NKBM in Dokapitalizacija

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Tukaj na Alterju se ponavadi objabijo novice za vsako pasjo procesijo...ampak o tem da so na NKBM napizdli 100k malih delničarjev pa nikjer niti besede...

zdaj pa me zanima, kaj nobeden od vas ni šel v nakup 24 delnic po ceni 27 € al ste tukaj vsi taki strokovnjaki da ste pravocasno prodali, al vam vsem totalno dol visi za teh 500 podarjenih evrov, ki so nam jih vceraj se zadnjic in zagotovo vzeli...

Meni osebno se zdi to katastrofa, da si upajo narediti kaj taksnega in male delnicarje na koncu iztisnit, vse to pa bo naredila drzava s 400 miljoni denarja, med tem ko je pred leti pozivala narod naj pomaga banki! skratka sramota, tukaj pa vse tiho!

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Marsikdo je tukaj zgubil veliko več kot 500€...
Mene bolj kot to skrbi, da se država odloča za dokapitalizacije v višini 400m (včeraj NKBM), 500m (danes NLB) in da me to kot davkoplačevalca stane velike denarje. Konkretno NLB stane vsakega slovenca samo letos 250€, če gledamo realno pa vsakega delovno aktivnega državljana stane ta dokapitalizacija 618€. In kaj imamo od tega? Veliko jih niti ne koristi njihovih uslug, kateri pa pa itak morajo plačati vse stroške vodenja računa, provizije, itd. Kot da je to edina banka v Sloveniji, da jo moramo rešiti na vsak način. Daleč najboljša rešitev bi bila, da bi te banke par let nazaj pustili propasti. Če pa že mečejo naš denar not pa hočem imeti vsaj kako korist - plačevanje brez provizij, brezobrestni kredit. itd.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Marsikdo je tukaj zgubil veliko več kot 500€...
Mene bolj kot to skrbi, da se država odloča za dokapitalizacije v višini 400m (včeraj NKBM), 500m (danes NLB) in da me to kot davkoplačevalca stane velike denarje. Konkretno NLB stane vsakega slovenca samo letos 250€, če gledamo realno pa vsakega delovno aktivnega državljana stane ta dokapitalizacija 618€. In kaj imamo od tega? Veliko jih niti ne koristi njihovih uslug, kateri pa pa itak morajo plačati vse stroške vodenja računa, provizije, itd. Kot da je to edina banka v Sloveniji, da jo moramo rešiti na vsak način. Daleč najboljša rešitev bi bila, da bi te banke par let nazaj pustili propasti. Če pa že mečejo naš denar not pa hočem imeti vsaj kako korist - plačevanje brez provizij, brezobrestni kredit. itd.

evo točno to sem mislo, ampak zgleda da tema ni dovolj pomembna za slovence...pač požrli bomo še eno stvar...tam smo šli na ceste za brezveznih 25 kanglerjevih miljonov, tukaj pa bo šla miljarda verjetno v nič, pa bomo vsi tiho...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
evo točno to sem mislo, ampak zgleda da tema ni dovolj pomembna za slovence...pač požrli bomo še eno stvar...tam smo šli na ceste za brezveznih 25 kanglerjevih miljonov, tukaj pa bo šla miljarda verjetno v nič, pa bomo vsi tiho...

To so stvari, ki jih ljudje ne razumejo (pojdi delat anketo okoli kaj je dokapitalizacija). Poleg tega jih ne prizadanejo neposredno, kazni pa bi dobili domov v kaslc. Brez skrbi, da bi nastal državni udar, če bi ljudem poslali domov položnico za 250€ na prebivalca za dokapitalizacijo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Jst pa ne razumem, kako ste lahko padli na finto, da vam bodo dovolili nekaj zaslužit,
po kakšni logiki ste verjeli, da bi tolpa, ki okrade celo državo, pa kr naenkrat dala nekaj vam, če vas prej nikoli niso spustili zraven
bonk.gif

zakaj bi sploh dali vam, če bi lahko pokupili sami in sami zaslužili
bonk.gif

pa benti ne morš bit tolk naiven , no
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.253
1.403
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Tukaj na Alterju se ponavadi objabijo novice za vsako pasjo procesijo...ampak o tem da so na NKBM napizdli 100k malih delničarjev pa nikjer niti besede...

zdaj pa me zanima, kaj nobeden od vas ni šel v nakup 24 delnic po ceni 27 € al ste tukaj vsi taki strokovnjaki da ste pravocasno prodali, al vam vsem totalno dol visi za teh 500 podarjenih evrov, ki so nam jih vceraj se zadnjic in zagotovo vzeli...

Meni osebno se zdi to katastrofa, da si upajo narediti kaj taksnega in male delnicarje na koncu iztisnit, vse to pa bo naredila drzava s 400 miljoni denarja, med tem ko je pred leti pozivala narod naj pomaga banki! skratka sramota, tukaj pa vse tiho!

Pred cca. 20leti se je Petrle&Kučan & co. in njegova skupščina pripravljala na rop Slovenije.

Pa še do danes ni bilo nobenega protesta.

Zakaj bi se za teh par centov bunli ?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Res, če ljudje ne dobijo položnice domov gre mimo njih.

Morali bi natisniti fake položnice, napisati gor "Dokapitalizacija državnih bank, cena 250€ " in poslati ljudem, me zanima kak bi bil odziv.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.253
1.403
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Res, če ljudje ne dobijo položnice domov gre mimo njih.

Morali bi natisniti fake položnice, napisati gor "Dokapitalizacija državnih bank, cena 250€ " in poslati ljudem, me zanima kak bi bil odziv.

Večina bi jih plačala.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.706
3.947
113
Ljubljana
hmpg.net
1. Sam nisem kupil delnic NKBMja (ne kupujem delnic), vsakemu pa sem svetoval, kupi in daj naročilo za prodajo na 39. Večina prijateljev je to naredila in so mi hvaležni, eden je poslušal ženo in mi je hvaležen, ker sedaj lahko ženo j...e v glavo kako nima pojma:)
2. Teoretično lahko dokapitalizacija ena ali obeh bank ne stane davkoplačevalcev nič (če dobita strateškega partnerja, ki bi banko dokapitaliziral)
3. Verjetno je vsem popolnoma jasno, kako bi izgledal dan kasneje, potem ko bi ti banki izgubili dovoljenje za poslovanje in šli v stečaj?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Mene niso napizdli
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Da bo pa mera polna, pa je to že kolika dokapitalizacija? Kar naprej naše državne banke nekdo napiz.di za kredite, ki jih ne more vrniti, pa še poslovanje imajo daleč predrago. Vsaj na lastnih napakah bi se lahko česa naučili... Res pa je, da je verjetno bila v 99% zadaj bolj ali manj visoka politika, torej država kot večinski lastnik.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.078
6.292
113
To tudi mene zanima, za koliko jo bodo pampotem dejansko prodali. Za 500?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ne kapiram. Zakaj 400mio dokapitalizacije, če bodo banko prodali? A ni bolje, da jo šenkajo?

Ker je tudi zastonj ne bi nihče vzel ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
To je je ja naša zlatnina in srebrnina... Vsaj tako so nas dolga leta prepričevali...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.132
11.220
113
Mene tudi niso, sem pa kupil za 7 pa prodal za 10 al neki takega, ko je nihalo v 3 pm :D

I

Izbrisan uporabnik #488

O neprijetnih zadevah se pač zelo malo piše na alterju.

400mio dokapitalizacije je postranska zadeva
smile-1.gif

p.s.
Podobno malo se piše o stečajnem rekordu 1.2milijarde EUR, tudi v medijih je to povsem postranska novica