NLB regres

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.417
1.426
113
Ne morete kar po prek. Zakon je kakšen je. Kolektivna pogodba je sprejeta in se je morajo držati. Ne morejo oni sedaj kar nekaj manj izplačati, ker so državna firma.

In to politiki dobro vedo. Če pa en Lahovnik tega ne ve pa je "bizgec" in si sedaj spet hoče nabirati politične točke.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Bizgec je tisti, ki je pred pol leta tako kolektivno pogodbo podpisal - takrat nismo vedeli za krizo? Važno, da prva dokapitalizacija ni bila dovolj - čakamo novi krog zbiranja v puščico ... tale naša NLB bo počasi hujša kot RKC.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.417
1.426
113
Halo. Pred to kolektivno pogodbo je veljala prejšnja in po tisti je bil regres v bančnem sektorju 80% povprečne bruto plače.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
ksz
ste se eni vtaknili v regres, tako kot se muhe nalepijo na med
regres je ta najmanjši problem
noben se ne dere vodstvo je zafuralo firmo, politiki so zahtevali od vodstva, da financira tajkune, nadzorni svet ni opravil svojega dela itd
ne regres je previsok itd
pa kaj za vraga ima bitje za šalterjem vpliva na poslovanje podjetja. ali nekdo it-ju ali na kreditnem oddelku !?
ti delajo utečena dela enako kot recimo na UE za potne liste ali kaj podobnega
velike peezdarije in strategije pa delajo direktorji oz vodstvo. in ti si zraven plače, ki je 5 x višja od povprečne izplačjujejo še nagrade itd
v to se noben ne vtakne. ne v delavca, pa naj bo v pisarni ali pa na ceti, vedno je delavec kriv

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Halo. Pred to kolektivno pogodbo je veljala prejšnja in po tisti je bil regres v bančnem sektorju 80% povprečne bruto plače.

Saj ti privoščim dober regres, ne razumi me narobe. Samo ne iz mojih davkov po tem ko so mi (podjetje v privat sektorju) znižali povračilo za malico in prevoz na minimum, variabilni del za uspešnost izbrisali, samo še čakam kdaj bo šla firma na kant ker banke skrivajo denar, ki so ga dobile od države za pospeševanje gospodarstva.

Kaj smo pa pri vsej tej krizi krivi zaposleni v gospodarstvu - v končni fazi samo mi financiramo vso sranje v tej državi.
stupid-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.417
1.426
113
Saj ne delam na NLB-ju. Sem kar v privat sektorju. Govorim pač o tem da niso zaposleni v banki krivi da je stanje tako kot je.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Saj ne delam na NLB-ju. Sem kar v privat sektorju. Govorim pač o tem da niso zaposleni v banki krivi da je stanje tako kot je.

Krivi niso, zaslužni pa tudi ne toliko, da si ne bi delili usode z gospodarstvom.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Ne morete kar po prek. Zakon je kakšen je. Kolektivna pogodba je sprejeta in se je morajo držati. Ne morejo oni sedaj kar nekaj manj izplačati, ker so državna firma.

In to politiki dobro vedo. Če pa en Lahovnik tega ne ve pa je "bizgec" in si sedaj spet hoče nabirati politične točke.

da nebo res...za javni sektor je tudi veljala koletkivna pogodba za plačno usklajevanje, pa je še do sedaj niso upoštevali!, tak da prosim ne nakladaj

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
Noben ne trdi da niso delavci zasluzili regres. AMPAK ne, da dela firma z tako zgubo da mora (davkoplačevalci z mano vred!) država dokapitalizirati bogo NLB revco, oni si pa talajo regres kot da so naredili 250 milijonov dobička. Spet je tu kriva država ki ni dala aneksa k kolektivni pogodbi za spremembo le te. Čisto vredu bi bilo, da bi dobili minimalni regres kot vsaj pol slovenskih delavcev, nekateri pa niti tega ne dobijo.
.

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
Moj post se nanaša na Eriksonov post:

"Takole so višino regresa pojasnili pri NLB:

»Višino regresa določa kolektivna pogodba dejavnosti bančništva (sedmi člen tarifne priloge v povezavi z 68. členom), ki je zavezujoča za vse banke v Sloveniji, med njimi tudi za NLB. To je pravica, ki jo zaposleni lahko iztožijo in ni odvisna od odločitve uprave banke, kot pomotoma navaja ministrstvo za finance v sporočilu.

Regres za letni dopust 2011 je bil zaposlenim v NLB izplačan konec marca v višini, določeni s kolektivno pogodbo dejavnosti – in sicer 75 odstotkov povprečne izplačane plače zadnjih treh mesecev (december 2010–februar 2011) na zaposlenega v banki, kar znaša 1565 evrov bruto.« "

Vse to naj bi veljalo če naj bi NLB imel dobiček. Ne pa da država (mi) plača za njihovo slabo vodstvo. Nato pa ne poskrbi, da jih omeji pri "nagradah"... mislem kr neki. In če država finančno pamaga nekomu, potem bi bilo normalno da lahko določa tudi nekatere pogoje mar ne?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.417
1.426
113
Vsi zaposleni na bankah dobijo 75% povprečne plače za regres. Tako pač je po kolektivni pogodbi, ki je bila usklajena med sindikati in delodajalci.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sej pravim. Lepa.

Uprava v Triglavu pa je dobila po 9.000 EUR regresa. Ta je šele lepa.

Eno pitanjce zate ter ostale moraliste.

Si član Uprave v Triglavu, recimo, sprejme se sklep, da se upravi izplača regres v znesku 80% bruto plače. Zdaj pa ti in ostali mi povejte koliko bi vas ta denar vrnilo nazaj na račun podjetje in pričelo z vstajo, da to ni pošteno do ostale Slovenije. Vsi bi se srali Sloveniji v usta, pomembno je, da je denar na vaše račun. Prav preseneča me koliko vas je poštenih, serem se vam v takšno dvolično poštenje.

Pa brez zamere,
hysterical-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
radi bi pa:
Citat:
Triglav želi dokapitalizacijo, AUKM je proti
Zavarovalnica Triglav je lansko leto sklenila z le 32 milijoni dobička, predvsem zaradi razgradnje rezervacij, saj ji premije padajo, stroški pa se povečujejo. Družba si prizadeva za dokapitalizacijo v višini 15 odstotkov, čemur AUKM nasprotuje

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Skratka gnoj od drzave na kubik.
Vsi razen reveza ki dela za 600€ v gospodarstvu in ki je eden edinih ki dodaja vrednost bodo kasirali lepe denarce.
In potem naj si prizadevamo proti delu na crno.....
Hehe dokler mi roke omogocajo bo vse crno v moji denarnici.