Nokia N900 ali HTC HD2

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
za divx oz. xvid filme priporočam TCPMP player, ker podpira še podnapise v sub ali srt formatu..drugače imaš pa na ipmart forumu malo morje "brezplačnih" aplikacij
wink-1.gif
se pa strinjam, da je hd2 vsekakor boljša izbira, saj je trenutno najzmogljivejši telefon na trgu

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Na "čas" mislim o tem, da je mameo prišel ven malce prepozno. Androidi v napadu, wm v pohodu, simbian stabilen. Nisem prepričan, da se bo na trgu vse obdržalo.

lp

pa ne pozabi na mislim da "BADA" ali kako že se bo klical tanov OS od Samsunga...menil sem se s tipom, ki je eden izmed razvijalcev in je rekel, da je super! baje da bo povozil vse OS, ki so sedaj na trgu (tut tistega od appla)...pa baje, da so se za ta OS zbrali večinoma najboljši razvijalci OSjev na svetu, saj ne delajo samo korejci na tem SW ampak tudi drugi ljudje oz. ljudje izven koreje! me prav zanima kakšen bo ta OS, pa še upam, da mi bo ta tipo ga lahko zrihtal na Omnio HD!
cool-1.gif

Sw-je razvijajo po celem svetu. Kaj se bo uporabljalo in kaj se bo dejansko obneslo in ustalilo v praksi pa je druga zgodba. Samsung itak hara po tistem delu sveta.

Na Omnio bi ti ga zrihtal? To je potem kaka "priredba". BV

OS ni niti narejen še, tko da...
Upam, da bodo ponudili možnost, da bi se ga lahko namestilo tudi na Omnio HD...drugače je pa symbian super, vendar če bo tisti OS res tok bolši kot pravijo, zakaj pa ne imet boljšega OS-ja:)

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
noben os ki pride na novo ven, ni boljši od obstoječih..tudi za android so pravili, da bo najboljši ko pride ven, pa še do danes niso porihtali bluetootha, jave in video klica. tudi za iPhone vemo kakšen je bil ko je prišel ven, ko niso delali mms-si, bluetooth, itd. pa z maemo-tom je enako. z leti pa seveda zadeve porihtajo.

to, da boš lahko naložil samsung bada na omnio hd in da bo ta deloval boljše od symbiana pa lahko kar pozabiš
bonk.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Po moje si moras pred nakupom postavit prioritete - kaj ti je nujno in od tega ne odstopas, brez cesa se da prezivet itd. Moja brezpogojna zahteva je bila fizicna tipkovnica. Itak je vecina telefonov sedaj touch, tako da sem to uvrstil bolj pod wishlist - tudi brez bi prezivel. Ko sem gledal specifikacije od n900 sem bil sicer malo razocaran nad manjkom podpore za mms, ampak glede na to, da sem do sedaj poslal in sprejel skupaj mogoce nekaj (manj kot 5) mmsov na mesec, mi zaradi tega ni panike.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Meni je čudno pri tej potezi od Nokia corp., da so se sploh spravili v mameo bullshit. Kao nekaj forsirajo (na vsakem koraku) OVI, vzporedno bi pa imeli še en os. Saj simbian še ni za odstrel? Ali pač?

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Meni je čudno pri tej potezi od Nokia corp., da so se sploh spravili v mameo bullshit. Kao nekaj forsirajo (na vsakem koraku) OVI, vzporedno bi pa imeli še en os. Saj simbian še ni za odstrel? Ali pač?

glej, ne bit pameten. Nokia ve da so prihdnost storitve. In je razvila svoje. Ovi ima je imel decembra 80 milijonov uporabnikov, do junija planirajo 120 mio. Imajo 1 mio dowloadov dnevno, rast j 70% na mesec.
Maemo je je Linux. Gor laufa Firefox (isti gecko engine kot na tvojem PC, add-oni,...)Doom, Quake, Abi word. Verjamem da bo kmalu Open office,...

Nokia ve da 4/5 upoabnikov telefona nima računalnika in dela vse da ga niti ne bodo rabili. Ovi mail? Ne rabiš PC-a. Indijec kupi telefon in ima email. Posodobitve? OTA, ne rabiš računalnika,...

Apple je npr. mrtev če mu drugi nehajo razvijati/podpirati storitve. Če se skrega z Googlom nima navigacije, če z Yahoo-jem nima alternative za flicekr,...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Še enkrat preberi moj post Pametnjakovič. Ravno zato ker OVI "raztura" mi ni jasno zakaj so šli v mameo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Apple je npr. mrtev če mu drugi nehajo razvijati/podpirati storitve. Če se skrega z Googlom nima navigacije, če z Yahoo-jem nima alternative za flicekr,...
Napiši še kako tako, da boš še bolj verodostojen
grin1.gif
Za iPhone je toliko programov (med katerimi so tudi številne non-google navigacije), da jih Maemo še lep čas ne bo dohitel (pazi... nisem pa napisal, da jih nikoli ne bo...).

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Po moje si moras pred nakupom postavit prioritete - kaj ti je nujno in od tega ne odstopas, brez cesa se da prezivet itd. Moja brezpogojna zahteva je bila fizicna tipkovnica. Itak je vecina telefonov sedaj touch, tako da sem to uvrstil bolj pod wishlist - tudi brez bi prezivel. Ko sem gledal specifikacije od n900 sem bil sicer malo razocaran nad manjkom podpore za mms, ampak glede na to, da sem do sedaj poslal in sprejel skupaj mogoce nekaj (manj kot 5) mmsov na mesec, mi zaradi tega ni panike.

Tudi mms se da uštimati, da normalno delujejo in če bi vse od začetka bral
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Napiši še kako tako, da boš še bolj verodostojen
grin1.gif
Za iPhone je toliko programov (med katerimi so tudi številne non-google navigacije), da jih Maemo še lep čas ne bo dohitel (pazi... nisem pa napisal, da jih nikoli ne bo...).

Hotel sem samo povedati da Apple paæ ne razvija svjojih storitev (razen Mobile.me). Na začetku sploh niso hoteli imeti aplikacij na telefonu, samo preko brskalnika. Glede navidacije pa sta na svetu samo dvaresna ponudnika zemljevidov. Tom Tom in Nokia.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Še enkrat preberi moj post Pametnjakovič. Ravno zato ker OVI "raztura" mi ni jasno zakaj so šli v mameo.
Saj N900 ima svoj Ovi store. Ovi je več od programov (za Symbian ali Maemo). Je še mail, zemljevidi, glazba, share, files,...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Verjetno misliš Teleatlas (od TomTom-a) in Navteq (od Nokie). Sicer pa lastništva ne igrajo neke velike vloge pri tem, s komu bodo poslovali in s komu ne.

Glede apple storitev: iTunes Store (katerega delček je tudi App Store) si že videl?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
No, vidis koliko mi je do mmsov... ce bi imel res interes, bi se ze pozanimal in si porihtal. No, saj si bom, ampak kot sem omenil, ni mi to ravno prioriteta.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Za symbian je ogromno aplikacij, vendar je po mojih izkusnjah zafuran sistem ze v osnovi. Na e61i sem se po slabih dveh letih uporabe zacel pop*zdevat. Za vsako rec sem se posteno nacakal, pa naj bo odpiranje belezk, menija... bognedaj da sem se lotil urejanja/dodajanja profilov ali drugega brkljanja po nastavitvah.

Maemo ni bullshit, po moje je izredno dobra osnova, na kateri se da ogromno graditi. N900 ima recimo zaslon sirok 800 px, to je prakticno na nivoju 15 colskega monitorja. Jaz trenutno vecino brskanja opravim kar na telefonu... sicer sem malo zasel iz teme, kakor koli ze... meni je maemo kul, veliko bolj kot symbian

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Mameo je prihodnost.

Ovi, ki ga forsirajo je pa stacuna/meili/fajli... skratka, cloud v najsirsem pomenu besede.

Symbian bo ostal za srednji in morda nizji razred, visji bo Mameo. Symbian gre zlahka tudi na kaj bolj osnovnega - recimo 6120 Classic, ki ga ima ogromno ljudi, pa vecina sploh ne ve da je spodaj Symbian in da imajo smartphone
evil.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Mameo je prihodnost.

Ovi, ki ga forsirajo je pa stacuna/meili/fajli... skratka, cloud v najsirsem pomenu besede.

Symbian bo ostal za srednji in morda nizji razred, visji bo Mameo. Symbian gre zlahka tudi na kaj bolj osnovnega - recimo 6120 Classic, ki ga ima ogromno ljudi, pa vecina sploh ne ve da je spodaj Symbian in da imajo smartphone
evil.gif

je več symbianov! je S40 in S60 ki se kar razlikujeta, tko da...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Verjetno misliš Teleatlas (od TomTom-a) in Navteq (od Nokie). Sicer pa lastništva ne igrajo neke velike vloge pri tem, s komu bodo poslovali in s komu ne.

Glede apple storitev: iTunes Store (katerega delček je tudi App Store) si že videl?

Lastništvo igra veliko vlogo saj lahko na svojih napravah ponudiš zadevo zastonj:
http://www.reuters.com/article/idUSTRE60K0YZ20100121

Google lahko morda ponudi podobno, vendar njegova aplikacija zahteva prenos podatkov, kar je pri roamingu trenutno popolnoma nerentabilno. Apple je pa mrzel.

Itunes so ok, vendar ti Nokia marsikje za ceno 200 EUR ponuja telefon + en leto neomejenega nalaganje glazebe, ki jo lahko tudi preneseš na PC (in obratno) ali zapečeš.

Nazadnje urejeno: