Pred nekaj časa sem začela delati kot zavarovalniška agentka. Res, da pri nas ta poklic ni ravno najbolj cenjen, ampak nikakor ne morem razumeti zakaj. Mene je to navdušilo ravno zaradi razloga, da lahko ljudem olajšam življenje, če se zgodi kaj slabega in nepričakovanega. In v tem poslu izveš še toliko več razlogov, zakaj je to, kar delamo, koristno. Večkrat se je namreč že zgodilo, da se je nekdo na vsak način otepal skleniti na primer življenjsko zavarovanje, čez nekaj časa pa je ta oseba na primer hudo zbolela ali pa celo umrla. Nekatera življenjska zavarovanja imajo kritje tudi v primeru bolezni in ne samo smrti, kar pomeni, da če ne drugega, si lahko z denarjem zdravljenje privoščiš kje drugje ali pa si kupiš boljša zdravila itd. V primeru smrti pa mislim, da ima vsak izmed nas nekoga za seboj, ki se mu bo ob izgubi podrl svet. Res je, da ga tisti denar na začetku ne bo mogel razveseliti, ampak pomislite koliko od nas ima neporavnane račune, kredite, otroke, ki se morajo šolati...
Gledano iz tega stališča res ne vem zakaj je človeku tako odveč pristati na kratek razgovor, ki lahko njemu in njegovi družini prinese neko socialno in finančno varnost.
Marsikdo name gleda kot na nekoga, ki nekaj vsuljije, ker hoče na vsak način zaslužiti, ampak dejstvo je, da ima čisto vsak na izbiro ali bo poskrbel zase in za družino ali pa bo vse skupaj prepustil naklučju. Mene je to naključje že teplo po glavi, zato sem se odločila za bolj varno pot.
Zdaj pa sprašujem še vas.... Zakaj je ravno v Sloveniji pokritost z zavarovanji tako nizka. Ta delež znaša le okoli 30 %, medtem ko je v drugih EU državah ta pokritost višja za dobrih 100%. Ali nam je res tako vseeno?
Gledano iz tega stališča res ne vem zakaj je človeku tako odveč pristati na kratek razgovor, ki lahko njemu in njegovi družini prinese neko socialno in finančno varnost.
Marsikdo name gleda kot na nekoga, ki nekaj vsuljije, ker hoče na vsak način zaslužiti, ampak dejstvo je, da ima čisto vsak na izbiro ali bo poskrbel zase in za družino ali pa bo vse skupaj prepustil naklučju. Mene je to naključje že teplo po glavi, zato sem se odločila za bolj varno pot.
Zdaj pa sprašujem še vas.... Zakaj je ravno v Sloveniji pokritost z zavarovanji tako nizka. Ta delež znaša le okoli 30 %, medtem ko je v drugih EU državah ta pokritost višja za dobrih 100%. Ali nam je res tako vseeno?