Nesreča Preddvor - Kranj

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:

Problem je seveda tudi v neizkušenih motoristih (naredijo izpit, hop na teškaša in udri po gasu), ki enostavno niso kos vožnji oz. precenjujejo svoje sposobnosti ali pa sploh ne razmišljajo in brezglavo norijo. Pa je potem hitro prehitro nato pa samo poči in te ni več. Žalost.

V tem primeru je ta fant motor kupil VČERAJ (!!!) (neka Honda CBR z 200+ KM), pred tem je samo sem pa tja vozil kakega frčaka ali kroslo, v glavnem nobene izkušnje s težkimi motorji...

Grozno
crazy1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja nazalost je s seboj potegnil se nekoga.

meni gre na penis predvsem to, da motoristi zivijo z miselnostjo, da CPP za njih NE VELJA. oni lahko prehitevajo, oni morajo prehitevat, oni morajo cikcakati med kolono cetudi je omejitev 50kmh in tam voziti 140

in potem sem jaz nestrpen, ker skusam kaksnemu to dopovedat. ker dobro vejo, da jim policaji ne morejo nic, ker ce mu maha un z loparckom lahko mirne volje mimo odpelje, tablice itak videl ne bo spredaj je pa nima.

crazy1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
verjetno sta peljala 130 tam kjer je 50, samo da nista imela sreče, da bi za pol metra odvila mimo

to da se v primerih, ko motorist občutno prekorači omejitev, vsa krivda pripiše tistemu, ki ga je izsilil, je zame totalno skregano z logiko
Sodna praksa pravi, da se ne. So že bili primeri, ko so človeka popolnoma oprstili izsiljevanja, ker so šač ocenili, da res ne moreš pričakovat, da ne cesti z omejitvijo 50 nekdo prileti 2x več.
Kar se mene tiče, bi moral biti kriv sam vsak, ki je peljav več kot 50% čez, ker je to pa res nemogoče previdevat.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
danes me je v mestu po desni prehiteval voznik s crossarjem, kateri se je vozil po zadnjem kolesu, seveda neregistriranim brez tablice
stupid-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Darwin
crazy1.gif

Citat:
Vzroki nesreče so, kot so za MMC povedali na Policijski upravi Kranj, izsiljevanje prednosti 79-letnega voznika osebnega vozila, neprilagojena hitrost in neizkušenost voznika motornega vozila.

Voznik motornega kolesa kljub zaviranju v dolžini več kot 50 metrov (vidni sledovi zaviranja), ni uspel vozila ustaviti in je s prednjim delom trčil v levi bok osebnega avtomobila. Po trčenju je osebni avtomobil obrnilo za 90 stopinj in je obstal na robu vozišča.

22-letni motorist, ki ni imel ustreznega vozniškega dovoljenja, in njegov 21-letni sopotnik sta v silovitem trčenju motornega kolesa in avtomobila umrla na kraju nesreče, voznik osebnega avtomobila pa je bil huje poškodovan in je na poti v bolnišnico umrl. Sopotnica v osebnem avtomobili, 69 – letna Kranjčanka pa je utrpela hude telesne poškodbe in je bila odpeljana v UBKC Ljubljana.

O uporabi čelade:
Citat:
40. poks (01.04.2008 || 21:14:27)
BHFanaticos : a je erduan po možnosti se brez čelade biv.....ker sm ju vidu kak sta 5 min pred nesrečo dirkala po dvo pasovnici na planini + prehtevala avto (po levi strani ) ki je zavijal levo,ter nista vozila lih pocas
Citat:
41. BHFanaticos (01.04.2008 || 21:19:17)
Nebi me cudl ..
jah Arton je vedno tko vozil ane
kadar si ga vidu ga je nazigu na polno . . .

O vozniku in sopotniku
Citat:
54. Tomozuki (01.04.2008 || 22:07:08)
Kranj– Sodnica Andreja Ravnikar je v kranjski sodni palači včeraj izrekla sodbo Artonu Seferaju in petim soobtoženim. Obtožnica jih je bremenila preprodaje heroina, kokaina in marihuane.

V Kranju so začeli soditi sedemkratnemu državnemu prvaku v boksu Erduanu Braimiju. S soobtoženim Mesudom Handanagaičem in neznanim moškim naj bi v Kranju oropal 40-letnega Enverja Kalača. Postopek je vrnjen v preiskavo.

O hitrosti in načinu vožnje
Citat:
67. respect (01.04.2008 || 22:43:44)
sem imel čast da me je ta nesrečni motorist prehitel kakšnikh par kilometrov pred nezgodo. Komentar moji sopotnici je bil......ta pa ne bo dočakal jeseni..........
mimo brda sva se peljala cca 110.......ko prileti mimo...pazi...po zadnjem kolesu.......s sopotnikom zadej.....halo !!!!!!
naj mi nihče ne nabija da si ni zaslužil.........
http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=169278

rolleyes-1.gif

Za vsako rit palca raste.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Men se škoda zdi samo dedka v avtu, šipac je pa tko al tko iskal že kar nekaj časa in dobil kar je hotel!

skoda, ker se ta golazen mnozi kot bakterije
uf-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
ta, kako so motoristi bolj neopazni in da naj avtomobilisti bolj gledajo, da ne bodo izsiljevali itd....je bolna do amena
Če so res tako neopazni, bi pol moral zgazit vsakega kolesarja in pešca na cesti, saj so kolesarji in pešci še manj opazni. Pa jih ne toliko...zakaj?
Dejstvo je, da se izstrelka ne da opazit in motoristi so po večini kot izstrelek, raketa, metek..
Če bi se bilo možno metku izognit ali ga dalo predvidevat/opazit, potem med drugo svetovno vojno nebi noben umrl in bi bli še vsi partizani živi. Tako pa je marsikateri partizan pod rušo, ker je puškin metek "izsilil".

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Napopaj mi 5 zvezdic.
wink-1.gif

Pa še to.
Zdaj motoristi mislijo, da če bodo vozili z prižganimi dolgimi lučmi pa kratkimi in nevem kakšnimi še vse, da so pol pa rešili zadevo....tud to je brezveze, ker vsi vemo, da tud vojaška industrija izdeluje svetleče krogle, ki se v temi lepo svetijo....in glej ga šmenta tud tem svetlečim nabojem noben "partizan" ne uide. Tud te svetleče metke partizani kar naprej "izsiljujejo" in skačejo pred njih.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Hm, ne morem verjet kakšne komentarje nekateri pišete...
stupid-1.gif
Predvidevam pa, če bi motorist peljal po omejitvi bi se zadeva drugače končala...ampak spet ne morem mimo izsiljevanja....Veliko težavo vidim ravno v starih voznikih in tudi mladih 18 let starih smrkavcev in smrkelj....
Imam pa občutek, da motoristom kar privoščite nesrečo in smrt, sedaj me pa zanima zakaj, morda zaradi fovšije? Največji nasprotniki motorjev so navadno tisti, ki bi ga imeli, pa nimajo jajc...potem se pa s takimi privoščljivimi izjavami podzavestno prepričujejo....
R.I.P. padli tovariši!
roza.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Daj ne posplošuj in ne piši totalnih bedarij....
stupid-1.gif

V primeru kadar motorist na omejitev npr. 90 km/h pelje 200 km/h, tukaj pa lahko mirno rečemo, da gre res za izstrelek in, da v primeru izsiljevanja ni težko ugotovit krivde.
Malo strpnosti na obeh straneh in cestna situacija bo boljša....

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Dejstvo je, da je spet prišlo do izsiljevanja, stardec pri 79 letih je kar zapeljal na cesto....
bonk.gif
Spomni se teh besed, ko bo en tak pištar vate pripeljal, čeprav boš sekundo prej pogledal levo pa ga nikjer ne bo! Potegnil je 50 metrov, pa kljub temu takole razbil in obrnil avto, pa če se prav spomnim golf dvojka ni iz "papirja" kot so novejši avtomobili. Sem raje brez jajc kot ti praviš, kot pa po asfaltu razliman smrkelj.
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
In kaj ima narodnost veze z nesrečo?

Se mi zdi, da ima vezo predvsem njuna morislko naravnana cestna objestnost in očitno kriminalna preteklost. Po mojem ju razen sorodnikov in kompanjonov noben drug posebno ne pogreša.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Res je, če je poba priletel 200+ ga je težko videt....imam pa osebno zelo slabe izkušnje s takimi ateji....sem pred časom v eni drugi temi pisal, kako je atej velik rdeč šlepar spregledal, ki je peljal po omejitvi in to na dolgi pregledni ravnici in v jasnem vremenu. Jaz in tovariš sva z motorji lepo za šleparjem peljala, drugače bi pa naju snel atej zarukani...
jezen.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Kljub temu sta bila človeka....zakaj pa nekdo postane kriminalec je pa drugo vprašanje....
wink-1.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Nič nima prav, samo teren za posledice svoje nesposobnosti si pripravlja....
bonk.gif