Notranji arhitekt za prenovo kopalnice

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Kako priporočilo?

Kopalnica je sorazmerno majhna - 2x3 metre in zato sva pripravljena plačati strokovnjaka, ki se spozna na to in bi s svetovanjem in z izbiro pravih ploščic in dekorjev in razporeditve dal vtis malega welnessa, pa tudi uporabnosti.

Razlika v ceni med poceni in dragimi ploščicami je namreč pri taki kvadraturi tako mala (pri predvideni dobi), da raje plačana najboljše če želiva nekaj kar bo lepo in uporabno (in všeč) tudi čez 20 let.

Koliko računajo taki arhitekti?

(Moja predpostavka je, da je tak arhitekt bolj nepristranski, kot pa prodajalci v salonih ploščic).

jezek

Guru
24. jul 2008
3.420
1.418
113
Sicer ti ne bo dosti v pomoc, ampak vseeno:
Jaz sem pred kratkim obnavljal eno v 50 let starem bloku podobne dimenzije. Nisem preprican ce res rabis arhitekta. Na papir narisi par variant in se odloci. Verjetno bos zelel talno kanaleto in cel prostor v enem nivoju, kar pomeni poden ven, naredis odtoke in dovode tam kjer rabis oz je izvedljivo, estrih cez, nato pa celo kopalnico in tla obleces v ploscice iste barve. Jaz sem dal gres iz bauhausa 120x60 cm, imajo ogromno izbiro, cena smesna (cca 20e/m²). Tam kjer tus jih potegnes do 2m, drugje samo eno visino (120cm), ostale stene pofarbas v neko dobro barvo. Ostane ti samo se tuš stena (steklo), vrat ne rabis. Glede na razporeditev ostalega kar rabis notri (umivalnik, bide? Pralni?) narises opcije kam sploh kaj gre (glede na majhen prostor) in cez eno steno po potrebi das pult, vanj umivalnik, spodaj neke predale, po potrebi se visece omarice ce je plac/potreba. Dejansko rabis samo se odlocit kje bo tus stena, barvo stekla in ploscic, navdih za stene bo ze prisel ce nisi farbenblind. Bojim se da arhitekt vzame vsaj jurja, dostikrat pa so potem njegove ideje se vecji problem za izvajalca, kot ce ti po zdravi kmecki pameti zarises. Nekega posebnega obcutka velnesa pa mislim da na tej kvadraturi ne bos dobil. Razen ce sploh ne das stene, pa imas neko resitev z zaveso...ki pa je bolj tako tako...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Ravno zato ker je kopalnica mala se da marsikaj vizualno rešiti z izbiro ploščic in dekorjev. Položitev navpično/vodoravno? Vertikale v kontrastni barvi? Stene v kombinaciji mat/gloss. Obroba v višini oči, ki spodnji del prostora optično zniža in razširi... Kombinacija masažne kadi in tuša? Školjka ločena z malim zidom, ki je lahko tudi odlagalna polica, ogledalo vgrajeno v steno namesto do stropa, in odsev v ogledalu, ki lahko optično podvoji prostor... Osvetlitev....

To so vse stvari, o katerih se notranji arhitekti učijo in mi lahko v naprej povedo kako bodo učinkovale.