Nesreča pred "bob stezo" - Maribor

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če sem prav zastopil, je bil največji problem v križišču zaradi razsutega tovora. Že ob normalnih razmerah brez gužve se v Mariboru nikamor ne premakneš (pet avtov skozi pol minute zelene), razsuti tovor je pa verjetno res vzrok za vsesplošni kaos.

To se pa čisto strinjam (čeprav tudi drugje po SLO ni veliko boljše), vsak dan moram komu trobit, ker je že dolgo zelena, pa še kr stoji. Ali pa spelje ko se odpre zelena za sosednji pas, to je že kar stalnica. Ali pa da se samo na tvojem pasu odpre zelena, mu trobiš, on pa kaže na rdeči semafor od sosednejga pasa, da je rdeč
rolleyes-1.gif

Sicer pa se kar čudim, da sem še živ, se peljem iz MB v Ormož, vmes se ena baba v terencu pogovarja s sovoznico, je enih 100m po bankini peljala, 2 vasi naprej pa me je skoraj bager nabasal, ko je mahal mimoidočemu in bil naenkrat na mojem pasu
crazy1.gif

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
Jebemu, če se vsaki jebeni dan voziš enako pot, že morš na pamet semaforje vedet, kak se preklapljajo...

Ampak ne, najprej zelena, čez 2 sekundi spelje prvi, čez drugi dve sekundi drugi itd....
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Točno!

In recimo semafor ko prides z AC (ali slivnice) v hoče, tisti semafor na hitri cesti za levo proti "centru" hoč, zelena gori
ene 3 sekunde. Preklopi, tri sekunde, oranžna pa takoj rdeča. Več ko 2 avta ne prideta. Seveda lokalci to že dobro vedo
speljejo pole positon poln gas, gre po 5 avtov. (trije čez rdečo) sicer pa imam "svoje" semaforje vložene, tako da stojim samo
recimo na prvi rdeči nato pa skozi zeleni val, al grem bol hitro al pa bol počasi, če greš po omejitvi sigurno kje zaštekaš,...

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
Enako če greš pri carinarnici levo za habakuk....ko je na glavnem rdeča, lahko spelješ levo...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej ogromno bi se dalo rešiti s boljšim programiranjem in semaforji za zavijanje desno, ker marsikdaj eni peljejo, trije pasovi stojijo, ko bi lahko še dvojni zavijali desno ali levo.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Semafor v Miklavžu pa je itak zgodba za sebe. ČE ga ne bi bilo bi Ptuj - Mb prevozil 10 min . hitreje
cool-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tisto križišče je katastrofa, da te še bolj razp. pa vidiš policaje vedno pri vulkanizerju ali pa pred kanalom kak merijo z radarjem, miljon prekrškarjev v križišču pa pustijo. No sej po eni strani razumem domačine, ko se morajo vsakodnevno s tistim križiščem ubadat. No sej samo še do avgusta, pol pa bo do Ptuja AC...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.561
1.087
113
Titograd
Dobro da si me spomnil, bo treba iti pogledati čez kanal kako cesta napreduje
smile-1.gif
Glede na to da EU zadržuje zaradi vinjet 80 milijonov € ne verjamem najbolj da bo letos gotovo. Prej drugo leto.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vse normalno napreduje, če bi zdaj zapustili gradbišče in nadaljevali recimo čez kako leto, bi bili stroški takšni, kot če bi še en pas v vsako smer delali. Sicer pa so krediti že vzeti, denar iz EU pa tak kasneje pride. Edino odsek do Gruškovja se bo najverjetneje zavlekel.

Otvoritev do Ptuja je predvidena sredi avgusta, najverjetneje prej do Zlatoličja sredi julija.

Slike: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=576629 <-- na zadnji strani je tudi en zelo vzpodbuden podatek, da ima V obvoznica rok 15.6., samo še 3 mesece!
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Dobro da si me spomnil, bo treba iti pogledati čez kanal kako cesta napreduje
smile-1.gif
Glede na to da EU zadržuje zaradi vinjet 80 milijonov € ne verjamem najbolj da bo letos gotovo. Prej drugo leto.
Ja res, kak je s temi vinjetami zdaj ?
Zavlačujejo, dokler ne bo satelitsko ?
grin1.gif

Ne bi se čudil. Pa četudi bo trajalo 15 let....