Nokia N800 Internet Tablet

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Mi je prišel v roke tale oldtimer
cheer.gif
, pa bi rad zadevo spravil na zadnjo delujočo verzijo firmware-a.
Trenutno je gor Software Edition 2007 version 4.2007.38-2, zadnja pa je Software Edition 2008 version 5.2008.43.
Imam img datoteko zadnje verzije, vendar žal nisem našel nikjer navodil, kako to zadevo nadgradit.
Obstaja morda še kakšen paket aplikacij za to zadevo?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Hvala, tole sem tudi sam našel.
Očitno potrebujem Nokia Internet Tablet Software Update Wizard program, vendar so vse povezave do njega mrtve. Tudi google ne najde nič pametnega
frown-1.gif
...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
2 dni veselja verjetno, potem gre pa v zbirko
smile-1.gif
:
http://mtl-rc.weebly.com/starejscaroni-gsm-aparati.html
Zadeva namreč za normalno uporabo ni primerna, saj je le stara že skoraj 10 let. Kar pomeni, da ne podpira novih standardov, tako da si na web-u ne moreš kaj dosti pomagat, mailov si pa zaenkrat tudi ne upam stavit gor zaradi varnosti. Tudi hitrost ni ravno bleščeča, čeprav je recimo hitrejša kot moj Android letnik 2011
smile-1.gif
. Ko bom stvar spravil na zadnjo verzijo bom probal en mail povezat, da vidim, kako zadeva izgleda.
Je pa stvarca praktično kot nova, tako da bo lepa dopolnitev zbirke
smile-1.gif
... Bom dal kakšno fotko, samo da kaj časa najdem.

Je pa fajn za muziko predvajat, ker ima HW tipke in lahko naprej/nazaj ter glasnost preklapljaš brez gledat. Žal mi BT slušalk še ni uspelo spravit, da delujejo, čeprav so se sparile. Ne morem izbrati potem pri zvoku. Upam, da to pride z 2008 firmwareom, potem bo že za nekaj zadeva uporabna.

Še en komentar: je res prava stara Nokia
cheer.gif
: izredno robustna zadeva, se nič ne zvija, poceni plastika, itd. Lepi detajli,...
Škoda, da je šlo vse v nič.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Hvala še enkrat, zadeva dela
aplauz.gif

Sicer mi je prvič zadeva ''dol padla'' in se je štart ''zaciklal'', tako da se ni hotel oldtimer več pobrati, ampak je nov flash spravil zadevo brezhibno gor (20 sekund
aplauz.gif
). Tako da malo me je segrelo, ampak dela odlično.
Z 2008 je zadeva še bolj odzivna in najpomembnejše: dostop do spleta deluje, ravno tako tudi predvajanje glasbe preko BT
smile-1.gif
.
Sedaj bom probal še kakšno aplikacijo staknit, repositorij na napravci žal nič ne najde, kar je logično, saj je zadeva že popolnoma mrtva in posledično tudi vsi spletni vri.