Nov rekord za prekoračeno hitrost

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Ja eni majo lepo označeno eni ne. Pugi 307 ima za moje pojme najbolj butast števc. Itak pa se navadiš kmalu. Če ne prej pa po položnici
grin1.gif
.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Brat mi ravno javil, dobil kazen 40 švicarskih frankov za prekoračitev hitrosti.

Peljal je neverjetnih 51km/h na omejitev 50km/h.
hysterical-1.gif

V Švici je prva kategorija za prekoračitve med 1-5km/h prehitro
hysterical-1.gif

Jaz sem pri nas dobil že dve podobni za 32km/h in 34km/h na omejitvi 30. 2 krat po 40€.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Pa še glede "vidljivosti" na števcu - kateri na takem ne vidi kje je 50 km/h ima resen problem z vidom in itak ni za volan.
Moram pa priznati, da bi me pri vožnji avta s tem števcem, bolj ali ne BK za omejitev 50.
tongue-1.gif

Noja... tole glede vidljivosti pa "itak ni za volan" je malo pretirano... Jaz recimo nosim ocala za branje... in ce jih dam med voznjo gor, sicer lepo vidim na stevce... vidim pa vse megleno na cesto
smile-1.gif
... Ce pa nimam ocal, pa normalno vidim vse, kar se dogaja pred menoj... le kaksnih drobnih zadev na stevcih pa res ne vidim dobro ... In zaenkrat v tem ne vidim problema ...

skitched-20160826-124450.jpg

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Sprobaj HUD, tast je bil navdušen ker je lepo videl hitrost na virtualni razdalji nekje na koncu havbe. No sicer pa tudi v Passatu nima problema ker lahko info display nastaviš, da z velikimi številkami kaže hitrost.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ok - naj ti bo - očitno preveč po sebi "gledam", ker ko dam jaz dalekozore dol ne vidim spredaj nič več, na števcu pa vse črte precej "debelejše" ratajo.

Drugače pa HUD ni slaba ideja. A 6tka te opcije nima ali je nisi naročil?
(Drgač pa fauš za 6tko, jaz iz prejšnje končal na Fordu
frown-1.gif
)

Sicer pa tebi bi itak morala biti egal glede omejitev - imaš homologiran jammer.
tongue-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.392
2.564
113
Švica, Nizozemska, ... tujina. Omejitev je omejitev.
Kako je s spodnjo, najmanjšo hitrostjio. Pri nas je več kot 50% manjvišje dovoljene za odsek, kjer se vozi.
Ali je to tudi v ostalih evropskih državah?
p.s tale števec ni od porsche-ja!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
ena od boljših stvari na meganu je velik digitalen prikazovalnik hitrosti. to bi definitvno morali imeti vsi avtomobili, saj tako bistveno hitreje in natančneje ugotovim hitrost. kadar vozim kak drug avto s prikazovalnkom "na kazalec", me to vedno moti. tudi pri avtomobilih, ki imajo možnost prikaza obojega hkrati, vedno pogledam le digitalno hitrost in ne kazalca
Renault%20Megane%20Coupe%20110210%20(63).jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ok - naj ti bo - očitno preveč po sebi "gledam", ker ko dam jaz dalekozore dol ne vidim spredaj nič več, na števcu pa vse črte precej "debelejše" ratajo.

Drugače pa HUD ni slaba ideja. A 6tka te opcije nima ali je nisi naročil?
(Drgač pa fauš za 6tko, jaz iz prejšnje končal na Fordu
frown-1.gif
)

Sicer pa tebi bi itak morala biti egal glede omejitev - imaš homologiran jammer.
tongue-1.gif

Takrat sestica se ni imela HUD... Sele po faceliftu ga je dobila...
wink-1.gif
Bo v naslednjem avtu verjetno ze not...

"Homologiran Jammer" je OK menda samo za dolocene stare laserske merilnike
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ne-ne-1.gif

Nastavi se speed limiter, tempomat se uporablja na AC.
grims-1.gif

Jaz tempomat (radarski) uporabljam tudi izven AC... limiterja nimam... Samo opozorilnik se da nastavit, da piska, ko prekoracim nastavljeno hitrost...

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
JBG tudi ure s kukavico se ne prodajajo več kot pred recesijo. Pa revalvacija franka pa se pa takle. 2% preveč plača. (izračunaj 50 +2%= ?). Balkancu je števec lagal 5% pa je v kurtzu. Naj zamenja avto. Wolksfagenmobil ima števec kul, ostalo pa v peesdi. Ampak lej 40 CHF se pa vssen prišpara. Parkrat po 40 pa je za karjolo kinta notr.

OK dost zajebancije. Za 2% preveč te jebejo in naši in njihovi, ko je pa treba muslo-govno prevažat preko pol sveta, je pa vse gratis. S spremsvom in varovanjem vred. Pa razumi če moreš.

In potem se enemu odpelje in strelja na dohtarja je pa tavečji kriminalc. Na vrsti bi bil pa vejetno enktrat RIP + 3 leta.

FAK kje mi žvimo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
JBG tudi ure s kukavico se ne prodajajo več kot pred recesijo. Pa revalvacija franka pa se pa takle. 2% preveč plača. (izračunaj 50 +2%= ?). Balkancu je števec lagal 5% pa je v kurtzu. Naj zamenja avto. Wolksfagenmobil ima števec kul, ostalo pa v peesdi. Ampak lej 40 CHF se pa vssen prišpara. Parkrat po 40 pa je za karjolo kinta notr.

OK dost zajebancije. Za 2% preveč te jebejo in naši in njihovi, ko je pa treba muslo-govno prevažat preko pol sveta, je pa vse gratis. S spremsvom in varovanjem vred. Pa razumi če moreš.

In potem se enemu odpelje in strelja na dohtarja je pa tavečji kriminalc. Na vrsti bi bil pa vejetno enktrat RIP + 3 leta.

FAK kje mi žvimo.

FAK kak ti pišeš.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Ma digitalni je edino za bicikl dober. Za ugotavljanje hitrosti potrebuješ....
..pogled in pregledovanje (usmeriš pogled in prebereš številko)
Za analognega potrebuješ samo pogled, ker po položaju kazalca veš kaj kaže in ne rabiš brati cifre.

7j5-IMG-80.jpg

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38

Kdor potrebuje števec za hitrost, da mu pokaže kdaj vozi 50 kmh je direkt za na avtobus ali pa na kolo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

Kdor potrebuje števec za hitrost, da mu pokaže kdaj vozi 50 kmh je direkt za na avtobus ali pa na kolo.
kdo pa tebi to pove?
palček smuk, ki sedi na armaturki?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zal je to po mojem mnenju zgreseno ... Ker osredotociti se je ptorebno na promet okoli sebe... Ne pa na to, ali je cagar na stevcu pol milimetra pod oznako 50 ali pol milimetra nad oznako... in to potem privede to tega, da se zacnejo ljudje "cjazit" po cesti... In zaradi tega, ker ves cas buljijo v stevec, sploh ne opazijo, kaj se dogaja okoli njih....In potm peljejo raje za vsak slucaj 40 km/h kot pa da bo zaradi zaradi take minimalne prekoracitve placali kazen... ;(
Se strinjam.
Ampak kot so že nekateri ugotovili je bilo teh 51 km/h na števcu kar nekaj več, saj vsebuje ta številka odbitek.
Tako da, če bi balkanc vozil s švicarskim odbitkom
grin1.gif

Sicer pa sam nimam nobenih težav: vključim tempomat na ustrezno hitrost in potem samo resume, če se slučajno izključi. Bam, nobene panike in ne rabiš popolnoma nič gledat na števec, saj avto sam pospeši točno do prave hitrosti. Še ACC čakam in bo čista zmaga.
cool-1.gif

HUD je pa uh, naslednja stopnja
cool-1.gif
.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
In tu vidimo osnovno razliko v mentaliteti med Balkanom in Švico.
Vidimo jo v postavitvi omejitve. V Švici nimajo tako neumnih omejitev, kot pri nas.

Evo, pri nas je bila pred leti omejitev 90 izven naselja, potem se je pa nekdo spomnil, da bi več zaslužil in prestavil tablo za naselje (nobenih stanovanjskih hiš ni blizu, cesta ravna, pregledna....), in sedaj je to najbolj donosna inkasantska točka v občini.

Za enako vožnjo, kot je bila včasih varna in dovoljena, ti danes gre jurja in izpit.

Cone 30 se pa širijo kot gobe po dežju.