netbook ACER

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
prijelo me je, da bi se nabavil eno majhno zadevico.

Ima kdo mogoče tale model?

Acer AOD150

se ga splača kupit?
Kakšna boljša alternativa?
+/-?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Za prenašati je super zadevca, za kakšno resno delo pa ni, ker je živo mučenje, če gledaš kaj več kot 1 uro v ta majhen ekran.
Pred nakupom si ga obvezno dobro oglej, da ti nebo potem žal.
Če ga imaš pa namen uporabljati samo za kakšne malenkosti, potem pa z nakupom neboš nič zgrešil.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Jaz ga imam - meni se zdi da je odlicno dopolnilo domacemu stacionarnemu racunalniku. Pac ce nekaj delas doma lahko potem BP kam pokazat s sabo neses, si mobilen, ... kot edini racunalnik pa ti ga ne svetujem..

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jaz si take zadeve bolj na kakšnih letališčih predstavljam, kjer biznismeni surfajo in pišejo maile.

No jaz imam doma tudi zraven 15" extra 20 colski monitor če kaj takega delam.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Rajši poglej za kakim 12palčnim. Ti ne bo žal. Tole 10palčno je za šminko, dodaš tistih 50€ pa lahko delaš.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Tole 10palčno je za šminko, dodaš tistih 50€ pa lahko delaš.

tole malo razloži no
crazy1.gif

na 12ki se lahko dela, na 10ki pa nikakor ne. Obadva sta majhna, samo da je eden še malo manjši. Lahko daš link do 12ke za 420€?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
No jst tole pravkar pišem iz asusa eee 1000-nekaj.

Uglavnem, doma imam enega stacionarca, ki ga zelo zelo redko uporabljam, enega 15,4 prenosnika in tegale 10" minija.

Uglavnem, če ga misliš uporabljati kot main pc, ti že sedaj povem da je to zgrešena investicija. Ampak kot dopolnilo vsej ostali mašineriji je pa zadetek v črno. Tipkovnica je ravno dovolj velika da se da tipkati skoraj normalno z malo privajanja. Ekran pa je prav tako zadosti velik da omogoča celo resno delo brez da bi preveč trpele oči.

No u glavnem če ti je pomembna mobilnost potem go for it, jaz sem z mojim zelo zadovoljen.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz sem študiral, da bi nekaj takega malega nabavo za na fax. Doma mam stacionarca, ki ga vsakodnevno uporablam, enega 10` pa bi kupo za fax in za okoli nosit. Ker laptopa ne rabim glih tak nujno, da bi kupoval 15,4`. Pa še cene so ugodne.

Predvsem tale Acer One je zanimiv, ker ima 6 celično baterijo.

In še vprašanje za lastnike takih malčkov. Kolk je to kaj hitro in zmogljivo? Bi znal tu pa tam poganjat tudi Photoshop?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Lahko ti odgovorim edino za Toshibo NB100, ki je približno enaka zadeva kot tole.
Za poganjati XPje in kakšne manj zahtevne programčke je super, za resno delo pa ni.
Če ti kaj pomeni - rezultat v 3D marku2001se je bil dobrih 3.000 pik.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
To, da ni za resno delo mi je seveda jasno in tega tudi ne pričakujem
smile-1.gif

Je pa res, da včasih morem Photoshop malo zalaufat
smile-1.gif

Večinoma pa bi ga uporablal za Word, PowerPoint in internet.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
tut sam bi ga kupil predvsem zaradi mobilnosti. Doma je že stacionarc in 15" laptop, bi pa prav prišel še en takle malček za špilarijo

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Jaz sem študiral, da bi nekaj takega malega nabavo za na fax. Doma mam stacionarca, ki ga vsakodnevno uporablam, enega 10` pa bi kupo za fax in za okoli nosit. Ker laptopa ne rabim glih tak nujno, da bi kupoval 15,4`. Pa še cene so ugodne.

Predvsem tale Acer One je zanimiv, ker ima 6 celično baterijo.

In še vprašanje za lastnike takih malčkov. Kolk je to kaj hitro in zmogljivo? Bi znal tu pa tam poganjat tudi Photoshop?

Jaz bi ti ga priporočal edino za delanje zapiskov na predavanjih, če to misliš s faxom. Drugače niti ne razmišljaj, da ga boš kjerkoli drugje v celoti ponucal kot za internet in nepožrešno multimedijo.
Mam AOA150, 8,9'' screen in sem bolj zadovoljen, kot bi bil z 10'', 1024x600 resolucije je čisto dovolj. 5 minut ga gledaš in se navadiš.
12'' je že konkreten laptop. Kar tehta več kot 1 kg, pa zame ni ravno portable brez pakiranja in razpakiranja. Meni pride prav, ker se lahko nonstop selim z njim, pa še 6-celična baterija mi zdrži 7 ur, tako da ga je treba trošit.

Če maš pametno ceno, ga kupi.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
To, da ni za resno delo mi je seveda jasno in tega tudi ne pričakujem
smile-1.gif

Je pa res, da včasih morem Photoshop malo zalaufat
smile-1.gif

Večinoma pa bi ga uporablal za Word, PowerPoint in internet.

Jaz sem se včeraj ravno z gimpom špilal na njem, pa dela brez zatikanj. Photoshopa še nisem probal, če pa nisi službeno odvisen od njega, pa lahko na netbooka daš alternative. Po moje pa bi bil pri photoshopu kritičen samo startup, osnovna manipulacija slik bi že šla. Ena mala težava se pojavi v toolboxih, ker ti zakrivajo veliko večino delovne površine, tako da je bolje delati brez njih ...