Nesreča nagibnega vlaka na Hrvaškem

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Na kobni vlak sjeli neplanirano

Citat:
Emil Gaj, 54-godišnji ekonomist, putovao je s kæerkom iz Zagreba na ljetovanje u Split gdje se trebao susresti s prijateljima i rodbinom. Zbog problema sa srcem nedavno se povukao u prijevremenu mirovinu i iz Španjolske preselio na Bled u Sloveniji.

roza.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Takšnega sredstva ni.
Lahko so kvečjemu škropili s škropivom za zatiranje zelenja (plevela). Tisto pa nima veze. Voda + bum efekt in to je to. Pa še to po tirni gredi. Če bi kaj padlo na šino, bi se zaradi vročine v trenutku posušilo. Ne bi imelo veze, četudi bi bile tračnice mokre.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne bi rad zvenel nesramno, ampak kaj pa rinejo na hrvaško.

Če bi jaz šel v irak, me tudi ne bi čudilo, da če bi na kako bombo naletel nekje, tako pač je to, če gre nekdo v tretje razredni svet...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne bi rad zvenel nesramno, ampak kaj pa rinejo na hrvaško.

Če bi jaz šel v irak, me tudi ne bi čudilo, da če bi na kako bombo naletel nekje, tako pač je to, če gre nekdo v tretje razredni svet...
Ja, greš raje v razvito evropsko Slovenijo, potem se pa prerjaveta vzpenjača zruši in umreš. Ampak ne umreš pa v tretjerazrednem svetu.
zmaga.gif

Bedak.press
rolleyes-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
kihko: te razumem, kaj hočeš povedat, ampak da pri taki nesreči prileti še ena lokomotiva in skoraj pobije preživele, reševalce in vse tam je pa res nemogoče drugje, kot pa v "tretjerazrednih" državah :]. Tudi mi nismo asi, pa sem siguren, da bi zaprli progo do Ljubljane v takem primeru.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Proga je bila zaprta, tista lokomotiva jim je šla na pomoč. Vsaj kolikor je meni uspelo prebrati zadevo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Druga lokomotiva je prišla na pomoč, da bi pomagala prevažati ranjence, saj je bilo do reševalnih vozil par sto metrov (poglej na Google Earth, na kakšni lokaciji se je to zgodilo in kakšen prepad je zraven).

Ker to ni uspelo, so jih reševalci in gasilci nosili peš na nosilih.

Pri vsem skupaj je neobičajen odnos hrvaških železnic, ki se obnašajo, kot da s to nesrečo nimajo nič. V tujini ponavadi takoj objavijo kontaktno številko za svojce, oni pa so jih usmerjali na policijo, jim govorili naj kličejo direktno v bolnico, ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Pri vsem skupaj je neobičajen odnos hrvaških železnic, ki se obnašajo, kot da s to nesrečo nimajo nič. V tujini ponavadi takoj objavijo kontaktno številko za svojce, oni pa so jih usmerjali na policijo, jim govorili naj kličejo direktno v bolnico, ...

No vidiš kako je folk glup. A ti dejansko rabiš POSEBNO TELEFONSKO da ti povejo, da pokliči policijo ali pa bolnico ???? Pa danes je doba mobitelov itak se vsi med seboj kličejo...

A se na posnetku samo meni zdi, ali je ta druga lokomotiva tudi iztirila???

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

No vidiš kako je folk glup. A ti dejansko rabiš POSEBNO TELEFONSKO da ti povejo, da pokliči policijo ali pa bolnico ???? Pa danes je doba mobitelov itak se vsi med seboj kličejo...

A se na posnetku samo meni zdi, ali je ta druga lokomotiva tudi iztirila???

Ne vem če sva isti posnetek gledala. Ampak na mojem je iztirjenje 2 lokomotive še najmanjši problem.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Mislim, da so jih obvestili, da je lokomotiva, ki jim je šla v pomoč, ušla kontroli zaradi odpovedi zavor. Ker folk je iz slednje poskakal takoj, ko so ugotovili, da zavore več ne primejo.
Je pa zanimivo, dvojna odpoved zavor na istem odseku.

Ogo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
mogoče je res kaj na tistem, bi naj bilo tole posledica neke špricanja tračnic...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja vem da jih je skoraj povozila bla bla... sem še enkrat posnetek pogledal na koncu tudi tadruga odleti s proge - logično ane.

Tisto s posebno številko sem pa čisto zabluzil, nisem dobro razumel napisanega. Pa saj itak ni važno saj so hrvatje tudi naredili posebno krizno številko (krizni štab) tako da je napisano odveč
tongue-1.gif

LP