Ravno te dni sem se potikal po bankah, z namenom odpreti račun. Bil sem na bankah na Ptuju:
- NKBM (ta je včasih imela primat in je bila gužva do vrat, sedaj so poslovalnice prazne, uslužbenke lene, nesramne in nezainteresirane, informacij ne dobiš praktično nič, jaz jim ne bi dal niti minimalke. Boljše bi bilo kakšne študentke za 3,5EUR na uro zaposliti).
- NLB (zelo podobno sranje kot NKBM, s tem da so vsaj na kulturi in obnašanju malo višje, so pa precej dragi in zasoljeni pri
storitvah, pa sem kar hitro odšel, minimalko bi jim dal, kaj več pa ne).
- SKB (prijazno osebje, zelo korektne informacije dobil, tak da sem se skoraj odločil za njih, moram rečt res tipitopi banka)
- DELAVSKA hranilnica (delavci neverjetno marljivi, delajo kot živina, direkt švicali so, imajo ugodno provizijo za položnice in so bili 3 šalterji polni, plačo ki jo dobijo, si jo definitivno zaslužijo, je pa bojda kar nekaj nižja kot pri zgornjih treh kao "premium" bankah).
Moje izkušnje so sicer lokalne, ampak je vseeno treba vedet da gre za vzorec poslovalnic, ki obvladujejo več deset tisoč populacije.