Pa si preracunal koliko se ti to dejansko izplaca? Ker ddpo bos placeval sloveniji, po slovenskih pravilih. Razen, ce dodatno placas tujega prokurista / direktorja, kar seveda stane, pa v primeru audita lahko furs se vedno ugotovi, da je podjetje upravljano iz slovenije.Ne rabiš imeti rezidenstva v HR. V Reki mi to ureja moj odvetnik, ker mi je bolj enostavno.
jaz sem ti povedal kaj pomeni DDPO
ampak bi pa rad slišal kako transfromiraš osnovna sredstva iz sp na doo s tem, da narediš dolg fizični osebi
Posojilodajalec daje na osnovi te pogodbe dolgoročnoposojilo za obratna sredstva v skupni višini 200.000,00 € (z besedo: dvesto tisoč evrov) na računodprt pri banki NLB d.d., , in sicer:ok kaj piše v pogodbi?
Ne, vse je iz naslova sp-ja.Verjetno osnovna sredstva niso bila na sp ampak na fizični osebi. Recimo nepremičnine.
Dejansko nisem nic zares dal doo-ju, samo po veckrat se je naredilo nakazila po 50k€ od mene v doo in obratno, na koncu v doo ni bilo nic razen ustanovitvenega kapitala.Samo potem si ti dal doo-ju 200k€? Kaj s tem pridobiš, če jih čez 3 leta dobiš nazaj?
Zato ker bo podjetje najbrz upravljano iz slovenije. Razen ce ne bo. Ampak potem glej moj prejsnji odgovor.zakaj bi plačeval ddpo v sloveniji?
v sloveniji bo plačeval davek na izplačani dobiček kot fizična oseba
Je podjetje potem kaj kupilo od tebe za teh 200k€? Drugače tudi meni ni jasno. Saj če nočeš, ni treba v podrobnosti.Dejansko nisem nic zares dal doo-ju, samo po veckrat se je naredilo nakazila po 50k€ od mene v doo in obratno, na koncu v doo ni bilo nic razen ustanovitvenega kapitala.
Na koncu je doo meni dolzen prej omenjeni znesek.
Tezko to razlozim, ker niti sam ne razumem, niti mi tega niso hoteli delati na racunovdstvu.
Ti si nakazoval 50000 eur na doo in iz doo nazaj sebi? Si ti ziher?Dejansko nisem nic zares dal doo-ju, samo po veckrat se je naredilo nakazila po 50k€ od mene v doo in obratno, na koncu v doo ni bilo nic razen ustanovitvenega kapitala.
Na koncu je doo meni dolzen prej omenjeni znesek.
Tezko to razlozim, ker niti sam ne razumem, niti mi tega niso hoteli delati na racunovdstvu.
Ne razumem. Direktor na Hrbvaškem bom jaz, ne bom pa tam zaposlen, ker sem redno zaposlen v Sloveniji. DDPO ne bom plačal v Sloveniji, ampak na Hrvaškem. Ne razumem, zakaj bi ga plačal v Sloveniji, če je pravna oseba registrirana na Hrvaškem.Pa si preracunal koliko se ti to dejansko izplaca? Ker ddpo bos placeval sloveniji, po slovenskih pravilih. Razen, ce dodatno placas tujega prokurista / direktorja, kar seveda stane, pa v primeru audita lahko furs se vedno ugotovi, da je podjetje upravljano iz slovenije.
Cez palec je jdoo zanimiva resitev, ampak samo z menjavo rezidentstva, ki ga lahko dokazes z upravicenimi razlogi. Kar pri mnozici nepremicnin, ki jih imamo slovenci na hrvaskem, ne bi smel biti prevelik problem. Hkrati se nekomu (sebi?) znizas nepremicninski davek, ker naenkrat ima v nepremicnini nekdo stalno prebivalisce. In mimogrede se sedez firme.
"Na daljinca" pa pomojem nima smisla oz. si nekateri to predstavljajo prevec po domace. Ker za 100k letno to nima smisla, kot ga ze ni imelo v preteklosti, ker ugodnejsi davcni aranzmaji obstajajo ze zelo dolgo. Ampak stanejo, sploh v zadnjih letih, odkar imamo pravilo iz prvega odstavka.
Seveda ima.Aha ja to vem ja… Samo tistih 200k€ dolga, ki mi jih je doo dolzen s tem nima nobene veze.
Seveda ima.
Sicer me preseneca da tega sam ne ves ampak ok….
prej si na normirancu izdal racun za 50.000 eur. 4% je slo drzavi (2000) in placal si prispevke (recmo 5000). Nato si denar dvignilnz racuna in pocel z njim kar te je volja.
sedaj pa na d.o.o. izdas za 50000 eur racunov, od tega se odbije za 5000 eur prispevkov in ostane davcna osnova 45000 eur. Ce seveda nimas drugis stroskov. Na davcno osnovo se obracuna 22% ddpo, torej 9900 eur in sele potem ti sam sebi vrnes 35100 eur. Tu ima veze ddpo in kljub temu da si bos ti vracal denar (s tem ciljas na izogibanje davku na kapitalski dobicek) je to precej manj ugodno kot normiranec. Razen seveda ce si v poslu kjer imas veliko stroskov.
Tole se bere kot uvod v nateg (5000 eur + ddv) in kasnejse glavobole ob stiku s fursom.Tega zal ne znam razloziti niti jaz, jaz imam samo pogodbo crno na belem kar se tega tice in to je to
Stvar pa je popolnoma legalna, vendar nam navadnim smrtnikom neznana, zato marsikdo tega ne ve, oz. mora priti v stik s pravo osebo, ki se s takimi stvarmi ukvarja.
Ja samo to pomeni da si ti denar nakazal na d.o.o. to je dejansko posojilo in nisi nicesar pridobil davcno gledano.Tisti prenosi po 50k€ niso bili preko izdanih racunov ampak samo transakcije.
V glavnem jaz sem 100%, da vse stima, ker je ta oseba tesno povezana s fursom in je ze vecim uredila tako kot meni, samo pri meni je tole drobiz.
Ce bo kdo rabil tako uslugo se bo ze pozanimal