Nimam potovalnega računalnika

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Pozdrav,

na Fabii letnik 2012 oprema Active nimam potovalnega računalnika.
Števci so identični kot na tem posnetku:
https://www.youtube.com/watch?v=6qcowe-sH8c

Vprašanje:
ali je možno aktivirati potovalni računalnik na tem modelu (kot je vidno na posnetku)?
Seveda bi kupil novo ročko za brisalce, ker trenutna nima gumba na koncu (za izbiranje).
Hvala za info.

lp
cool-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Kar sem jaz gledal VAG avtomobilov, se to da narediti, pogosto je treba dodati še kak kabel do računalnika. Dva od mojih avto sta tako dobila tempomat, eden pa še poleg tega še potovalni računalnik.
Na servisu povprašaj za predračun, tako boš dobil seznam delov in občutek za ceno nadgradnje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Tempomat je okrog 150 eur, novejši letniki pa lahko okrog 350 eur, ker je poleg ročke treba menjat še druge zadeve.

PS: pooblaščenci se običajno ne spuščajo v takšne nadgradnje in je odgovor se ne da. Izjema je vgradnja tempomata kar je relativno enostaven postopek.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
@Nalim koliko si pa dal za tempomat?
Z montažo vred malo čez 150EUR. Sem pa nazadnje vzel originalno ročico na servisu, ker sem imel s sicer poceni kopijam preveč problemov - nehal je delovati tempomat, pa preklop dolge/kratke luči, ...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Pri VAG vozilih ni treba nobene plastike rezat, ampak v večini primerov vgradit samo 2 artikla (npr. z linka, ki ga je prilepil Matko).

ali prav vidim in je pri VAGu tempomat na isti ročici kot stikala za luči?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
sem imel s sicer poceni kopijam preveč problemov - nehal je delovati tempomat, pa preklop dolge/kratke luči, ...

To se zgodi tudi z original prvo vgradnjo. Eden prvih simptomov je, da ob preklopu zaškrta v radio.

rešitev je demontaža, čiščenje kontaktov

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
sem imel s sicer poceni kopijam preveč problemov - nehal je delovati tempomat, pa preklop dolge/kratke luči, ...

To se zgodi tudi z original prvo vgradnjo. Eden prvih simptomov je, da ob preklopu zaškrta v radio.

rešitev je demontaža, čiščenje kontaktov

Ni bilo vredno zafrkancije, saj je bil del še v garanciji, a ko mi je crknila druga ročka v manj kot dveh letih, je bilo dovolj heca.
smile-1.gif

Saj je tudi sicer opazna razlika v kvaliteti izdelave: gumbi na originalu so precej mehkejši, klik vseh komand je izrazitejši. Sicer sem varčen človek, na padam na šminkerske finte, božanje plastike na armaturki ni osnovna procedura pri odločanju o nakupu avta, a tokrat sem z veseljem odštel trikratnik cene za original ročko (25EUR:75EUR).
wink-1.gif