Noge na armaturi

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
o kolega slabo spremljaš promet! Ogromno je bab na sovoznikovih sedežih ki imajo vsaj eno nogo na armaturki!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
meni se je zadnjič en pripeljal naproti, pa je noga gledala iz avta na VOZNIKOVI strani
bonk.gif
srčno upam, da ni bila voznikova

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Poznam primer ko bejba ne sme nog stegnt, kaj da jih bi šele na armaturko dala. sicer mene načeloma ne moti... Vendar odsvetujem zadevo prav zaradi možnosti nesreče.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.930
113
pri taščici
X5x; tudi roke ni pametno imeti stegnjene na volanu in noge pri do konca stisnjeni sklopki. Pri nesredi letijo kolki in ramena oziroma zapestja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nehajte se z avtom vozit, če vas je tega strah!

Kdo se ne bi razvlekel po kabini po par urah dolgočasne vožnje? Še jaz kot šofer začnem telovaditi vmes; Kaj češ, če pa ščemi vsepovsod!

Sicer je pa že Nigel zgoraj povedal dejstvo

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda ni prav, da so noge na armaturi - še posebej, če so vgrajeni airbagi. Ampak ti se sekiraš zaradi napačnega razloga - namesto varnosti sopotnice te skrbi madež na armaturni plošči
stupid-1.gif

Če pa nočeš prevzeti rizika dinamike na cesti, pa ostani doma! Morda boš doživel kamen iz nebes (meteor), na podlagi katerega boš lahko zapisal novo doživetje na Wiki!

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Nehajte se z avtom vozit, če vas je tega strah!

Kdo se ne bi razvlekel po kabini po par urah dolgočasne vožnje? Še jaz kot šofer začnem telovaditi vmes; Kaj češ, če pa ščemi vsepovsod!
Zato pa so počivališča...

Glede tistih voznikov, ki imajo noge vsepovprek razpotegnjene. Njegov reakcijski čas v tem primeru dvomim da je pod 1 s. Avtomatski menjalniki vem da že dolgo časa obstajajo, avtomatske bremze pa mislim da še ne...

Mogoče pa je tisti tovornjakar včeraj tudi imel noge na armaturki, pa ni uspel tako hitro odreagirat na stoječega voznika na počasnem pasu...
sprasujem se.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Moja vedno nekaj štrika s tistimi nogami, ko smo na daljši poti. Je nevarno, ampak na cesti nisem zato, da se bom zaletvov. Poleg tega nimam oklepnika, da bi živ se vozil od A do B. Najbolj me razpyzdijo odtisi na šipi.

Sem se pa davno tega vozil s fotrom v kamionu in itak da noge na armaturk. Se peljema po neki magistralki, navzdol, ko je mogel na hitro zabremzat. Sem se zložu med armaturko in zicem, da me je mogu fotr ven potegnt. Yeba, ko knjiga sem bil skup dan.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Moti me zato, ker pač armatura ni narejena zato da bi mel noge gor. Isto ko da bi pepel od cigareta otresal na poličko pri števcih. Menda je zato pepelnik, ane? Kar se pa varnosti tiče pa upam da vsak ki to počne ve kaj riskira... Čudno da ni kazni za to početje
rolleyes-1.gif

A tako torej.

Ko bom dal avto prodajat, moram omenit da je mela kdaj kaka bejba noge gor ali naj to raje zamolčim?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@sistemik
če imaš ti 1s reakcijskega časa, te je ziher ruknila kap, ker drugače rabiš dve sekundi da odreagiraš in premakneš nogo iz gasa na bremzo, razen če maš plat fus pa eno nogo na dveh pedalih naenkrat.

Drugače pa pri meni v avtu, boljš da baba tiši noge po armaturki, kot pa da s postanki najeda, je tak sama dovolj brihtna da je raje hin kot v vegetativnem stanju. za fleke spucat pa tak vedno s sabo tovori neke mokre robčke, tak da se da tud to spucat če ti ti fleki grejo tolk na jetra. je pa tud prednost nog na armaturki, tovornjaki ti ponavadi zapirajo pot, ko pa vidijo noge na armaturki pa jih zanima če se še kaj drugega tudi vidi, pa ti dajo takoj prostor. ko pa vidite kero da se v avtu preoblači, to vas pa ne zmoti?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Softič. 1200km v 12 urah, 3 postanki po par minut. Jaka stvar. Pejt na vlak....

Saj to je normalna potovalna hitrost, kaj je tu čudnega
confused-1.gif
?

Če ti pa sopotnik da noge na armaturko po nekaj urah pasivnega čemenja v sedežu, se pa tudi da razumeti. Prepričan sem in tudi pri moji je tako, da se to izvaja bolj na avtocestah, ko je pač umirjena vožnja. Na navadnih cestah, ki so ovinkaste, pač ne.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Že dlje časa opažam koliko sovoznic ima noge na armaturi. Mnogo tudi v papučih, čevljih.... Mene zdraži že ko pri drugih to vidim.Kako tip lahko to pusti?!? Pa ni važno kakšen avto je...10 let star ali nov. Če ne more tistih par ur normalno sedet nej ostane doma!!!

Kakšen pa imate vi odnos do tega?

LP

Glej, ženske so vajene, da imajo noge čim višje. Pa še narazen zapovrh.
zmaga.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@sistemik
če imaš ti 1s reakcijskega časa, te je ziher ruknila kap, ker drugače rabiš dve sekundi da odreagiraš in premakneš nogo iz gasa na bremzo, razen če maš plat fus pa eno nogo na dveh pedalih naenkrat.

Drugače pa pri meni v avtu, boljš da baba tiši noge po armaturki, kot pa da s postanki najeda, je tak sama dovolj brihtna da je raje hin kot v vegetativnem stanju. za fleke spucat pa tak vedno s sabo tovori neke mokre robčke, tak da se da tud to spucat če ti ti fleki grejo tolk na jetra. je pa tud prednost nog na armaturki, tovornjaki ti ponavadi zapirajo pot, ko pa vidijo noge na armaturki pa jih zanima če se še kaj drugega tudi vidi, pa ti dajo takoj prostor. ko pa vidite kero da se v avtu preoblači, to vas pa ne zmoti?
Govoril sem v primeru, da bi se kdo razkomotil z obema nogama (tempomat in avtomatik).
V nobenem primeru pa to ni varno početje, o tem se verjetno oba strinjama...
zmaga.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

tudi jaz opazim precej tega in mi je mal blesavo, če ne morte več v avtu sedet pejte na počivališču mal premigat riti pa kosi in nadaljujte vožnjo. to stegovanje nog je lahko zelo nevarno.

prvi ki bi stegnil noge po moji armaturi bi šel isto minuto ven iz avta in se nebi več vsedel vanj.