V poplavah 5.11.2014 je merilno mesto Zminec - Poljanska Sora imelo 508 cm danes 4.8.2023 ob 6:40 jih imela 605 cm!Pretok Sore je nehalo merit. Nekje sem našel, da je bil maksimalni vodostaj 578 cm, 01.11.1990
Iz prve roke lahko povem, da je hudo slabo. Zase ne vem, ali mi hiša še stoji ali ne. Ni elektrike, komunikacije ne delajo, lahko samo čakam na slike iz neta in upam, da ni moje na sliki. Vem samo to, da se je sosed uspel rešiti samo s telefonom v roki.Točno tale odnos vas hebe, bedaki. Pol Slovenije pod vodo, vi bi pa še tu našli politična obračunavanja. Sam čakam še to od kakega pacienta tvoje sorte, da je kriva Nika, ker je zminirala zakon.
Zgornjo Savinjsko dolino poznam precej dobro, še posebno Ljubno ob Savinji in si ta hip fejst težko predstavljam, kako je zdajle vsem tem dobrim ljudem tam, ko jim besni sicer prijazna reka.
Pri nas zaenkrat še vse ok, Drava je še v strugi, je pa zadnje dva dni bila skoraj do vrha struge, tako, da nekaj so že spuščali pred padavinami. Se je pa oglasila sirena za umik ljudi iz poplavnega območja Drave. Dežja na našem koncu zaenkrat še čisto malo.
Fak, Savinji se je čist spipal. Upam, da ti hiša še stoji in da so se vsi tvoji sosedi uspeli rešit.Iz prve roke lahko povem, da je hudo slabo. Zase ne vem, ali mi hiša še stoji ali ne. Ni elektrike, komunikacije ne delajo, lahko samo čakam na slike iz neta in upam, da ni moje na sliki. Vem samo to, da se je sosed uspel rešiti samo s telefonom v roki.
Cesta je zaprta po celi dolini do Logarske zaradi Savinje
samo da ni noben kriv pa da plešeš pa je ok.Točno tale odnos vas hebe, bedaki.
Uh si smešensamo da ni noben kriv pa da plešeš pa je ok.
Daj naredi si uslugo, pa si poglej posnetek helikopterja v Škofji Loki. Pol mi pa povej, če res v svoji omejeni glavi verjameš, da tistihle ljudi ne bi rabil reševat, če bi bil famozni zakon sprejet. Verjetno sanjaš, da bi heroj Janez zamahnil s čarovno palčko in bi blo vse OK.
Hvala bogu pa, da v naši državi vsaj civilna zaščita, reševalne službe in gasilci šibajo in da tega še noben politik do sedaj ni uspel zminirat.
Hvala. Bazne postaje po dolini so mrknile.Fak, Savinji se je čist spipal. Upam, da ti hiša še stoji in da so se vsi tvoji sosedi uspeli rešit.
Da ampak na poplavnem območju tako ali tako ni nobenih hiš, samo njive. Pri nas nastane težava, če pade velika količina dežja in zaledne vode ne zmorejo dovolj hitro odtekati v že tako polno Dravo. Svoje pa dodajo tudi zelo slabo vzdrževani hudourniški vodotoki, na čemer se zadnje čase ni popolnoma nič delalo.verjetno bo še malo trajalo, da pride vse skupaj do vas?