Nestrpnost na vseh ravneh

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Zakaj se ta zadeva še vedno napihuje?

Šofer je takoj, domala že v parih urah, sprevidil in se javno opravičil. Nihče ne upošteva, kako zelo neprimerne so danes ceste za splošen promet, kaj šele za specializiranega kot je tovorni tranzit - kar je danes prioriteta pri nas. In ko profesionalnemu šoferju dokončno dvigne kapico, noče nihče videti, v kakih razmerah je njegovo delovno okolje. Po pasovih širine 3,2 metra vozi tovornjak 2,5 metra širok, okoli njega splošen dren "nedeljskih voznikov" in naspediranega osebnega prometa - vsak z lastnimi problemi ki se nadvse mudijo, na levem (prehitevalnem) pasu taborniki ki si domišljajo, da je pravica v njihovih rokah, ...

..... - človek v določenem trenutku popizdi ! o_O Potem se umiri in sprevidi ter se kulturno opraviči - toda NE ! Treba ga je linčat !

Preklemanska banda samovšečna! Kaj sedaj želijo novinarji - da se naj gre zaradi tistega zapisa obesit? Na drevo ?

Zakaj ne gre nihče obesit na drevo pravkaršnih oblastnikov na stolčkih, ki ne urejajo razmer za sobivanje dovolj ažurno in učinkovito? Tistih ki dovoljujejo sočasen promet tranzita s kolesarji in pešci na neprimernih cestah ! Tistih ki samo omejujejo, namesto da bi sprostili !

Človek se je opravičil. Zakaj ga torej sedaj novinarji linčate? :mad:

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Model bi rad da tovornjakar še enkrat nalepi posnetek ki ga je izbrisal in se pod njega opraviči. Ni dovolj da se je njemu opravičil. Ne vem kdo je slabši ?
adwe.png

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
150.000.000 km away
Zakaj se zadeva napihuje, je menda jasno vsem (mediji pač pišejo o vsem, s čimer se da lepo služit).
Je pa tudi res, da pop*zdiš lahko v vsakem trenutku in tudi odreagiraš lahko (lahko, ni pa nujno) tako, kot je avtor te "nespretne" izjave.
AMPAK
Ne razumem, zakaj je moral napisat "banda delomrzniška"? To pa ni več napisano v afektu. Zakaj? Ker očitno on IMA tako mnenje o invalidih. Če bi napisal recimo "banda, povsod po cesti jih je dovolj" (pa tega jaz NE BI napisal, ker se mi ne zdi primerno, ker tudi ne razmišljam tako o invalidih), potem bi razumel trenutni vzgib (da je recimo moral vozit za njim par km, pa se mu je odpeljalo - to je čist možno).
Da dam še primer: če vidim cigane pred hišo, takoj pomislim na to, da me bodo okradli. K sreči imam "kasko" zavarovano bajto: alu žlebove :evil:
To torej ni misel v afektu, pač pa moje prepričanje. Če bi bil pa cigan pred mano na kolesu, mi pa misel o tem, kako me bo okradel, ne svane.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
mogoče pa nit ni vedu, da gre za invalidno osebo, kako češ to vedt? dons maš svakojake rekreativce, k furajo ne vem kaj. model je sred dneva na to naletu in mrbit na to pomislu: pač dva furata nek jeben bajk, on pa šihta.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Skratka butasta objava in butasti mediji, še bolj butasti mi ki to beremo in sedaj debatiramo o tem.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kaj se je sploh zgodilo?
PS: na veliko cestah je zelo težko prehitevati... kdaj se bo ovinke posekalo in malo zravnalo te naše asfalirane kolovoze da se bomo vozili 21. stoletju primerno?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.368
5.649
113
Glede na uporabljen besedni zaklad (banda) je voznik levo usmerjen volilec.....sampovem :evil:

Levi imajo ponavadi "banda xxxx" besednjak....

Edino ne vem zakaj mi jih potem ni ratalo po levi prehitet :)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Če se ne da prehitevati, si v primeru preveč počasnega vozila pred tabo teoretično (torej po zakonu) še na boljšem, ker se vozilo mora v primeru kolone za njim (torej več kot dve vozili ali mogoče tri, ker se čelo kolone ne šteje?) umakniti ob prvem primernem kraju in ne rabiš tvegati s prehitevanjem. Vprašanje pa je, če policija to v primerih kolesarjev dejansko izvaja. Predvidevam, da ne, čeprav bi bilo prav, da policija skrbi za spoštovanje zakonodaje. Za traktorje so ponekod kar tečni, čeprav ti dosegajo par km/h večjo hitrost.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Jaz še NIKOLI nisem doživel, da bi policija kogarkoli izločla zaradi (pre)počasne vožnje. NIKOLI.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Dobra šola njemu in ostalim, zakaj na javnem forumu ali FB ali (vstavi poljubno) ne pišeš neumnosti in bedarij.

Saj se bo poleglo in pozabilo, kot se je na vse slovenske nagice in nagce....

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.280
3.908
113
Kamionar meter bolj bolj v desno in se ne bi rabil opravičevat. Le "upsss..."

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Kamionar meter bolj bolj v desno in se ne bi rabil opravičevat. Le "upsss..."

Posnetka sicer nisem gledal ampak iz slike je videti da je na levem pasu avtomobil in tovornjakar kolesarjev ni mogel obvozit ampak je mral bremzat. Ne vem kako hitro je vozil če pa moraš iz 80-90 na 15 znižat ker ti v istem trenutku nekdo nasproti pride pa tudi ni prijetno. Sicer bi tu lahko predvidel da bo moral bremzat ker je cesta pregledna, problem nastane če takšna kolesarja v ovinku dohitiš.