Nokia N97

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa res
shocked-1.gif
kako pa to?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Simobil ima še vedno zaklenjene, je že kakšna informacija, kdaj se bodo lahko odklenile ?

str4ciatella

Zelenc'
8. nov 2008
25
0
1
ali mislite da se bo cena N97 po 1.10.(namreč do takrat naj bi veljale sedanje cene) na simobilu kaj spremenila, glede na to da dobiš novo n97 že za 490€??? Any hint??
Lep pozdrav vsem!

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Jaz pa sem že mislil, da bom v temi o N97 zvedel kaj več ko pa 80% pluvanja po telefonu....
Katastrofa!

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Telefon je res katastrofa.

- GPS dela kot smerokaz - dela, ne dela, dela, ...
- vsem se spraskajo leče fotoaparata - prah se nabere pod zaklopko, in bolj ko odpiraš/zapiraš, bolj je spraskano
- FM oddajnik na vseh postajah šumi in producira nadležne zvoke
- touch screen je bolj kot ne šit. Prevečkrat se zgodi, da se kakšen program zažene, čeprav sem samo "scrolal" po displeju, včasih prime takoj, drugič tudi po parih klikih ne, ...

Počakam še na kakšen nov FW, potem gre pa v prodajo.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
"" FM oddajnik na vseh postajah šumi in producira nadležne zvoke

oddajnik ali sprejemnik?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Oddajnik - katerokoli frekvenco nastavim se sliši zanič. Sem poskusil na večih radiih pa je povsod enako.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ja gre brez stylusa doker si omejen izključno na tiste funkcije, ki so podprte v Samsungovem user interfaceu. Problem je, da zadaj ddeluje Windows Mobile in uporabnik zelo kmalu trči ob super duper uporabniški vmesnik, ki nikkor ni prilagojen upravljanju s prsti temveč stylusom. OK, mogoče ženske ali tipi z umetelnimi prsti, ki si zares vzamejo čas. Ni pa to praktično in je daaaaaleč od tistega, kar omogoča N5800 ali N97. Pri teh dveh s prsti ni težav upravljati vsega skupaj. Tudi Sony Ericsson P1i je imel tako narejeno, da je veliko stvari nekako še šlo brez stylusa.

Samsung ni nove Omnie HD opremil s Symbianom brez razloga. Očitno slabe izkušnje z Windows Mobile. To bo prej ali slej spoznal tudi Sony Ericsson ko bo razmišljal o nasledniku Xperie.

No ja...glede Samsunga...kolikor jaz vem so bile res neke težave z WM pri Omnii, vendar vseeno so naredili Omnio 2, ki ima WM.
Mislim da ima sedaj Omnia naslednje OS: WM, Symbian, pa mislim da tisti od Samsunga (nevem točno kirga ma tista nova omnia, ki ima še qwerty tipkovnico). Glede SonyEricssona in Xperie. SE je že ob začetku izdelave oz. začetku Xperie rekel, da bodo tej telefoni opremljeni z različnimi OS-ji. Prvi je bil pač WM, pripravljajo pa tudi Android OS, Symbian pa bo v Satiu. Nekoliko mi je žal UIQ-ja, ki je bil kar dober OS, vendar je bil Symbian premočan, da bi ga imel SE in se jim splačalo ga še naprej razvijat.:)

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Po mojih izkušnjah je zelo odvisno od avta. Na malih avtomobilčkih deluje bp (fiat 500, punto, polo..), večji in bolj izoliran kot je avto (atermična stekla + zunanja antena recimo), večje so težave.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Telefon je treba čim bolj približati anteni... ne pa radiju..

Ok, torej bom odslej vozil mojo Nokio na strehi avtomobila.
hysterical-1.gif

Vem kako mora delovati, ker sem poskusil na istih radiih z N85 in tam dela BP.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
A sem kje napisal, da ga moraš dati na streho? Ti si napisal, da ne dela tudi 30 cm od radija.... ampak to nima pomena. Če ti pa ne dela 30cm od antene, je pa druga zgodba.