Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Če prav razumem, funkcija A-GPS-a je torej ta, da hitreje najde povezavo s sateliti? That's it?
Imam Nokio 6730 in resnično ne vem, kje se izklopi A-GPS, čeprav nisem ravno amater pri uporai telefonov... Mi kdo lahko pomaga?
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
drugo ime za A-GPS je strežniško podprti GPS, kje se točno izklopi pa ne vem iz glave ker nimam več nokie. Poglej v Nokia Maps, se mi zdi da bi moglo tam biti nekje pod nastavitvami
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Če prav razumem, funkcija A-GPS-a je torej ta, da hitreje najde povezavo s sateliti? That's it?
Imam Nokio 6730 in resnično ne vem, kje se izklopi A-GPS, čeprav nisem ravno amater pri uporai telefonov... Mi kdo lahko pomaga?
drugo ime za A-GPS je strežniško podprti GPS, kje se točno izklopi pa ne vem iz glave ker nimam več nokie. Poglej v Nokia Maps, se mi zdi da bi moglo tam biti nekje pod nastavitvami
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
če tale Agps izklopiš, kaj potem izgubiš, in če so lahko potem kakšni problemi?
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Če pa ti bo predlogo iskalo satelite, pa potem oboje vklopiš, po eu nebo panike s ceno, HR pa je vsak prenos slab 1€. (cigani z obračunsko enoto 100kB)
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Jah jaz ga ima izklopljenega ko grem skozi karavanški tunel pa potem rabi kar nekaj časa, da pogrutna kje je.
Zna bit problem, če je kmalu kakšen izvoz ali križišče.
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Kljukice so glede na trenutno stanje. V tujini torej od-kljukam Assisted GPS in Integrated GPS, če želim biti brez stroškov? Ampak se zna zgoditi, da bo v tem primeru iskalo full dolgo, aneda?
Mimogrede, kaj pa Bluetooth GPS?
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Na Hrvaškem tem npr. stane ena GPRS seja 0,83€ - za 100KB. Po EU je 100KB po 0,20€.
To potrebuješ vsakič, ko zaženeš program z zemljevidi. Premisli, ali se ti ne splača bolj kupiti GPS bluetooth modul, ki z večjo anteno prej ujame signal: http://www.lovecnacene.si/gps+bluetooth/products.html/query=gps+bluetooth/
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Če si pri Mobitelu, potem si lahko nastaviš spodnje:
Citat:
- Pošljite SMS z vsebino TUJINA GPRS NE na 1918 (če GPRS-a v tujini ne želite uporabljati).
- Pošljite SMS z vsebino TUJINA GPRS DA na 1918 (če GPRS v tujini želite uporabljati).
http://www.mobitel.si/storitve/blokada-gprs-tujina.aspx
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Jaz imam v nastavitvah takole => Načini določanja položaja:
Bluetooth GPS
Assisted GPS (kljukica)
Integrated GPS (kljukica)
Omrežno (kljukica)
Kljukice so glede na trenutno stanje. V tujini torej od-kljukam Assisted GPS in Integrated GPS, če želim biti brez stroškov? Ampak se zna zgoditi, da bo v tem primeru iskalo full dolgo, aneda?
Mimogrede, kaj pa Bluetooth GPS?
Citat:
Uporabnik khakuam pravi:
A v Sloveniji je pa Assisted in Omrežno kul in nimaš dodatnih stroškov?