Neurja 2023

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
158
20
18
A je to v Škofji Loki?
Če je, potem je bilo takole z druge strani.

Sv. Janez Nepomuk je ostal, Hudičeva brv pa je žal šla.
Hudičeva brv1.jpg

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.108
113
blizu močvirne prestolnice
V glavnem sreča v tej katastrofi je ta, da ponoči in za enkrat danes vsekakor ni bilo toliko padavin,kot jih je bilo napovedanih. Če bi bile,pa bi tisti konci še bolj fasali

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Sicer pa...vode ogromno ampk za petino manj kot leta 2014 v mojem potoku.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.995
5.631
113
Moji stari starši so imeli v Slovenskih Goricah samo cisterno na deževnico. Pa pumpo za v tuš, wc, umivalnik...
Vsi, ki smo prišli in pili to vodo, smo imeli probleme... (diareja)
Potem pa se je foter pozanimal in streha (cca 1850) je bila kriva, ker je bila "neustrezna" za zbirat pito vodo...
Tako da, zbirat deževnico ni ravno dobro... Vsaj včasih....
No mi mamo na vikendici štirno.....pa dokler smo jo pili ni bilo nekih problemov.

Je res da nam je stric "Dr. Kemik" redno testiral vodo dokler ni šel v peMzijo.... pač betonska kapnica.....imeli smo samo povišane vsebnosti "kalcitov".

Če redno čistiš kapnico in narediš pred njo ok filter z različnim peskom je vse ok.

Pozimi ko je kurilna sezona pač odklopis žleb da ne spira saj iz dimnika v vodo....in vsake 2-3 leta jo speres z kisom in pobereš mulj ven in je.

Bolj so problem kaki ptičji dreki.... če bi mel kake golobe kje....pa tud tega ni v hribih tko da...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.995
5.631
113
Če je voda onesnažena z mikro organizmi jo prekuhaš, če je pa kemično onesnažena ti pa ne pomaga. A trenutno veš stanje?
Se mi zdi, da ti niti razlike ne poznaš.
Nisi zaznal sarkazma....

Sicer pa glede na razmere dvomim da vodovod ne meri vecx dnevno teh zadev...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.085
113

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Tole derevje, ali smo ljudje res taki packi, da se vse povsod to pustimo, ali je to voda potegnila iz zemlje, na poti? Tole je noro za videt.
itak, packi.
mogoče bi pomislil na vreme in nevihte zadnji mesec in pol? in pa vodo kako je močna? če uniči betonski bost bo pa tudi kakšno grmovje in drevo spodjedlo no...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.085
113

Danes okoli 11.30 so policijo obvestili, da so na obrežju Save na območju Tomačevega v Ljubljani našli mrtvega moškega.
Glede na zdaj zbrana obvestila so ga našli nekaj sto metrov od bivališča, ki ga je imel na obrežju reke.

• Žalosti me
Reactions: Kamele0N