Neurja 2023

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.828
5.933
113
Novi zagoni večajo padavine in jih z Bovca prestavljajo na tolminske/bohinjske gore. Jupiiii :bonk: :bonk:

Do jutri opoldan
xx-model-en-339-0-modsuihd-2023110206-29-464-157.png
Če koga zanima, od kod je slika, nisem še zasledil v temi

• Všeč mi je
Reactions: Matey

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
KSZ:

očitno se Janković zadnji moment zbudu... danes pop po 3m začel na hitro urejat nasipe po LJ
Nasipe ob vodah je dolžna delati država, ne mesto. Država je namreč lastnica zemljišč ob vodotokih.

Tako da Zoki tu ni kriv (razen da MOL morda države ni dovolj na glas opozarjal na njeno dolžnost).

Pa ne navijam zanj, trdim,da bi ga morali (in ga bodo, ko ne bo več izboljen) zapreti, vendar tu res ni kriv:)

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Hanzi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Še stanje s terena. Trenutno največ dežja pada v bohinju, baška grapa dežuje kot že cel dan, ampak ni nič pretiranega. Vodostaji po reki trenutno niso niti še klasično deževno jesenski, tako da je še rezerve. Pa zadnji modeli ARSO tudi kažejo da bo središče nad (sever) spodnjimi bohinjskimi gorami (v posočju kobarid, pa potem čez vogel v bohinjski kot). Trenutno ima postaja na voglu že preko 100l/m2 padavin (cca. zadnjih 12h).

Je pa precej mrzlo tako da če vdre vlažen topel zrak z juga kot je napovedano bo tole taka dežna zavesa da je še vse možno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Nasipe ob vodah je dolžna delati država, ne mesto. Država je namreč lastnica zemljišč ob vodotokih.

Tako da Zoki tu ni kriv (razen da MOL morda države ni dovolj na glas opozarjal na njeno dolžnost).

Pa ne navijam zanj, trdim,da bi ga morali (in ga bodo, ko ne bo več izboljen) zapreti, vendar tu res ni kriv:)
To da je Država lastnik zemljišč ob vodotokih, si se pa gladko izmislil...

Lasti si jih, daleč od tega, pa da bila lastnik... Mi imamo v lasti Savsko dno (nikoli odkupljeno in nikoli zemljiško urejeno)..

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Imaš prav - tako je trdil (so ga citirali) župan občine Žalec.

V resnici :"Upravljanje z vodami in vodnimi ter priobalnimi zemljišči je v pristojnosti države, razen tistih nalog, za katere je po tem zakonu pristojna lokalna skupnost."

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Hanzi

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com

Kakor mi pravijo Ljubljančani, ki so na ogroženih območjih, je Zoki res veliko naredil proti poplavam zadnja leta. Pa ne maram Zokija…

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Kakor mi pravijo Ljubljančani, ki so na ogroženih območjih, je Zoki res veliko naredil proti poplavam zadnja leta. Pa ne maram Zokija…
Kolk je bilo to delo Zokija in kolk države,... na Viču ne poplavlja več, pa bi glede na padavine lahko že najmanj 2x...
Je pa letos potem Snebrje poplavilo...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Ne vem pa zakaj je Ljubljana trenutno označena kot več intervencij, ni bilo ne vetra in ne veliko padavin do sedaj?

1698952459980.png

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.702
3.307
113
Sosedje Avstrijci praznijo jeze na Dravi. Jutri se pričakuje pretok Drave preko 1800m3/s.

Pri zadnjih katastrofalnih poplavah v Dravski dolini, mislim da leta 2000, je bil pretok Drave preko1300m3/s...
1800 m3 na vstopu ali 1800 na izstopu je ogromna razlika. Že vidim kako lepo njive plavajo, če le ne bo hiš zalilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
To da je Država lastnik zemljišč ob vodotokih, si se pa gladko izmislil...

Lasti si jih, daleč od tega, pa da bila lastnik... Mi imamo v lasti Savsko dno (nikoli odkupljeno in nikoli zemljiško urejeno)..
Lastnik si zato da plačuješ davke. Isto kot mi lastniki gozda pod daljnovodom, kjer je najvisje drevo ze pol stoletja praprot.
Z vodami pa upravlja država. Bokj ali manj od potočka naprej.
Kamniska bistrica je v nasem koncu odmerjena. Ze pred desetletji so si vzeli "6"m pas ob njej

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
smo vidli pri zadnjem rdečem alarmi, kaj je bilo...
jeseni pač dežuje
Po celi Evropi poročajo, da bo padla padavinska bomba na Slovenijo. Modeli tudi tako kažejo. Rdeči alarm je na mestu. Raje vidim rdeči alarm in da ni nič hudega kot pa brez alarma in 10 mrtvih. Tebe občutno moti rdeči alarm. Pa ne gledat alarmov, sam ne it v hribe res…