NKBM privatizacija / kupiti delnice v 1.rundi?

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa verjetno jih bo vsak dobil kakih 30 al pa še manj!

Ja, ker jih je veliko takih, ki vplačujejo po 1000 EUR, tem do šlo zagotovljeno število, tistim pa ki so vplačal nekaj 10000 EUR pa še kakšno delnico povrhu.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Hm, razmišljam kako to da še nihče ni komentiral tega da v zgodovini slovenske privatizacije masovni mikro delničarji niso takorekoč nikoli na koncu na dolgi rok odnesli kaj dosti, po domače rečeno je delničar z nekaj delnicami v primeru prevzemov in podobnega največkrat popu... (no, seveda so izjeme bile).

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Kaj pa se zgodi, če bi vsak od Slovencev vplačal 50.000 eur? Nekje je ja zgornja meja števila delnic oz. zgornja meja vrednosti banke. A se ta denar potem vrne?

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Denar, ki ne bo porabljen, se bo vrnil nazaj, ja.

Sicer pa se 1000€ ne splača vlagat. Mogoče, če imaš nekaj 10.000€, sicer bo količina, ki jo dobiš, izredno majhna. In za moje pojme ne odtehta gužvanja pri vpisu.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
lih 1000 evro se splača vložit, sej boš tako morda celo dobil delnic za takšen znesek. z 10 tisoč evri pa pol mesca brezobrestno kreditiraš državo (da boš na koncu dobil za tisoč evrov delnic).

qwerty

Zelenc'
12. okt 2007
18
0
1
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
lih 1000 evro se splača vložit, sej boš tako morda celo dobil delnic za takšen znesek. z 10 tisoč evri pa pol mesca brezobrestno kreditiraš državo (da boš na koncu dobil za tisoč evrov delnic).

na tem stališču sem tudi jaz - me prou firbec matra, kako se bo izteklo.

ma kdo kuglo?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
enako sem razmišljal tudi jaz zato sem vložil le 1000€, punca pa 540 (kolikor naj bi jih bilo 20). v pol mesca lahko ostal denar, ki ne bo porabljen za delnice drugače obračaš...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:

NKBM pa res.
(če slučajno kdo ni opazil, se denar nakazuje na NKBM, ki bo izvedla ta posel).

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
v čigavi večinski lasti je tale nkbm? ampak nej bo po tvoje, jutr je konc

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ob štirih jutr bo še pestro, ker so navodila taka, da je treba čist kuj prenehat z vpisi. kdor bo čakal uro al pa več in se bo zarad tega obrisal pod nosom, bo znoru
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
v čigavi večinski lasti je tale nkbm? ampak nej bo po tvoje, jutr je konc

Vidim, da ni najbolj jasno. p
Pa dajmo še malo pokomplicirat
grin1.gif
:
a) Večinska last ni še nikoli bila 100% last. Ni šanse, da kreditiraš samo državo, ker je država samo eden od lastnikov. Torej kreditiraš tudi "nedržavo".
b) Korist od tega kreditiranja bodo imeli tisti, ki bodo po novem lastniki banke (zaslužek poslovnega leta gre tistim, ki so lastniki takrat, ko na skupščini potrjujejo rezultate) - ergo, tudi ti imaš od tega kreditiranja korist, ker boš baje lastnik,
c) Vsi smo davčni rezidenti (vključno z NKBM) in moramo zato plačevati davke. Slaba polovica vsega kar kdo zasluži konča v žrelu države. Torej je bolj ali manj vseeno, kdo bo/je lastnik - v vsakem primeru bo konkretno nafojtral tudi državo.

Da ne bomo samo nekaj tja v en dan lapali.
smirk-1.gif

(kot v gostilnah, kjer je "država" vsak in hkrati nihče, podobno kot oslova senca.press)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
tongue-1.gif

Je.bat ga - vsemu lahko uideš, samo smrti in davkom pa ne moreš (no, morebiti se glede prvega motim
grin1.gif
).

Tudi glede drugega se motiš.
grims-1.gif

p.s. vendarle to ne velja za večino.
cry12bpy.gif
(vatanau.press)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pustimo tistih par državic, ki davkov ne poznajo, pri miru.
Ostali plačujemo take i ovake davke (razlika je samo v procentu
tongue-1.gif
).
Celo Queen Elizabeth.