ralaciji),
-vedno večjega števila novejših vozil, katera so posledično bolj varna ob predpostavki, da normalno voziš
-in pa seveda višjih kaznih!

Je pa še vedno veliko preveč žrtev na cestah, ker da se ti življenje konča na cesti je res žalostno
frown-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jaz pa mislim, da so samo višje kazni tiste, ki so prestrašile dinamike.
Udarec po žepu je pravo zdravilo za norce balkance. Dokaz je na dlani.
Ma kakšne vinjete, pa novi boljši avtomobili, dej ga srat.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mislim da ti je predator lepo napisal! Sam osebno ne vozim nič počasneje an kup mojih kolegov vzi isto kot prej! KAzen ni zdravilo sam to bo tebi težko dopovedat! Glede vinjet je veliko več prometa na avtocest ki so znane kot bolj varne ceste! Mimogrede pobijali so se tut starejši ljudje so tudi ti dinamiki al se samo napačno po avtocesti vozijo?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Jaz pa mislim, da so samo višje kazni tiste, ki so prestrašile dinamike.
Udarec po žepu je pravo zdravilo za norce balkance. Dokaz je na dlani.
Ma kakšne vinjete, pa novi boljši avtomobili, dej ga srat.

Jaz se pa ne strinjam s tabo. Policajev ne vidim niti tam, kjer je lahko kasirat. Tam kjer bi morali bit pa sploh ne. Razmišljam, da sploh ne bi več registriral avta in vrnil tablice. Ko me bojo prvič dobili bom najbrž tudi izpit že vrnil...

Pa ne preveč resno tega zadnjega vzet. Ampak nadzor je malodane nikakršen vsaj pri nas na Dolenjskem.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Osebno tudi ne vozim popolnoma nič drugače, kot pred spremembo zakona. Vse dokler je bil prejšnji zakon v veljavi nisem dobil nobene kazni, enako velja za njegovega predhodnika. Policaji so enostavno preveč predvidljivi
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
ja mene tud niso kazni prepričale. Pač mogoče leta pa zrelost. Pa prej višje cene bencina, kot pa višja kazen.

In tud tko opažam da ljudje vozijo počasneje. Sam eni spet pretiravajo, eni pa vozijo normalno. Na AC si z 150 najhitrejši na prehitevalnem. Včasih pod 180 sploh šlo ni.

Glede nadzora... no ja... klasične pobiralnice eurov ostajajo (letališka, tržaška, pa pri nas so tud skoz na istih lokacijah). Tko da nadzor se mi zdi da se ni dost povečal.... Verjetno so pa višje kazni tud kakšnega prestrašile ja...

Ampak stardec še vedno ni zadovoljen in bi rad videl da so višje. Sploh ne vem zakaj? Če se stvari popravljajo, zakaj še ostreje nastopat?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zato ker kazni delujejo?

Priznavam, da višje kazni pomagajo in to konkretno, vsaj take hude kot mamo zdaj, je pa vprašanje ali pomagajo za hitrost ali za alkohol in druge substance.

Vprašanje je tudi kako dolgo bodo še delovale, ker trenutno se že ogromno folka vozi 90 skozi hotspote, kjer so ponavadi kapsi (še jaz se tam ne upam pa sem cestni divjak
tongue-1.gif
).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
jah za to, ker za take ljudi ni meje. Njih tud 5000€ ne prestraši. Pač taki so, nimaš kej. Sej sami plačujejo.

aha. in pol če kazni delujejo, jih je treba še zaostorovat? Dober pristop je to ja.

V šoli si priden, lansko leto si ga sral na veliko, letos si se pa malo potrudil in bil vzoren. Drugo leto boš pa že tepen z šibo, ker si bil prejšnje leto vzoren, pa da se ne boš preveč razvadil...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kaj se pa ti in ostali dinamiki pol sekirate kolk visoke so kazni? Vas in vse vaše kolege policaj ni dobil, divjate tako kot prej, polcajev nič več ob cesti itd...kaj se pol sekirate, če so kazni visoke in če bi ble še višje? Važno da je manj mrtvih na cestah.
A ste kaj jezni ker je manj mrtvih na cesti ravno zdaj in v času, ko so uvedli višje kazni? Bemtiš, spet nimate sreče. Bemti kolesa, pa glih zdaj, ko so višje kazni, nočejo ljudje po cesti tolk crkvat....
Bemtiš, bemtiš.....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Jaz pa mislim, da je to posledica:
-preusmeritve prometa na AC (vinjete),
-ljudje počasi (ampak res počasi) dojemajo, da nič ne profitiraš če noriš,
-poostrenega nadzora policistov (sem jih letos večkrat srečal, kot lansko leto na enaki ralaciji),
-vedno večjega števila novejših vozil, katera so posledično bolj varna ob predpostavki, da normalno voziš
-in pa seveda višjih kaznih!

Je pa še vedno veliko preveč žrtev na cestah, ker da se ti življenje konča na cesti je res žalostno
frown-1.gif

Jaz bi dodal še malo slabše vreme poleti, ker poleti je največ prometnih. Lepo vreme - ljudje hitreje vozijo pa še več motoristov.

Je pa res da ljudje bolj počasi vozijo, men se že za v službo zjutraj pozna 5 minut kot pred zakonom. Vsi vozijo 50-60, prej pa po 80-90. (omejitev je pa 50)

LP

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Vprašanje je tudi kako dolgo bodo še delovale,
To je sicer res. Ampak dejstvo je, da zarad tega živi 60 ljudi več. To je za en orenk avtobus ljudi. To ni mačji kašelj. In ko se bo pokazalo, da so ga po cesti spet preveč srat začel itd.....hja, saj vidmo kaj učinkuje, kazni povišat spet....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kdo se sekira saj si spet ti žačel! Če bi zakon tako pomagal ne bi toliko ljudi ta vikend prespalo na postajah, ker bi se bali kazni, ne pa da vozijo s 4 promili alkohola! A je nov zakon kaj pripomogel? Za manj mrvih na cesti ni kriv zakon in neizvajanje le - tega ampak si malo višje preberi kaj vse! Ampak ti si seveda najbolj pameten zato pa se stari lkjudje nikoli ne vozite napačno po avtocesti!
bonk.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst vozim tko kot prej, največ 10km/h nad omejitvijo ne glede na to kolk se mi zdi da bi tam pa lahko šlo. Še na cestninskih kjer sm pa s 60 na uro prava ovira in sam čakam kdaj me bo kdo nabasal v tazadnjo. Mim bajte mi pa še zmer folk uprizarja cestne dirke, brez sprememb.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
kdo se sekira saj si spet ti žačel!
Ti se sekiraš.Skoz trdiš, da so kazni previsoke? In zakaj so kazni zate previsoke, če pa jih zaradi svoje zvitosti in prefriganosti ne plačuješ?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
mene moti predvsem to, da se država vedno posluži najbolj represivnih oblik vzgoje. Boli me k. za kazni. Sam tko, ker nočejo drugih stvari probat... Vzgoja pa to...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj jaz tud vizim tako kot prej. Torej po predpisih kot doslej.
Ampak tle eni skoz jamrajo, uglavnem dinamiki, kako zdaj zaradi novega zakona srečujejo neprimerno več počasnetov kot so jih pred tem zakonom.
Torej nekateri vendarle vozijo drugače kot so prej. Alter dinamiki niso neka preferenca, po katerih bi lahko človek sodil. Tle so večina dinamični kljukci, na katerih se policaji zmeraj zmotijo, kadar jih zasačijo pri prekršku.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Vzgoja pa to...
Vzgajat te morajo pa tvoji starši. A so pozabili, to delat?
Saj država te tud vzgaja. Na svoj način. Tako da te po žepu useka. To je tud vzgoja. Le da je to vzgoja za trdoglavce.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Definitivno pomaga!
In to je edina stvar, ki pomaga, ker se Slovenci privežemo z varnostnim pasom in vozimo počasneje samo in izključno zaradi kazni in ne zaradi varnosti. Še jih je treba povečat, še je treba grozit. To je edina možna vzgoja! Od mene pa naprej.