NLB in POŠTA nej zgnijeta

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zanimivo vprašanje. Odgovor je čisto preprost. Vsaka pošta ima določeno število dostavnih okrajev, ki se izračunajo glede na normo. Okraji pa imajo točno določen obhodni red, po katerem se pošta tudi sortira. Tako je že od vsega začetka, poštar vsak dan dela po točno določenem obhodnem redu. Okraji in obhodni red se zelo, zelo poredko menjajo, saj to prinese veliko težav in sprememb. V zadnjem času je zaradi upada prometa in reorganizacije teh sprememb sicer bilo nekaj, ampak načeloma to ne menja tudi po več 10 let. Če je kakšna nova hiša, se pač doda vmes. Tudi pri nas en poštar v sosednjo ulico pride okrog 9h zjutraj, k nam pa drug poštar popolnoma na koncu šihta. Še nekaj let nazaj pa smo bili skoraj prvi na vrsti. Malo sem zakompliciral, ampak upam da je razumljivo.
Kar pa se tiče zadnjega vprašanja je takole. Nobeden rad ne vidi klicev v jutranjem času, ker zmotijo delovni proces, saj je zjutraj res zelo "pestro" dogajanje. Je tudi težko predvideti, kdaj poklicati. Če boš prezgodaj, poštar še ne bo vedel, če si to pošiljko res dobil, če boš prepozno pa bo pošto že mogoče zvezal z vrvico in celo strpal v vreče, da se odpelje v depoje. Res pa je, da še nisem doživel, da bi stranko, ki bi zjutraj poklicala poštar odslovil, ampak smo bili vedno prijazni in stranki kljub temu, da je tako početje celo nezaželjeno, pomagali. Svetujem ti, da v res nujnem primeru pokličeš na pošto okoli 6-7h in se predstaviš, ter poveš svoj naslov in da bi rad govoril s svojim poštarjem. Njemu poveš svoj problem in prepričan sem, da ti bo pomagal, če bo le lahko!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Aha napaka pošte, manjka žig, ki opozarja na manjkajočo poštno številko :D
Kakšen pa je ta žig?
sprasujem se.gif

22. jul 2007
13.634
1.793
113
124
Tnx za odgovor, se pravi če bi hotel vrstni red dostave spremeniti, bi se moral obrniti na upravnika lokalne pošte
sprasujem se.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
24.12. je normalen delovni dan. Nimajo kaj imeti sobotnega delovnega časa. Amen.

kje delaš in kdaj si zaključil z delom?

Tuzdi zavarovalnice so recimo nehale ob 12ih brez obvestila... Tudi na vseh normalnih firmah so povečini lahko nehali predčasno (pustimo tiste, ki so nujno potrebni za normalen delovni proces).

In ja, vsako leto je isto na poštah in prav je tako. Naj imajo vsaj kdaj kakšen plus...

BTW: sam sem 24ga delal do 23h, pa se nič ne pizdim na pošto...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Tnx za odgovor, se pravi če bi hotel vrstni red dostave spremeniti, bi se moral obrniti na upravnika lokalne pošte
sprasujem se.gif
Ne! Kot sem rekel, obhodni red se spreminja res zelo, zelo poredko. Kot sem že napisal, se spreminja izključno zaradi reorganizacije in optimizacije dostavnih okrajev. J.ebat ga, nekdo pač mora biti zadnji. Kaj pa bi bilo, če bi vsak prišel s svojimi željami. Lahko pa si urediš poštno ležeče ali pa celo poštni predal, če imaš večje število pošiljk.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To bi bilo v vsakem primeru, ker je v torek medbancni promet laufal le do 12h (pa ne samo pri nas).
Kolikor je meni znano (recimo, da sem dobro informiran osebek) medbančni promet "laufa" po Target2 sistemu, ki je sodeč po tej strani " odprt vsak dan od ponedeljka do petka (z izjemo nekaj praznikov) od 07:00 do 17:00 za plačila komitentov oziroma do 18:00 za medbančna plačila". Kar se pa "z izjemo nekaj praznikov" tiče, takrat je sistem zaprt.
Tako da tvoja trditev ne drži.

Tako so mi v torek povedali, ko je bilo treba poskrbet, da eno domače in eno tuje plačil prideta še isti dan. Je bilo par minut po 12, pa ni šlo. Človek je nakatal iz Banke Koper na NKBM 5 čez 12, pa ni prišlo v torek skozi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jebem vas v usta. Marsikdo bi bil srečen da dela od 9 - 17 (oz. 8 ur) za nedeločen čas [cenzura] vam matrna vi pa na navadn delavni dan ob 12 domov. Da vam jebem mater vsem. Nikjer nobenega obvestila nič! [cenzura] off!
Moram še tole komentirat. Ti jebeš mater in v usta vse, ki so delali. Niso šli domov ob 12h, ko so se pošte zaprle, ampak v najboljšem primeru ob 15-16h. Se pravi cca. 10-11 ur težkega, stresnega dela. In niso delavci krivi, če so se pošte zaprle ob tej uri in so se sitne stranke, ki ne znajo brati obvestil še nekaj ur zaletavale v zaprta vrata, mahale in grozile delavcem, ki so imeli še ogromno dela po zaprtju pošte. In tudi če bi jim odprli vrata jim ne bi mogli pomagati, sistem se ugasne in ni boga, ki bi lahko kaj spremenil.
Spomni se samo ogorčenja javnosti, ko so ljudje še oddajali dohodnino in so obstali pred vrati dežurne pošte na glavni avtobusni postaji v Ljubljani in polnoči. Jebal so mater vsem zaposlenim, posredovali so varnostniki. Nobeden pa ni pomislil, da se datum spremeni in da si lahko s tistim papirjem samo še rit obrišejo! Tko da, Goba, [cenzura] ti mater svojim otrokom in ne mojim!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Pa sej ni j3bal mater samo tvojim otrokom, j3be on tebe v usta pa še vsem mtke zraven.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.257
3.703
113
@Car
Vidim, da si "od foha". Daj mi prosim razloži eno zadevo, ki mi pri pošti že zadnje par let načenja živce.
Živim v Lj. na koncu Poljanske in do pred par leti sem priporočene in ostale "za podpisat" (itak dopoldne nikoli ni nikogar doma) pošiljke lahko prevzemal v mali pošti na Poljanskem nasipu, ki jo imam dobrih 100 metrov od doma.
Zadnjih nekaj let pa je potrebno za vse take pošiljke hoditi (itak z avtom nimaš kaj) na centralno pošto na Čopovo. Skratka peš preko celega mesta, porabim vsakič ca. 45 minut medtem, ko imam eno pošto pred nosom.
Zakaj je to potrebno?

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Pošto sem seveda odnesel v Murgle zato, ker ga ni poštnega nabiralnika v Ljubljani, ki bi ga praznili po osmi uri zvečer.
Če naslovne pošte dopoldne dostavijo vso prejeto pošto, so voščilnice očitno obstale nekje v Murglah med šalterji in logističnim centrom. In se mi tudi zdi, da vem zakaj.
Naslovi v Prekmurju so bili napisani z debelim zlatim flomastrom, ostali pa z navadnim modrim kulijem. Stroj za sortiranje je izločil pošto, kjer ni znal prebrati poštne številke, in ta pošta je bila potem ročno sortirana in tudi dostavljena. Ostalo pa čaka, da se danes ponoči razvozi po Sloveniji. Je to možno?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tukaj pa ti žal ne morem pomagati, ker odgovora ne poznam. Vem pa, da v primeru reorganizacije poštarji še vedno delajo obračun na tisti pošti, kjer so bili do tega trenutka, le v dostavo gredo od drugod. In to pomeni, da za uporabnike vse ostane isto. Zakaj pa je v tvojem primeru prišlo do spremembe pa se lahko ob priložnosti pozanimaš na pošti, ti bodo sigurno pojasnili!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, je možno, čeprav bi pričakoval ravno obratno. Vsekakor je bilo nekaj narobe s strojnim razvrščanjem.
Off: Ne morete verjeti koliko pošiljk je narobe naslovljenih, kot da folk sploh ne zna več pisat! Več kot 50% naslovov je nepravilnih, brez naslova, celo narobe napisan kraj naslovnika, nekateri napišejo kar svoj naslov itd.
crazy1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
zdej morm pa it prebrat a piše odpremlnene al dostavljene na kaselcu...

drugač pa dej car leta 2009 je pošta kupila XXXXX novih tiskalnikov... katari so še zdej top;)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, verjamem, ampak če dajo na vsako pošto enega je to že kar lepa številka. Če pa prišteješ še vse pisarne, je pa to že ogromna številka. Kar vidiš ti je eno, kar vidim jaz je pa drugo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
24.12. je normalen delovni dan. Nimajo kaj imeti sobotnega delovnega časa. Amen.

kje delaš in kdaj si zaključil z delom?

Tuzdi zavarovalnice so recimo nehale ob 12ih brez obvestila... Tudi na vseh normalnih firmah so povečini lahko nehali predčasno (pustimo tiste, ki so nujno potrebni za normalen delovni proces).

In ja, vsako leto je isto na poštah in prav je tako. Naj imajo vsaj kdaj kakšen plus...

BTW: sam sem 24ga delal do 23h, pa se nič ne pizdim na pošto...

Delam v zdravstvenem domu, delo pa bi zaključil ob 19ih zvečer. Ga nisem, ker sem vzel letni dopust, kolega, ki pa je pokril smeno, pa je delal do 19ih. Pa me nihče ni vprašal za kak skrajšan delovni čas. Še kako vprašanje?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Predvidevam da ne v kaki privat ambulanti? Te tudi niso imele prilagojen delovni cas? Posta je d.o.o. in ima lahko delovni cas glih kot se ji sprdne, vprasi kaksen deljen delovnik imajo na dolocenih manjsih postah.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To bi bilo v vsakem primeru, ker je v torek medbancni promet laufal le do 12h (pa ne samo pri nas).
Kolikor je meni znano (recimo, da sem dobro informiran osebek) medbančni promet "laufa" po Target2 sistemu, ki je sodeč po tej strani " odprt vsak dan od ponedeljka do petka (z izjemo nekaj praznikov) od 07:00 do 17:00 za plačila komitentov oziroma do 18:00 za medbančna plačila". Kar se pa "z izjemo nekaj praznikov" tiče, takrat je sistem zaprt.
Tako da tvoja trditev ne drži.

Kako deluje sistem v ozadju, je nepomembno, če ti ga banka ne pošlje v njega. Večina bank ima postavljeno uro za 24.12 in 31.12 na 12 to. Če imaš način, kako to zaobit nas zanima! Torej povej

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.531
113
Zanimivo, da na NLB nič ne vedo o tem (glej dopis NLB, ki sem ga prilepil zgoraj).

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
KSZ. Da ne pišem vsem.

Že mnoga leta je dan 24.12 in 31.12 skrajšan delovni čas. Če tega niste po študirali v vseh letih, potem je to samo vaš problem. To je stvar socializacije in IQja.

Ja, tako Pošta in še bolj NLB sta pač bila leta, kot bubreg v loju. In še danes se, tako obnašata. Po drugi strani, pa so potrebe po cel dan odprtih bankah in poštah vsak dan manjše.
DA, 24.12 ob16.20 ugotoviš, da moraš neko položnico nujno plačat je posledica lastne lahko miselnosti. da o vseh možnosti plačila položnice drugače, kot za okencem sploh ne govorim
Odpiranje take, teme pa bebavost, pomanjkanje strpnosti, samokontrole in socializacije.

Danes sm koncno dobil denar s katerim lahko placam poloznico tako da ne bit pameten.

ne bom pameten.....

Torej, danes po 12h si dobil denar, da plačaš položnico. cca ob 16h si se odpravil do banke ali pošte in ugotovil, da imajo na 24.12, skrajšanj delovni čas. medklic....se strinjam, da je do 12tih nora ura za zaključit a tako pač delajo že skoraj 20 let. KO si naletel na zaprta vrata, si odšel v tuš,mercator,petrol in plačal položnico? Ali si šel domov in izlil svojo jezo na altreju?