Na Hrvaškem se mi je pripetila manjša nesreča. Hrvaška državljanka mi je pri parkiranju poravnala blatnik. Moj avto je bil parkiran, tako da je krivda na njeni strani. Policija je naredila zapisnik, midva sva pa spisala evropsko poročilo. Ker je njena zavarovalnica Grawe Hrvaška, kličem na slovensko Grawe in mi rečejo, da je v Sloveniji za Grawe Hrvaška korespondenčna Adriatic Slovenica. Grem do agenta Adriatic Slovenica, izpolniva odškodninski zahtevek ter greva do cenilca po zapisnik. Jest naj bi njim samo še dostavil račun od popravila in zadeva naj bi bila rešena.
Že čez kakšen dan me kličejo iz Adriatic Slovenica (oddelek mednarodnih škod), da oni niso odgovorni, ker se je pač nesreča zgodila na Hrvaškem in da se moram obrniti na Grawe Hrvaška.
Sedaj me pa zanima kakšen je postopek, da jaz iztržim denar od hrvaške zavarovalnice?
Ali se je sploh vredno ukvarjat s tem, da ne bom potem imel več stroškov, kot bom potem dobil (kleparskih del je za cca 100 - 150€)?
Razmišljam, da bi pisal oziroma poklical žensko, ki je povzročila nesrečo, da mi naj pošlje oziroma nakaže nekaj € in bi bila stvar rešena (pa še ona ne bi izgubila bonusa; sicer se ji to verjetno ne bi izplačalo - Saxo). To bi moral narediti že takrat, vendar nisem bil siguren, da je z mojo gumo vse ok.
Torej, če kdo slučajno ve kakšen je postopek, da iztržim denar. Hvala
Že čez kakšen dan me kličejo iz Adriatic Slovenica (oddelek mednarodnih škod), da oni niso odgovorni, ker se je pač nesreča zgodila na Hrvaškem in da se moram obrniti na Grawe Hrvaška.
Sedaj me pa zanima kakšen je postopek, da jaz iztržim denar od hrvaške zavarovalnice?
Ali se je sploh vredno ukvarjat s tem, da ne bom potem imel več stroškov, kot bom potem dobil (kleparskih del je za cca 100 - 150€)?
Razmišljam, da bi pisal oziroma poklical žensko, ki je povzročila nesrečo, da mi naj pošlje oziroma nakaže nekaj € in bi bila stvar rešena (pa še ona ne bi izgubila bonusa; sicer se ji to verjetno ne bi izplačalo - Saxo). To bi moral narediti že takrat, vendar nisem bil siguren, da je z mojo gumo vse ok.
Torej, če kdo slučajno ve kakšen je postopek, da iztržim denar. Hvala