Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je vse res, samo dokler bodo (so pred 5 leti) pravnomočne kazenske obsodbe za težke poškodbe znašale 50 ksit, potem se mi zdi odvzemanje izpitov za trkanje na "parkiriščih" absurd. Bo pol SLO brez izpita.
Meni se špa zdi absurdno, da so kazni za nekaj, kar bi lahko povzročil večje od kazni, če si tisto tudi povzročil.
Torej če pelješ 80+ skoz naselje pa ne povzročiš nesreče in te ujame je 1000€ in gre izpit. če pa pelješ z isto hitrostjo in povzročiš prometno nesrečo z materialno škodo pa je kazen mnogo manjša, pa še izpit bo ostal.
Zdej boš pa rekel, da pijan naj plača kazen (in odvzem izpita), četudi ni še nikogar zbil , saj "lahko bi pa" koga zbil do smrti, no tisti ki je pa povzročil nesrečo z materialno škodo se mi zdi da je bil takemu dogodku neprimerno bližje, samo slučaj je, da tam kjer je stal en avto da ni stal človek, ki bi ga povozil. in čisti slučaj, da recimo na sopotnikovi strani ni sedel nihče, ko je priletel v desna vrata. Al pa je tud čisti slučaj, da se je odprl airbag pa jo je odnesel brez poškodb, lahko bi bil brez in nepripet in z glavo udaril v kak stebriček in se ubil.
A sedaj naj jo pa tak odnese z milejšo kaznijo od nekoga, ki se ni nikamor zaletel, le "lahko bi se pa".
Pa kaj potem, če bo pol Slovenije brez izpita. Saj so tud storili prekršek s posledicami in materialno škodo. Za razliko od npr. pijanih, ki so storili prekršek brez posledic in ostali brez izpita. Če pa se komu zdi, da bi bilo odvzemov preveč, naj pa znižajo kazni - seveda najprej tistim, ki prekrške delajo brez posledic in škode.