neuradno - 8.7.2008 otvoritev pomurske AC

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
A je ta mislil odleteti ali kaj? 110 km/h je glih prava hitrost. Poraba okrog 5 l in v dobrih petnajstih minutah si v Dolgi Vasi. Brez kakršnega koli zaviranja in pospeševanja med vožnjo. prava milina proti stari cesti.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Hvala za info, no zdaj imam vsaj občutek kaj to pomeni "ožje vozišče".
smile-1.gif

Da pa Žerjav čimprej podpiše prepoved prehitevanja kamionarjem se pa strinjam, da je to nuja. Če bi se pa še to dopuščalo, potem bi bla ta avtocesta brez pravega smisla.
uf-1.gif

Kar se pa odstavnih niš tiče - ne bi blo prav nič nenavadno če jih bodo ob nedeljah zasedali vzhodnjaki.
stupid-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
No in zdaj še slikice. Za kontrolno lučko volana ne rabim komentarjev. Števec je posnet zaradi izračuna km.
shrani.si
[/URL][/img]

Začetek avtoceste pri Bakovcih.
shrani.si
[/URL][/img]
tovornjaki na postajališču pri letališču.(Jezera)
shrani.si
[/URL][/img]
Začetek novega dela avtoceste pri Lipovcih
shrani.si
[/URL][/img]
shrani.si
[/URL][/img]

shrani.si
[/URL][/img]

shrani.si
[/URL][/img]
shrani.si
[/URL][/img]
shrani.si
[/URL][/img]
shrani.si
[/URL][/img]
Krožišče pri Dolgi Vasi
shrani.si
[/URL][/img]
Pri bencinski črpalki pri MS na avtocesti. Hitrost po števcu med 140-150km/h. In upam da to ne bo videl kak policaj. Nazaj ni bilo žive duše na cesti razen mene.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.522
1.231
113
ma za tovornjakarje je ok

jaz bom pa kar lepo na starih praznih cestah domoval!
vsaj dokler ne naredijo odstavnih pasov... se pravi še 10 let heheh

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Tole je AC?
bonk.gif
Meni bolj zgleda kot običajna hitra cesta.

Saj tudi je, nima odstavnega pasa, pa omejitev je le do Lenarta 130, naprej pa bi naj bila 100-110

AC my ass. Ampak res pa da precej bolje kot to kaj je sedaj.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tiste, ki živijo ob glavni cesti en drek briga kako široki, dolgi in globoki pasovi so. Če bi bili na njihovem mestu bi doma žur naredili tudi če bi naredili makadamsko cesto s 1,5m širokimi pasovi
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gledam zdaj malo članke o odprtju (me ni bilo doma celi dan) in berem navdušene članke v stilu ''zdaj pa je prometna situacija rešena'', kot da tovornjaki ne vozijo še vedno skozi Lenart in Gornjo Radgono...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Jaz grem zdaj
a gre kdo z mano?
Sem že nazaj slike sledijo malo pozneje. avtocesta je super, glede na stanje navadne ceste.
LP
Točno tak.. ac je super proti navadnim cestam, dejansko pa je izvedba za en [censored] pa oprostite izrazu.
- Omejitev 110
- tovornjaki nimajo prepovedi prehitevanja (znakov ni)
- asvalt že na oko ni raven
- na parih mestih avto kar lepo skoči par centi gor/dol pa tam ni mostov...

Današnji hitrostni rekord (trenutni) 194km/h izmerjen z novo provido RS.

150 km/h
crazy1.gif
avto je že podoben Audi S4 (l 2006) ker je res kuclasta cesta ne vsa na čase se sliši kak tup tup wtf? kot, da bi se vozil po ne vem močvirnatih tleh al neki tazga in bi se malo posedlo med asvaltiranjem vse skupaj.
Pa prehitevanje tovornjaka (vprašanje a smejo dons 15 na praznik vozt?) enostavno se počutiš utesnjenega ni tistega varnega občutka in zdaj zdaj misliš, da te bo zgazil v ograjo takega občutka na avtocesti Karavanke-Vrba niti nimaš pa tudi nima odstavnih pasov. Je pa res, da ponoči manj vidiš sam vseeno men se zdi tole malo polovično narejeno.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Narejeno je odlično.. saj je delal SCT...

Bankine pa iz drobnega peska.. to bo v kratkem vse odletelo na AC in potem,, najprej pod kolesi.. potem po zraku.
SOS niše pa so že zdaj polne tovornjakov, ustaviti v primeru gumidefekta itd. pa ne moreš več.

Bravo vlada!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Tole je AC?
bonk.gif
Meni bolj zgleda kot običajna hitra cesta.

Saj tudi je, nima odstavnega pasa, pa omejitev je le do Lenarta 130, naprej pa bi naj bila 100-110

AC my ass. Ampak res pa da precej bolje kot to kaj je sedaj.

Slabo ti gledaš znake. Do Pernice je avtocesta in 130km/h, naprej je hitra cesta z omejitvijo 100-110km/h.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Se moram prav enkrat extra peljat po tej novi cesti, vsakega novega km v slo sem vesel.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hehe, še en užitkar, ki se vozi iz gušta
smile-1.gif

Meni se zdi super cesta
zmaga.gif
italijanski stil (malo bolj ozka?) namesto odstavnega pasu zapelješ pa lahko na bankino....pač tistikrat enkrat na 100 let, ko to rabiš.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.279
4.105
113
No znake nabit za prepovedano ustavljanje pred SOS niše, pač z dopolnilno tablo, tovrnjakarje pa štrafat, če si bo kdo drznil spat iti.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No znake nabit za prepovedano ustavljanje pred SOS niše, pač z dopolnilno tablo, tovrnjakarje pa štrafat, če si bo kdo drznil spat iti.

To vse drži v teoriji, v praksi pa..
17758-icon_confused.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
sem si vzel včeraj čas, in preizkusil tole našo novo pridobitev...

prva ugotovitev je bila, da je na tej cesti bilo včeraj popoldne med 17.30 in 19.30 fenomenalno malo tovornjakov in ostalega prometa

asfalt zgleda, kot da nebi imel zakljčučnega sloja, nekaj spojev oz. prehodov je takih, da kar lepo zaziba cel avto

pozitivna stran tega je, da se bo dalo lažje in hitreje priti od MS do Beltinec, Odranec, Črenšovec... itd...

MS - Lendava točno 20 minut s tem, da sem se držal omejitev na 5-10% natančno, po stari cesti med tovornjaki si se tole traso
vozil čez 30 minut... sicer nisem posebej pazil, se mi pa zdi, da je po kilometrih skoraj enako dolga pot.

meni je všeč pridobitev, pa čeprav je z grenkim prikousom, da nismo dobili tega kar bi morali, se pravi prave avtoceste!

pa še malo cinizma; močno upam, da ne bo tako, kot na odseku Lipovci - Vučja vas, ko se je spust čez most v manj kot enem letu posedel za skoraj pol metra

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
ne bo se spustilo... se je namreč že... odsek Lendava - Pince packajo na novo in spet mora biti do torka nared..

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
odstavne pase bodo začeli delat pomoje najkasneje ko bo končan celoten ac program, saj bo takrat malo kriza pri gradbincih, ker nebo nobenih večjih projektov