Ker sem bil nekoliko presenečen nad omejitvami sistema klikin, sem NLB poslal nekaj vprašanj.
Moja vprašanja:
če prav razumem:
- plačila, izvedena preko klikin, niso vidna v spletni banki nlb klik in obratno
- v klikin je možen le ogled nekakšnega posnetka zaslona plačila in ne potrdila o plačilu (kot nlb klik to omogoča s pdf potrdilom)
- v kolikor preneham uporabljati aplikacijo klikin, izgubim vsa potrdila o plačilih preko klikin
In odgovor NLB:
plačila izvedena preko Klikina se ne beležijo v Arhiv plačil NLB Klika, saj ne gre za isto tržno pot. Zato izdelava potrdila o plačilu opravljenem po Klikinu v Kliku ni možna. Mobilna banka Klikin se bo v nadaljevanju še razvijala, dodane bodo nove storitve. Predlagamo, da trenutno plačila, za katera potrebujete arhiv oz. potrdilo o plačilu izvajate preko NLB Klika.
Za plačila, ki ste jih opravili v Klikinu je možna izdelava ekranske slike plačila, ki je neuradno potrdilo o plačilu.
Če prenehate z uporabo moboilne banke Klikin, izdelava neuradnega potrdila o plačilu ni več možna. Še vedno pa so plačila vidna v arhivu prometa.