Neurja 2023

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
239
188
43
V ponedeljek sem pomagal pri čiščenju hiš v Mostah pri Komendi na lastno pobdudo. Prijavil sem sem pri gasilcih, kjer so svetovali, da kar vprašamo pri hišah. V četrtek sem prek Karitasa sortiral odpadke v Komendi. Včeraj sem se oglasil pri poplavljencih, če rabijo še kaj. Načeloma so ok, a so še vedno hiše, kjer rabijo pomoč. Že v ponedeljek sem komaj odstranil zasušen mulj s štrajfiksom. Prihaja jesen, bliža se konec dopustov, začenja se šola, ko bodo prioritete razumljivo drugje. Hiš in podjetij pa je na stotine in roke bodo potrebne še mesece.

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
239
188
43
Moste Komenda se kar dobro "promovirajo" na družbenih omrežjih za pomoč. Problem pa so starejši, depriviligirani, stranske ulice, tisti, ki ne povzročajo hrupa, nimajo pozornosti medijev, ipd.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.418
957
113
V ponedeljek sem pomagal pri čiščenju hiš v Mostah pri Komendi na lastno pobdudo. Prijavil sem sem pri gasilcih, kjer so svetovali, da kar vprašamo pri hišah. V četrtek sem prek Karitasa sortiral odpadke v Komendi. Včeraj sem se oglasil pri poplavljencih, če rabijo še kaj. Načeloma so ok, a so še vedno hiše, kjer rabijo pomoč. Že v ponedeljek sem komaj odstranil zasušen mulj s štrajfiksom. Prihaja jesen, bliža se konec dopustov, začenja se šola, ko bodo prioritete razumljivo drugje. Hiš in podjetij pa je na stotine in roke bodo potrebne še mesece.
Respect

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113

jap... tole blato se najbolj mudi, ker posušen po trd ko beton.

so pa zadnjič govorili, da naj ljudje prišparajo dobro voljo, ker bo dela še polno po tej prvi fazi - inštalacije, beljenje, itn...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113
Medtem ko CZ vpije da nihce brez prijave na poplavljeno območje, na dolocenih mestih ni bilo "se nikogar" kot kaže.

Tole razporejanje CZ ne gre najbolje nas so danes 10 poslali na lokacijo kjer so 3 dosti. Nekje kjer je še vse za spucat bi jih pa vsaj 10 rabil jih pa po 5 pošljejo. Drugače pa do Prevalj je kar spucano najprej je pa še precej dela.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.372
113
Tole razporejanje CZ ne gre najbolje nas so danes 10 poslali na lokacijo kjer so 3 dosti. Nekje kjer je še vse za spucat bi jih pa vsaj 10 rabil jih pa po 5 pošljejo. Drugače pa do Prevalj je kar spucano najprej je pa še precej dela.
Se že par dni vidi da je CZ preobremenjen ali pa so kakšne druge igre v ozadju...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi