Citat:
Uporabnik igi pravi:
Da povem kaj jaz pogrešam...
Imam internetno trgovino in nekaj storitev. Izdanih kakšnih 1000 računov, prejetih recimo 400. Vse zadeve se ponavljajo iz meseca v mesec. Uporabljam e-racune za izdajo racunov. V sistemu tudi sam naredim prevzeme. Te prevzeme potisnem v prejeti račun in ga opremim z vsemi potrebnimi podatki ( pri kontiranju lahko da ga kje zahebem) in poknjižim na temeljnice. Bančne izpiske uvozim v sistem, naredim potne naloge,... Iz vsega skupaj z enim klikom dobim ven obračun ddvja. In z drugim letno bilanco. Pa recimo da nisem čisto levi in da zedeve vsaj približno poznam.
Tako bi delal še naprej, s to razliko, da bi z veseljem plačal vsak mesec "računovodji", da preleti knjižbe( ne da vsako zadevo preverja, ker so knjižbe vsak mesec enake in če mi januarja poveš kaj delam narobe bo februar sigurno pravi.), me opozori na kakšne spremembe zakonodaje, posebnosti in na koncu leta pomaga "zaključiti" leto in narediti otvoritev novega. Pa vmes bom imel kakšno kratko vprašanje kot tale trenutek, ko bi moral ponjižiti nabavo OS (stroj nabavljen v tujini), pa nisem čisto prepričan v pravilnost kontov.
No tega mi nihce ne zeli ponuditi. Vsi bi nekaj prepisovali, še 1x knjizili... Oziroma tisti ki bi to naredili bi imeli 150€/mesečno, kar mi je pa preveč. Recimo da imaš z mano manj kot dve uri dela na mesečnem nivoju. In takšnih kot sem jaz je kar nekaj.
Razumem tvoj pogled, da pa morda predstavim še pogled nasprotne strani.
Vsaj kar se mene tiče. Če prevzamem pregled nad vsemi listinami, ki gredo skozi tvoje roke, prevzamem tudi odgovornost, da tisto kar ti bom potrdil bo 100% držalo. Če vnašaš podatke sam, točno veš kaj in kako si knjižil, kaj si naredil in kako mora zadeva ko potegneš črto izpasti. Če pa prevzameš že narejene knjižbe pa so sicer vsi meta podatki vnešeni, vseeno pa je potreben pregled vseh knjižb če želiš 100% potrditi zadevo. In včasih je težje za nekom (nimam v mislih tvojega primera) kontolirat in popravljat tisto kar ni o.k., kot pa da sam zadevo poknjižiš in preveriš svoje postavke, ki si jih vnaša. Če verjameš ali ne, včasih je več dela z kontrolo in popravljanjem...kot pa da sam vneseš vso zadevo.
Če dam primerjavo iz tvoje dejavnosti........ Koliko imaš dela če prideš k stranki in narediš instalacijo in test klime in koliko to cenovno znese? Koliko pa imaš dela če prideš k stranki, ki se je sicer sama lotila montaže klime ampak veeno nekaj ni o.k. ampak ne ve kaj pa moraš ti dejansko še 1x iti skozi celoten postopek....in koliko znese okvirno cenovno tako popravljanje instalacije? Verjetno bi se zneska dokaj približala.
Morda dejavniki, ki vplivajo na ceno, ki so ti jo računovodje postavile:
- Vseeno nimaš tako malo postavk na letni/mesečni ravni
- Imaš materialno/blagovno knjigovodstvo, ki ima svoje specifike. Lahko je sicer dokaj enostavno za obdelavo, ampak če se nekaj ne sklada ti pa lahko kar precej časa vzame kontrola vseh postavk.
- Sklepam, da računovodje, ki si jih povpraševal ne delajo na programu e-računov ampak na drugem programu. Kar za seboj potegne dve opciji. Ali se računovodja le za tvoj primer uči e-računov in dla v njih, ali pa se v kolikor je možno naredijo povezave/prenosi z računovodskim programom kar pa lahko tudi nekaj stane oz. lahko nosi posledične stroške tudi kasneje če se izvajajo kakšne nadgradnje, ki niso kompitabilne med obema programoma.
- Odgovornost za vse listine, ki gredo skozi tvoje roke, pa čeprav jih naredi nekdo drug.
Sicer ne poznam tvoje točne situacije, moja laična ocena pa pravi, da cena za tako sodelovanje (da ti vneseš meta podatke v svoj program), potem se pa izvede prenos, kontrola postavk, izdelava potrebnih listih..... znašala nekje 40% - 70% cene kompletnih računovodskih storitev za tvoje podjetje. Glede na število poslovnih listin , ki si jih navedel zna biti zgoraj navedena ponujena cena približno točna. kot sem omenil pa ne poznam 100% tvoje dejavnosti in vseh podrobnosti, da bi zadevo lahko sodil.